Langkawi, Tanjung Rhu Resort

West-Maleisië

Wij vinden dit een geweldig boutique-resort: zeer luxueus, gelegen aan een privé-baai met een strand van 2.5 kilometer! Geniet van het prachtige uitzicht op de azuurblauwe zee met kalkstenen rotsen (bij eb kunt u er naar toe lopen/waden. De uit het water stekende kalkstenen rotsen een stukje verder behoren tot Thailand. De mangrovebossen vlak achter het hotel lenen zich uitstekend voor het maken van mooie boottochtjes. Het hotel ligt vrij afgelegen (en dus heel rustig) aan de noordkant van Langkawi. Het concept van dit hotel is zo, dat u zich steeds verwonderd realiseert hoe persoonlijk het is. U kunt er kayakken, zeilen, noem maar op. En natuurlijk in de golven springen.

Locatie

Gesitueerd op het noordelijkste puntje van Langkawi, vlak bij de Thaise grens. Het resort is het enige op dit deel van het eiland, zodat uw privacy gegarandeerd wordt. Het vliegveld is binnen 30 minuten, per auto, bereikbaar.

Accommodatie

De kamers, beter gezegd: suites, zijn ondergebracht in een half rond gebouw met vier verdiepingen. Er zijn 135 kamers, in vijf verschillende typen. Alle kamers zijn suites, ook het voordeligste type is ruim opgezet, met een zitje en heel mooi qua uitvoering (teakhout). De ruime kamers (met zicht op zee, tuin of zwembad) zijn voorzien van airco, plasmatelevisie met satellietverbinding, kluis, minibar en badkamer met gescheiden bad, douche en toilet.

Voorzieningen

We boeken in principe altijd inclusief alle maaltijden en niet-alcoholische dranken, omdat er in de nabije omgeving geen alternatieven zijn voor restaurants. Nu hebben ze het in dit hotel wel heel aantrekkelijk gemaakt. Er zijn drie restaruants. In een van de drie is het ontbijtbuffet en hier kunt u 's middags en 's avonds heerlijke Aziatische gerechten eten. Er is een mediterraan restaurant, voor lunch en diner (en ook weer zo heerlijk). Er is ook een restaurant met Franse keuken, chique (prachtig met linnen gedekte tafels, vlees wordt aan tafel gesneden), hier kunt u alleen dineren. En verder kunt u van high-tea genieten in, jawel, de bibliotheek. Het is een feest hier.

En dan kunt u ook nog bij de twee zwembaden aan het strand lunchen.

Zwembaden: er zijn er maar liefst drie! Het kleinste zwembad is bij het kamergebouw, bijzonder leuk aangelegd, met klein zandstrandje en zand op de bodem, men heeft een meertje nagebootst, met rondom tropische planten. En dan zijn er bij het strand, een heel eind uit elkaar, allebei heel mooi en ruim. Het ene zwembad heeft eilandjes in het bad, met beplanting. Als u plat in het water ligt, ziet u geen strand, maar loopt het zwembad als het ware over in zee. Het andere zwembad ligt aan het andere uiteinde van het hotelterrein, anders qua vorm (design) en ook dit is zo schitterend.

 

Het resort verzorgt een scala aan activiteiten, zoals sterren kijken met een computergestuurde telescoop, een boottocht door mangrovebos (zeker doen!), grotbezoek, romantische cruise op een jacht en wandelingen door de natuur.

Het resort biedt ten slotte de mogelijkheid tot internet en een shuttleservice.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën