Tioman, Japamala Resort

West-Maleisië

Verscholen in de groene jungle, aan zee, ligt dit lieflijke, luxe en kleinschalige boutique-resort. De chalets zijn tegen een steile, rijkelijk begroeide, berghelling gebouwd. U komt er alleen per boot, het ligt heel afgezonderd. Het strand is overigens niet zo groot, het is een rotsachtige kust, met een stukje strand bij dit resort. Op dit strand ook veel stenen, dus niet geschikt om daar fijn om te liggen. Maar men heeft boven het strand gazebo's gemaakt (in een gazebo liggen kussens en er is een dakje, heel romantisch). Als u kiest voor dit resort, dan dient u zich ervan bewust te zijn dat u niet even een strandwandeling kunt maken. U kunt in feite geen kant op, maar toch is het voor rustzoekers en romantici heel leuk. En voor degenen die van duiken en trektochten houden eveneens, want dat kunt u er allemaal. Dit hotel is niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn (veel trappen).

 

Opmerking: vanwege het regenseizoen is dit resort gesloten van november tot en met maart.

Locatie

Het Japamala Resort ligt aan de zuidwestkust van Tioman. Het resort heeft een eigen speedboat waarmee zij u in 45 minuten van Mersing naar het resort kunnen brengen. Of U neemt vanuit Mersing de openbare ferry. Deze zet u af op de openbare pier van Tioman. Hier wordt u dan opgehaald met een bootje van het Japamala Resort voor de laatste kilometers over zee naar het resort. Het Japamala Resort heeft ook een eigen propellor-vliegtuigje (een Cessna Grand Caravan voor 10 passagiers) waarmee zij dagelijks vanaf Kuala Lumpur Subang airport naar de kleine luchthaven op Tioman vliegen. Een vlucht van ongeveer 1 uur en 15 minuten. De hoeveelheid bagage die u mee mag nemen op deze vlucht is beperkt.

Accommodatie

Er zijn verschillende kamertypen, waarvan de Sea Cliff Chalets absoluut het mooiste uitzicht hebben, namelijk direct op zee. Deze zijn gebouwd op een stuk berghelling (cliff) dat direct aan zee grenst. U bereikt deze via houten trappen.
De Treetop Chalet is de "standaard" kamer die het meest geboekt wordt. Met uitzicht op het regenwoud en een absoluut sfeervolle inrichting is dit een prettige chalet om te verblijven.

Verder zijn er verschillende Sarang kamers:

  • Luxe Tree Top Sarang
  • Jungle Luxe Sarang
  • Hillside Sarang
  • Beach Sarang
  • Seaview Sarang

Iedere kamer is uniek in zijn soort, sfeervol ingericht waarbij gebruik is gemaakt van authentieke natuurlijke materialen.

Er is ook een 2 verdiepingen tellende villa die uitermate geschikt is voor families. 

 

Voorzieningen

Het restaurant serveert gerechten uit de Maleise, Thaise, Birmese en Cambodjaanse keuken. Geniet van een barbecue op het met fakkels verlichte strand. Neem een duik in het zwembad of kom tot rust in de Spa.

Vanuit het resort kunt u verschillende activiteiten ondernemen zoals duiken, snorkelen, kajakken, vissen, jungletrekkings, surfen en islandhoppen. Vaar met uw gratis kajak naar prachtige verlaten strandjes.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën