Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel. U bezoekt vandaag het in 1403 gestichte sultanaat Melaka, in het verleden één van de grootste en machtigste rijken en zeehavens van Zuidoost Azië. De florerende zijde- en specerijenhandel lokte in chronologische volgorde Chinezen, Portugezen, Nederlanders, Duitsers en Engelsen. Dit resulteerde in een rijke geschiedenis die u terug ziet in de unieke mix van architectonische stijlen. Melaka is één van de bekendste samenraapsels van Chinese en Maleisische cultuur. 

U bezoekt de prachtige Cheng Hoon Teng tempel, het oudste Chinese gebedshuis in Maleisië (1645). Dan naar Jonker Street. Dit was ooit een rijke handelaarstraat waar veel origineel Britse en Nederlandse huizen staan. Jonker Street is bekend om zijn antiekzaken. Vervolgens naar de Kampong Klingmoskee, uit 1748, met haar opvallende Sumatraanse architectuur. Hierna naar de ruïnes van ‘Our Lady of the Hill’ en het Portugese fort A Famosa. Ten slotte naar het Dutch Square. Hier vindt u de Nederlandse nalatenschap terug. Het Stadthuys uit circa 1650 was ooit het verblijf van de gouverneur en geldt als het oudste stenen huis in Zuidoost Azië. De opvallende kleur gaat terug op een voorschrift uit 1930, waarin bepaald werd dat alle uit de Hollandse tijd stammende gebouwen in dezelfde kleur rood geverfd moesten worden als de kerk op het plein, die altijd al zalmroze was geweest. In een ‘Baba Nyonya’ restaurant kunt u genieten van een heerlijke lunch. Aan het einde van de dag gaat u terug naar Kuala Lumpur en wordt u naar het hotel gebracht.  

 

Inclusief ontbijt, lunch, vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is samen met andere reizigers (klein groepje), als die er zijn. De excursie kan ook op privé basis gemaakt worden, de prijs is dan hoger.