Danum Valley, Borneo Rainforest Lodge

Borneo

Een rustieke lodge, gelegen aan de Danum-rivier. Het is bewust kleinschalig gehouden (er zijn 32 kamers) om elke gast een unieke en persoonlijke jungle-ervaring aan te bieden. Het is een lodge, zoals die hoort te zijn, zo midden in het oerwoud. Vanaf uw balkon kijkt u zo het tropisch regenwoud in, geweldig! Geniet van de vogels en vlinders die voorbij fladderen. Vanuit de lodge kunt u direct kennis maken met de enorme diversiteit en complexiteit van het regenwoud. Bijna alle planten die op Sabah voorkomen, groeien hier. Men helpt er bedreigde diersoorten zoals de orang-oetan, de zeldzame Sumatraanse neushoorn en de Aziatische olifant te overleven. Daarnaast leven er in het woud gibbons, dwergherten, baardzwijnen, vliegende eekhoorns en meer dan 270 soorten vogels. En u logeert hier middenin.  

Locatie

Gelegen aan de Danum-rivier in Sabah’s grootste beschermde regenwoud: Danum Valley Conservation Area. De toegangsplaats tot Danum Valley is Lahad Datu. De Borneo Rainforest Lodge is op 2,5 uur rijden van Lahad Datu gelegen. De weg is na Lahad Datu al snel onverhard. Er is helemaal niets in de omgeving van de Borneo Rainforest Lodge, alleen maar oerwoud. 

Accommodatie

In totaal 32 chalets, voorzien van een balkon en badkamer met douche en toilet. De chalets zijn ontworpen in de lokale stijl van een dorpshuis op palen, alles is van hout. Op 3 chaltes na, die in de moderne stijl zijn gebouwd en ingericht zijn met veel glas. Deze 3 chalets hebben onder andere een jacuzzi met uitzicht op de jungle! Er zijn Standaard en Deluxe chalets. De Standaard chalets hebben uitzicht op de tuin en een badkamer binnen. De Deluxe chalets hebben uitzicht op de rivier en een badkamer buiten, met een jacuzzi. Er is geen airconditioning, maar wel een ventilator. Alle chalets beschikken over een koelkast, douche, toilet, föhn, zitje binnen, balkon met twee stoelen en een waterkoker. 

Voorzieningen

Het restaurant serveert gerechten uit de Aziatische en westerse keuken. De maaltijden zijn alle in buffetvorm en uitgebreid. U verblijft hier op basis van volpension, ook inclusief de excursies. De excursies zijn samen met andere gasten onder begeleiding van een gids. In de lobby zijn allerlei leuke zitjes. In de bar geniet u van een lekker drankje. Eventueel kunt u zwemmen in de rivier. 

De lodge streeft duurzaamheid na, ze scheiden afval, er worden geen plastic waterflesjes gebruikt (u ontvangt een thermoskan), men maakt eigen compost en het behoud van de natuur staat hoog in het vaandel. 

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën