Tioman, Tuna Maya Resort

West-Maleisië

Idyllisch gelegen aan het strand van het eiland Tioman. Aan de ene kant de azuurblauwe zee en het witte strand en aan de andere kant de granieten heuvels die oprijzen tussen het groen. De heerlijke spa bij het hotel is een pluspunt. 

 

Opmerking: vanwege het regenseizoen is dit resort gesloten van november tot en met maart.

Locatie

Aan het strand gelegen. Een stroompje loopt over het hotelterrein, en direct achter het hotel begint de groene jungle. In de verte rijzen de granieten bergen op. Het is rustig gelegen. U bent op het hotel aangewezen voor het eten. Een dorp ligt op 15 minuten varen. Tioman ligt op ongeveer 2 uur varen van Mersing op het vasteland van Maleisië. Een golfbaan ligt op een kwartiertje varen van het resort. 

Accommodatie

In totaal zijn er 54 huisjes (villa’s zeggen ze zelf). De huisjes zijn geschakeld en alle hebben grote ramen en twee balkons (één aan de voorzijde, en één aan de achterzijde). Alle kamers beschikken over airconditioning, ventilator, koffie- en theefaciliteiten, koelkastje, kluisje en badkamer met regendoche. Het verschil zit vooral in de afmetingen en locatie van de diverse kamertypen.

 

Kamertypen:

  • Garden Family Villa: 6 kamers. Deze kamrs zijn 44m2 groot en er staat een queensize tweepersoonsbed en ernaast nog een éénpersoonsbed. De kamers hebben aan de voorzijde vanaf het balkon uitzicht op zee. Voor de deur vindt u een houten zonnedek op palen boven het strand. Er is aan de achterzijde nog een balkon dat uitzicht biedt op de tuin en de tweede rij kamers.
  • Rainforest Villa: 8 kamers. Deze kamers zijn 33m2 groot en liggen in de tweede rij. Alle kamers hebben een tweepersoonsbed en een balkon aan de voorzijde en nog een aan de achterzijde. Aan de voorzijde kijkt u uit over de tuin (met riviertje) en de eerste rij kamers, aan de achterzijde kijkt u uit over het regenwoud. 
  • Rainforest Family Villa: 8 kamers. Qua inrichting gelijk aan de Garden Family Villa, en qua ligging gelijk aan de Rainforest Villa.
  • Beach Cluster: 6 kamers. Qua inrichting gellijk aan de Rainforest Villa maar ruimer, en qua ligging gelijk aan de Garden Family Villa. Deze kamers zijn dus niet direct aan het strand gelegen. 
  • Partial Family Villa: 12 kamers. Qua inrichting gelijk aan de Garden Family Villa, maar ruimer en daardoor mogelijkheid om nog een extra bed bij te plaatsen (dan zijn er 4 slaapplaatsen). Gelegen aan het strand. Vanaf het balkon aan de voorzijde gedeeltelijk zicht op het strand en aan de achterzijde op de tuin en tweede rij kamers. 
  • Beach Villa Deluxe: 7 kamers. Qua inrichting gelijk aan de Beach Cluster, maar wel een betere ligging: aan het srand. Vanaf het balkon aan de voorzijde zicht op het strand en aan de achterzijde op de tuin en tweede rij kamers. 
  • Beach Family Villa: 5 kamers. Als de Partial Family Villa, maar met beter uitzicht op het strand en de zee.

 

Voor gezinnen met kinderen is er de mogelijkheid kamers met een tussendeur te boeken. De volgende kamertypen kunnen aan elkaar geschakeld worden middels een tussendeur:

  • Garden Family Villa & Beach Cluster
  • Rainforest Villa & Rainforest Family Villa
  • Partial Family Villa & Beach Villa Deluxe of Beach Family Villa
Voorzieningen

Er is een zwembad met ligstoelen en parasols. Het hotel grenst ook aan het strand en aan zee, en vlak voor de kust is het al prachtig om te snorkelen. Duiken kan ook geregeld worden, evenals een PADI cursus. Diverse restaurants maken iedere maaltijd tot een feestje. Of u nu geniet van de lokale of internationale keuken in het Pawana restaurant of van een drankje en kleinere maaltijd in de Ombak Bar; het ziet er allemaal even lekker uit! Probeer zeker een keer de vers gevangen vis en schaaldieren van de barbecue in het Pawana restaurant.

Het Tuna Maya Resort beschikt over een Spa met een uitgebreid scala aan behandelingen. In de winkeltjes van het Tuna Maya Resort zijn souvenirs te koop. U kunt vanuit het resort een wandeling van ongeveer een uur maken door de jungle. U wandelt door de jungle met oude hoge bomen en watervalletjes. Voor nog meer actie kunt u verder lopen tot de rotsen.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën