Melaka, Swiss Heritage Hotel

West-Maleisië

Kleinschalig boutique hotel gevestigd in twee voormalige Chinese shophouses; prachtige panden middenin Chinatown in het centrum van Melaka. Een perfecte ligging! Van binnen is het hotel vrij standaard ingericht. Er zijn niet veel verwijzingen naar de geschiedenis van de mooie panden waarin het hotel gevestigd is, en dat is jammer.

 

Onze voorkeur gaat uit naar het Puri Hotel dat in dezelfde straat gelegen is, en meer sfeer heeft. Maar gezinnen met kinderen die graag in dezelfde kamer willen verblijven in een heritage hotel in Chinatown, raden wij dit hotelletje van harte aan.

Locatie

De ligging van het Swiss Heritage Hotel is perfect; middenin Chinatown in het centrum van Melaka. De bekende Jonker street is slechts een straat verderop, en ook naar Dutch square (met onder andere het 'Stadhuys') is het slechts 10 minuten lopen.

Accommodatie

De 56 kamers van het Swiss Heritage Hotel zijn netjes maar vrij standaard ingericht. De kamers zijn prima; alle voorzien van airconditioning, TV, koffie- en theefaciliteiten, koelkastje en badkamer met douche.

 

Kamertypen:

  • Superior Queen: 24m2. Het kleinste en meest voordelige kamertype. Met queensize tweepersoonsbed.
  • Deluxe King: 24m2. Qua oppervlakte even groot als de Superior Queen, maar dan met een kingsize tweepersoonsbed. Dus meer slaapruimte, maar weinig beweegruimte.
  • Family Superior: 35m2. Geschikt voor maximaal 3 personen. Met queensizebed en een éénpersoonsbed ernaast.
  • Family Deluxe: 45m2. Geschikt voor maximaal 4 personen. Met twee queensize tweepersoonsbedden naast elkaar.
  • Family Suite: een duplex kamer, met beneden een kingsize tweepersoonsbed en boven (op de vide) drie éénpersoonsmatrassen op de grond. Met twee badkamers (waarvan één met bad) en een klein balkonnetje. Geschikt voor maximaal 5 personen.
Voorzieningen

Het Swiss Heritage Hotel heeft niet veel voorzieningen, u kiest voor dit hotelletje vanwege de perfecte centrale ligging in Melaka. Er is een ontbijtrestaurant, maar voor de overige maaltijden moet u buiten de deur eten. Geen probleem, want in de directe omgeving zijn vele restaurantjes te vinden. In het hotel is een massagesalon. Wilt u fietsen huren, of heeft u een taxi nodig? Dan helpen de receptiemedewerkers u natuurlijk graag.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën