Bako National Park, Bako National Park

Borneo

Zeer eenvoudige jungle lodge met een fantastische ligging; midden in Bako National Park. Na vertrek van de vele dagtoeristen kunt u in alle rust genieten van de jungle geluiden en de spectaculaire zonsondergang. Vanuit de accommodatie in Bako National Park kunt u mooie tochten te voet maken door dit indrukwekkende jungle gebied. Grote kans dat u neusapen en vele andere diersoorten zult zien!

Locatie

In Bako National Park; middenin de jungle. Op loopafstand van het strand. U rijdt vanaf Kuching in circa 45 minuten naar een kleurrijk vissersdorpje waar u op een houten speedboot stapt die u in circa 30 minuten over zee langs de kust naar Bako National Park vaart.

 

Handig om mee te nemen: Een kleine tas voor uw overnachtingsbagage (uw koffer kan niet mee), zaklamp, handdoek, hoofdbedekking, anti-insectenmiddel met DEET, zonnebrand, sandalen/slippers, wandelschoenen, regenponcho, waterdichte zak voor uw elektrische apparatuur.

Accommodatie

De kamers in Bako National Park zijn zeer eenvoudig, en de toiletten en douches deelt u meestal met andere gasten. Omdat u in de jungle overnacht, een vochtig gebied, is er vaak schimmelvorming in de (bad)kamers. Helaas wordt dit niet regelmatig goed schoon gemaakt.

 

Kamertypen:

  • Chalets: liggen verspreid door de jungle. Beschikken per chalet over een keukentje met koelkast. Er zijn twee chalets met twee kamers voor twee personen. Deze kamers hebben wel een privé badkamer. Dit kamertype proberen wij altijd te boeken (geen garantie). Verder zijn er nog chalets met twee kamers voor drie personen en chalets met twee kamers waarvan één voor drie en één voor vier personen. Per chalet is er één badkamer die u deelt met de andere gasten in de chalet.    
  • Forest Lodge: een L-vormig gebouw met acht kamers waar vier éénpersoonsbedden in staan. Vanuit de kamers kunt u het gedeelde sanitairgebouw bereiken. Dit kamertype wordt alleen geboekt als de chalets niet beschikbaar zijn.
  • Hostel: een kamerblok met vier kamers voor vier personen. Per kamerblok één badkamer die u deelt met de andere gasten van het kamerblok. Dit kamertype wordt alleen geboekt als de chalets niet beschikbaar zijn.
Voorzieningen

De lodge beschikt over een restaurant (met eenvoudige maaltijden), een klein winkeltje, eigenlijk een hoekje in het restaurant, met voornamelijk toiletartikelen

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën