Kuala Lumpur, The Majestic Hotel

West-Maleisië

Het hotel doet zijn naam eer aan. Het Majestic Hotel is gevestigd in een majestueus koloniaal gebouw tussen de saaiere hoogbouw. In 1932 werd het hotel gebouwd, en in 2012 is het na een lange renovatie heropend. Het straalt grandeur uit. Een mooie combinatie van oude glorie en nieuw comfort.

Locatie

Centraal gelegen in het historische centrum, aan een brede straat. Het ligt vlakbij koloniale gebouwen zoals het oude station, het Nationaal Museum, de grote moskee, het vogel- en vlinderpark. De Golden Triangle en het moderne centrum liggen op een kwartiertje rijden. Er zijn winkeltjes en restaurantjes in de buurt.

 
Accommodatie

Er zijn 300 kamers in het hotel. Het meest bijzonder zijn de kamers in de Majestic Wing met neoklassieke details; oftewel lekker veel pluche. Art deco meubels, zwart-witte tegels op de vloer, een bad op pootjes; dit soort inrichting vindt u in de Majestic Wing. De kamers in de Tower Wing zijn moderner. Alle kamers beschikken over airconditioning, televisie, minibar, kluisje en waterkoker. De Majestic Wing en Tower Wing zijn met elkaar verbonden door een overdekte gang met maar liefst 3000 orchideeën.

 

In de Majestic Wing treft u de volgende kamertypes aan:

-  Colonial Suite: met een aparte zit- en slaapkamer

-  Governor Suite: nog luxer dan de Colonial Suite en met een mooi uitzicht over het historische centrum van Kuala Lumpur.

-  Majestic Suite: Er zijn er slechts twee. Beide zijn meer dan 100m2 groot en zeer luxe.

   

In de Tower Wing zijn de volgende kamertypes:

-  Deluxe Room

-  Junior Suite: met uitzicht over de tuin

-  Premier Suite: met een grote zitkamer.

Voorzieningen

Er is een zwembad en een Spa. Voor de inwendige mens kunt u terecht in de bar, de coffeeshop, het restaurant en de tearoom. De High Tea is een aanrader. Eén keer per uur gaat er een shuttle naar het drukke stadsdeel Bukit Bintang   

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën