Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Bezoek locale markt om ingrediënten te kopen. Vervolgens meekijken hoe de locale bevolking het eten bereid. Hulp is welkom! Daarna een lunch om te proeven wat het resultaat is.

Rond 09.30 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Kota Kinabalu. U rijdt zuidwaarts, in de richting van Papar. Onderweg stopt u bij een locale markt om de verse ingrediënten te kopen voor de lunch die u samen met uw gastvrouw gaat bereiden.

Verwacht geen kookschool. U komt terecht in een eenvoudig, locaal huis in een kampung (= dorp). Misschien voldoet de hygiëne ook niet helemaal aan uw verwachtingen; het is echt simpel. Maar wel heel leuk om samen met uw gastvrouw aan de slag te gaan. Al naar gelang het seizoen, dus wat er op de markt te krijgen is, bepaalt de kok het menu. Over het algemeen zal dat bestaan uit soep, een vleesgerecht, een visgerecht, een groentegerecht en wat kleine dingen erbij. U helpt met het wassen en snijden en voorbereiden en kijkt tot hoe de kokkin alle ingrediënten verder bereidt. Daarna is het tijd om te proeven wat u ervan gemaakt heeft tijdens een lunch met de locale familie.

Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw hotel in Kota Kinabalu, war u vroeg in de middag weer arriveert.

 

Inclusief transfers, Engelssprekende gids, kookcursus met ingrediënten

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is met andere reizigers