Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en in ongeveer twee uur rijden naar het Krau Wild Reservaat in de staat Pahang gebracht. Hier is het olifantencentrum Kuala Gandah gelegen. Kuala Gandah is het enige olifantenopvangcentrum van Maleisië. Het centrum is opgericht in 1989 en vormt de basis voor een team dat zich inzet om olifanten te verplaatsen naar veiligere gebieden. Het centrum huisvest een aantal olifanten die vanuit Thailand, India en Myanmar naar Maleisië zijn gebracht. Deze olifanten worden getraind en ingezet bij het overplaatsen van wilde olifanten die worden bedreigd doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt. Daarnaast vangt het olifantenopvangcentrum een aantal olifantenwezen op. De leiding van het opvangcentrum is in handen van het Malaysian Department of Wildlife and National Parks. De laatste 25 jaar waren een enorm succes. Zo’n 400 dikhuiden zijn in één van de Nationale Parken uitgezet. De populatie van de wilde olifant groeide van een alarmerende 500 naar ongeveer 1200 in 2003.

 

In het opvangcentrum krijgt u een goed beeld van deze grote vriendelijke reuzen. Als eerste krijgt u een film te zien die verteld over deze bedreigde soort en wat er allemaal bij komt kijken om een olifant naar een veilige en beter leefbare plek te verhuizen. Vervolgens mag u de olifanten aanraken en voeren. Het is tijdens deze excursie niet meer toegestaan om olifant te rijden. Wel is het soms mogelijk om mee te helpen met het wassen van de baby olifantjes in de rivier (als er op dag van uw bezoek baby olifantjes zijn). Er is overigens goede begeleiding bij het bezoek aan de olifanten, en de olifanten staan vast bij het voeren.

 

Inclusief lunch, vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is samen met andere reizigers (als die er zijn). Deze excursie kan ook op privé basis gemaakt worden, de prijs is dan hoger.