Kinarut, Langkah Syabas Resort

Borneo

Leuk, kleinschalig middenklasse resort aan het strand. Niet ver van de luchthaven van Kota Kinabalu, dus perfect om uw reis over Sabah te beginnen of te beëindigen. Ook een aanrader voor gezinnen!

Locatie

Gelegen in het dorpje Kinarut. Het resort grenst aan een zandstrand en aan zee. Voor de kust ziet u een aantal eilanden liggen. Als er geen file is, is de rijtijd naar Kota Kinabalu ongeveer 30 minuten en naar de luchthaven ongeveer 20 minuten. Vaak is er echter wel file. Het hotel ligt aan een vrij drukke weg, maar door de lange oprit heeft u daar geen last van. Er zijn een paar locale winkeltjes en restaurantjes in de omgeving, maar dat stelt niet veel voor.

Accommodatie

Aan een groot grasveld liggen de twee vleugels van het Langkah Syabas Resort met in het midden de algemene ruimtes. De Australische eigenaar heeft er een leuk geheel van gemaakt. Het is kleinschalig, er zijn 25 kamers. Alle kamers zijn op de begane grond. De kamers zijn gemiddeld 37 m2 groot en na nog geen 100 meter lopen door de tropische tuin staat u op het strand.

Bij beide vleugels is een zwembad. De meeste kamers liggen in de zogenaamde old wing. Het eenvoudigste kamertype is het standaard chalet. Ze kijken uit op het zwembad en staan geschakeld per 2 of 3 chalets. Alle hebben een balkon met 2 stoelen.

Alle kamertypes beschikken over televisie, airconditioning, een koelkast, waterkoker, kluisje en ventilator.

De standard chalets zijn geschikt voor maximaal 2 personen. Ze zijn niet zo groot, maar oké. Wat ruimer zijn de superior chalets. Hier staan ofwel een tweepersoonsbed plus een eenpersoonsbed in of drie eenpersoonsbedden. Verder zijn ze gelijk aan de standard chalets.

De 4 deluxe chalets zijn vrijstaand. Er staan een tweepersoons- en een eenpersoonsbed in. Verder zijn ze gelijk aan de voorgaande kamertypes. Alledrie de kamersoorten hebben uitzicht op het zwembad.

Als laatste bij de old wing zijn er 2 family chalets. Er kunnen 5 personen in deze kamer slapen. Er is een tweepersoonsbed, een stapelbed en een eenpersoonsbed. De inrichting is wat ouder dan van de overige kamertypes. Deze kamer is 2* waard.

 

In de new wing liggen de 7 deluxe seaview rooms. Deze zijn trapsgewijs geschakeld, zodat u veel privacy heeft. Het grote terras kijkt uit op het tweede zwembad, de tuin en de zee. De kamers zijn lekker ruim. Op het terras staan 2 ligstoelen en 2 fauteuils. Binnen is er ook een zitje. Er staan een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Als extra heeft deze kamer naast de faciliteiten die ook in de andere kamers zijn, nog een broodrooster.

Voorzieningen

Het restaurant heeft een gedeelte zowel binnen als buiten op een grote overdekte veranda die uitkijkt over de tuin. Schrik niet als u iets ziet bewegen op het gras. Er lopen 2 schapen rond. Heel bijzonder van dit hotel is dat ze hun eigen kaasmakerij hebben. De brie en camembert wordt van koeienmelk gemaakt en aan luxe resorts op Borneo verkocht. Nog een prachtig uitgewerkte hobby van de eigenaars zijn de exquise wijnen in een aparte ruimte. Belangrijker voor u zijn de twee heerlijke zwembaden in de tuin. Bij één ervan is een deel voor kinderen. Er is handdoekenservice.

Een boekenkast en bar veraangenamen uw verblijf. Ook is er een klein winkeltje in het resort. En als u even wat anders wilt, dan alleen aan het strand liggen en luieren, dan zijn er kayaks en snorkelmateriaal te huur. De accommodatie heeft twee boten, ze zijn gespecialiseerd in vistrips. Maar ook eilandtours naar het nabijgelegen Dinawan of naar het Tunku Abdul Rahman Nationaal Park zijn mogelijk. 

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën