Mabul Island, Smart divers Resort

Borneo

Het Smart Divers Resort is gelegen tussen de kokosbomen aan een prachtige wit strand. De fraaie maar eenvoudige chalets liggen in de tuin of aan het strand. Mabul is een klein eiland, gelegen voor de oostkust van Maleisisch Borneo. U kunt binnen een uur het eiland rondlopen. Het eiland bestaat voornamelijk uit witte stranden en palmbomen. Naast de mooie natuur is de belangrijkste reden om Mabul te bezoeken de schitterende onderwaterwereld van het naast gelegen eiland Sipadan.

Locatie

Het Smart Divers Resort is gelegen aan de zuidoost-kust van het eiland Mabul (chalets op het strand). Vanuit Mabul bereikt u na  20 minuten varen het eiland Sipadan. Dit is een prachtig duikgebied waar u veel bijzondere vissen en koraal zal zien. Maar ook kunt u snorkelen en duiken bij het Mabul’s House Rif. U zwemt hier zo vanaf het strand naar toe.

Accommodatie

Er zijn in totaal 45 chalets die zijn voorzien van airconditioning, ventilator, TV en badkamer met douche en toilet.

 

Voorzieningen

Er is een restaurant met Aziatische en westerse maaltijden. Er is een duikschool met Engels sprekende duikstaf. U kunt hier uw duikuitrusting huren. Verder is er een zwembad, jacuzzi, souvenirwinkeltje en lounge.

Smart Divers Resort hoort bij het Mabul Waterbungalows Resort (een luxer resort), welke gelegen is op het eiland Mabul op palen in de zee. U loopt hier in 5 minuten naartoe.