Sepilok Nature Resort

Borneo

Aan de rand van de jungle liggen deze mooie jungle-lodges, op loopafstand van het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Alle huisjes zijn van hout en staan op palen, helemaal passend in het gebied. Het is prachtig aangelegd, met mooie tuinen. In het midden is een meertje, omgeven door tropische planten. Het is heel leuk om hier een dagje te verblijven. U bezoekt de orang-oetans in Sepilok. De orang-oetans worden daar twee keer per dag gevoederd (de dieren leven in vrijheid in de jungle, maar komen natuurlijk op 'gratis' eten af). U kunt ter plekke, onder begeleiding van een ranger, nog een wandeling maken in de jungle. Ook kunt u de nabijgelegen opvangcentra van neusapen en zonneberen bezoeken. Verder is er eerlijk gezegd niet zoveel te doen, maar men heeft het hotel wel heel leuk gemaakt. Dus na de genoemde activiteiten kunt u daar heerlijk uitrusten in een mooie omgeving.

Locatie

Het Sepilok Nature Resort is gelegen in het bosreservaat Sepilok; op loopafstand van het rehabilitatiecentrum voor orang-oetans. Het regenwoud begint hier letterlijk naast uw bungalow. Vanaf de luchthaven van Sandakan rijdt u in 15 minuten naar Sepilok en vanaf de haven in Sandakan in 30 minuten.

Accommodatie

De 23 bungalows zijn voorzien van airconditioning, tweepersoonsbed, ventilator, balkon en badkamer met bad, douche en toilet. Ze zijn comfortabel en lieflijk ingericht, met mooie versieringen aan de houten muren (omlijste Maleisische doeken). In de kamer is een waterkoker en een föhn. Voor de kamer heeft u een balkonnetje met twee stoelen. 

Voorzieningen

Het restaurant is open, overkapt, met uitzicht op het meertje. Houten tafels, rieten stoelen, erg leuk. De maaltijden zijn buffetten of a-la-carte. En hier kunt u ook relaxen op de momenten dat u even niets te doen heeft. Er is ook een klein winkeltje, een bar en een lounge. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën