Kudat, Rungus Longhouse

Borneo

Heel basic, maar wel typerend voor Borneo: een nachtje bij een lokale Rungus-stam in een longhouse slapen. Dit longhouse wordt alleen voor toeristen gebruikt, dus het is er rustiger dan in een longhouse waar de lokale bevolking van het hele dorp ook woont.

Locatie

In een dorpje in het noorden van de regio Kudat ligt het longhouse waar u kunt logeren. Er is niets in de wijde omtrek. Geen restaurants en geen winkeltjes; u maakt echt deel uit van het lokale leven. Vanaf Kota Kinabalu is het ongeveer 3 uur rijden.

Accommodatie

Het longhouse waar u slaapt is niet meer in gebruik door de bewoners zelf. Alle 20 kamers, verdeeld over twee longhouses zijn voor gasten bestemd. U heeft uw eigen kamer waar een matrasje op de bamboevloer is gelegd en een klamboe overheen is gespannen. Er staat een soort kast, waar u uw tas op kunt zetten en verder is er helemaal niets. Er is trouwens wel elektriciteit in de kamers. In een kamer kunnen maximaal 3 matrasjes neergelegd worden. De douche (alleen koud water) en het toilet worden gedeeld.

Voorzieningen

Er is een ruimte waar de lokale maaltijden geserveerd worden. Het ontbijt is rijst of mie net zoals de Rungus zelf eten; er is geen brood. ’s Avonds voert de Rungus stam een korte show op. Er zijn fietsen beschikbaar voor een optionele tour.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën