Batang Ai, Aiman Batang Ai Resort and Retreat

Borneo

Het Aiman Batang Ai Resort en Retreat (voorheen het Hilton Batang Ai Longhouse Resort) is gebouwd in traditionele longhouse-stijl (gelijkend op de stamhuizen van de Iban; de oorspronkelijke bevolking), en grotendeels van hout opgetrokken. Het Batang Ai Resort is ruim opgezet en gelegen op een met oerwoud begroeid schiereiland hoog op de oever van het Batang Ai stuwmeer. Een prachtlocatie! Het uitzicht over het meer is geweldig en het is er heerlijk rustig. U zult hier vele diersoorten zien; u deelt het resort met o.a. gekko's, eekhoorns, vleermuizen en vogels. Het Batang Ai Resort is een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes in de omgeving zoals jungle-trekkings, boottochtjes en bezoeken aan de Iban.

 

Locatie

Vanaf Kuching duurt de rit naar het grote Batang Ai stuwmeer ongeveer 5 uur (inclusief stops en lunch). Vanaf de pier vaart u in ongeveer 30 minuten naar de overzijde; naar het Batang Ai Resort. De koffers kunnen mee in het bootje. Het resort is gelegen op een schiereiland aan het Batang Ai stuwmeer, maar wel op circa 2 uur varen vanaf het Batang Ai National Park. Dit betekent niet dat het oerwoud ver weg is; het resort wordt omringd door weelderig oerwoud!

Accommodatie

De in totaal 100 comfortabele kamers zijn verdeeld over 11 longhouses (kamerblokken), en ze zijn allen op de begane grond gelegen. Net zoals in traditionele longhouses kijkt de veranda, die de gehele lengte van de longhouse beslaat, uit over het meer. Hierachter ligt een overdekte veranda en daarachter de kamers. De kamers hebben dus geen balkon, en kijken aan de achterzijde door een groot raam uit op de tuin. Alle kamers zijn voorzien van mooie houten vloeren, traditionele Iban kunstwerken aan de muur, airconditioning, ventilator, een koelkastje en koffie- en theefaciliteiten. De ruime badkamer is ingericht met een douche en een afgescheiden toilet. Qua inrichting zijn de kamers wel wat verouderd. Er zijn twee soorten kamers:

  • Standaard: verdeeld over 10 longhouses, met queensizebed of twee éénpersoonsbedden. Voor gezinnen zijn er kamers met tussendeur. 
  • Duplex Suites: gelegen in één longhouse, met op de begane grond de woonkamer en badkamer met douche en afgescheiden toilet, en op de eerste etage een slaapkamer met queensizebed en een tweede badkamer. Deze kamers hebben ook TV.  
Voorzieningen

Het Batang Ai Resort is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving zoals jungle-trekkings en boottochtjes naar watervallen, naar mooie visplekjes en naar de Iban-stammen. Bij de excursiebalie zijn dit soort uitstapjes gemakkelijk te boeken. Het Batang Ai Resort heeft een mooi zwembad; heerlijk om hier na een inspannende jungletocht even een duik in te nemen (helaas is zwemmen in het stuwmeer niet toegestaan). In de Spa kunt u genieten van een ontspannende massage of beauty-behandeling. Nog energie over? Op de tennisbaan kunt u dit gegarandeerd kwijt.

Of maak nog een mooie wandeling over de uitgezette jungle-trail rond het resort; halverwege komt u zelfs bij een canopywalk (hangbruggen tussen de bomen) vanwaar het uitzicht op het oerwoud weer heel anders is. Verder kunt u in het Batang Ai Resort poolbiljarten en tafeltennissen. Ook is er een klein souvenirwinkeltje. Vanaf het terras van het Nanga Mepi restaurant en de Wong Irup bar kijkt u uit over het stuwmeer. De zonsondergang die u hier zult zien is onvergetelijk! In het restaurant worden a-la-carte gerechten uit de Maleisische keuken en uit de westerse keuken geserveerd. Als er veel gasten zijn, is er ook de mogelijkheid om voor een buffet te kiezen.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën