Selingan Turtle Island, Selingan Island Resort

Borneo

Het Turtle Island, oftewel Selingan Island, is één van de meest indrukwekkende bestemmingen die u zich maar kunt voorstellen. Het doel van een verblijf op dit eilandje is: reuzenschildpadden zien! Het Turtle Island Marine Park is een beschermd natuurgebied, waar zowel de karet- als de soepschildpad voorkomen. Ze komen het hele jaar door aan land om hun eieren te leggen. De kans dat u ze ook zult zien is heel groot (100 % zekerheid heb je nooit bij dieren). De periode waarin u de meeste kans maakt is van juli tot oktober. De schildpadden komen ’s avonds of ’s nachts aan land gekropen om hun eieren te leggen. De rangers maken u wakker als ze een schildpad hebben gezien, zodat u hier getuige van kunt zijn. Als er tijdens uw verblijf eieren uitkomen, dan kunt u ook het uitzetten van de pasgeboren baby-schildpadjes in zee meemaken. Enorm schattig om te zien!

Locatie

Selingan Turtle Island ligt ongeveer 40 kilometer van Sandakan. Iedere ochtend vaart er eenmaal een boot tussen Selingan en Sandakan en weer terug. De overtocht duurt ongeveer 1,5 uur. Selingan maakt deel uit van het Nationaal Park Pulau Penyu. Het eiland is heel klein, je loopt er bij wijze van spreken zo omheen. De stranden worden niet spic-en-span schoongehouden, zoals bij luxe resorts het geval is. Het strand is zoals het is: takjes en dode bladeren en rommel uit zee spoelt aan.

Accommodatie

Het Turtle Island Resthouse is de enige accommodatie op Selingan Island. Het wordt bewust kleinschalig gehouden, zodat het aantal bezoekers niet uit de hand kan lopen en de schildpadden de rust krijgen die ze nodig hebben. Het Turtle Island Resthouse heeft 4 chalets met in iedere chalet 6 kamers. De kamers beschikken over airconditioning, en ze zijn netjes maar wel eenvoudig ingericht. U maakt gebruik van gezamenlijke badkamers en toiletten. Wij noemen dit soort accommodatie type ‘behelpen’. Maar u ziet wel schildpadden en daar is het om te doen. Als goede accommodatie belangrijk voor u is, kunt u beter niet naar Selingan gaan. Op het eiland Lankayan (een uur verder varen) is veel betere accommodatie te vinden, en ook hier komen zeeschildpadden aan land om eieren te leggen.

Voorzieningen

Tijdens uw verblijf op Selingan Turtle Island zijn alle maaltijden inbegrepen. In het eenvoudige restaurant kunt u water, frisdrank en bier kopen.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën