Sukau, Sukau Rainforest Lodge

Borneo

De Sukau Rainforest Lodge is een eco-lodge, in lokale stijl aan de rivier gebouwd. Het is middenin de laagland-jungle gelegen. U wordt gewekt door het geluid van vogels en apen. De lodge heeft al vele eco-prijzen gewonnen, men richt zich dan ook op de educatie. Elke avond is er voor de nieuwkomers een dia-voorstelling, waarbij één van de rangers vertelt over het jungle-gebied. Bovendien heeft men achter het hotel een wandelpad gemaakt (op houten vlonders) door een behoorlijk stuk oerwoud. En als u daar loopt met één van de rangers, gaat het oerwoud ook echt voor u leven (en weet u ook dat zelfs aanraken van bepaalde planten gevaarlijk kan zijn).

Locatie

Gelegen aan de Kinabatangan-rivier, met het gevoel middenin het oerwoud te zijn. Palmolieplantages liggen nabij, maar die ziet u niet meer vanuit de accommodatie. Sukau is 130 kilometer van Sandakan verwijderd. U vaart in een snelle boot in ongeveer 2,5 uur naar Sukau toe. De Sukau Rainforest Lodge is op 10 minuten varen van het dorp Sukau gelegen.

Accommodatie

De Sukau Rainforest Lodge is opgetrokken in traditionele stamhuis-stijl. De 20 kamers zijn goed, evenals de badkamers met douche en toilet. De kamers zijn in twee rijen gebouwd, tegenover elkaar. De Sukau Rainforest Lodge is de beste accommodatie in het hele gebied.

 

- Standaard kamer: kamers met ventilator en horren voor de ramen. Ook is er airconditioning, maar deze kan alleen gedurende de dag aan wanneer de diesel generator voor extra stroom zorgt. Bij de inrichting heeft men allerlei leuke details aangebracht. Er is een zitje en een waterkoker.

- Villa kamers: er zijn enkele huisjes met één ingang die leidt naar 2 apparte kamers. Deze kamers zijn nieuw en groter. Ook heeft elke kamer een eigen balkon/zitje.

 

Voorzieningen

Het restaurant ligt aan, of beter gezegd, op palen boven de rivier. Heerlijk om hier te genieten van het uitzicht over de brede rivier. U zit aan lange tafels. Het eten dat men hier serveert is prima. De maaltijden zijn in buffetvorm. U verblijft hier op basis van volpension. Ook enkele excursies zijn inbegrepen.

Er is wifi (doet het niet altijd even goed). Leuk is het gegeven, dat de gasten elkaar ontmoeten in de ruimte, waar makkelijke banken bij elkaar staan en waar men de ervaringen van die dag uitwisselen. Bij de bar is een groot assortiment aan drankjes te bestellen. Een leuke leerzame ruimte geeft door middel van foto's informatie over dit gebied. De lodge heeft ook een klein zwembad (waar niet altijd water in staat). 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën