Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en u bezoekt de wereldberoemde Royal Selangor fabriek, ongeveer 12 km ten noorden van Kuala Lumpur. U ziet hoe de tin ambachtelijk wordt verwerkt tot prachtige voorwerpen. U krijgt een rondleiding in de fabriek en u kunt, als u wilt, ook zelf ook het gereedschap in de handen nemen. Ervaart u zelf hoe lastig het proces van de metaalbewerking is!

Vervolgens naar een Batik fabriek. U ziet hoe de kleurrijke batik op traditionele wijze gemaakt wordt. Bij deze textieltechniek maakt men gebruik van kleurstoffen en was.

Als laatste bezoekt u de beroemde Batu Caves, een verzameling van grote rotsformaties van Kalksteen. Hierin bevinden zich een aantal grotten. Eén van de grootste grotten is de Cathedral Cave, die zijn naam ontleent aan de reusachtige druipstenen die er voorkomen. De enorme grot werd in 1891 een hindoetempel en is bereikbaar via een trap met 272 treden! Bij het begin van de klim, lopen de bezoekers over een klein vlammetje. Op die wijze ondergaat u een symbolische spirituele reiniging. Beelden van hindoegodheden zijn opgesteld in kleurig beschilderde schrijnen. De gelovigen komen hier dagelijks om kokosnoten, vruchten, melk en bloemen te offeren. De tempel is gewijd aan de hindoegodheid Murugan (ook wel bekend onder de naam Subramaniam). De ruimte vormt tevens het decor voor de jaarlijkse viering van het Thaipusam-festival (januari-februari), waarbij ongeveer 1 miljoen Hindoe pelgrims naar de grotten komen. Nabij de tempel vindt u een aantal souvenirwinkeltjes, vegetarische restaurants en kraampjes waar drankjes worden verkocht. U zult bij de Batu Caves heel wat apen tegenkomen. De Makaken zijn gewend aan mensen en zijn niet bang. Ze lusten alles. Pas dus goed op uw tas en camera!

 

Inclusief vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is samen met andere reizigers (klein groepje), als die er zijn. Deze excursie kan ook op privé basis gemaakt worden, de prijs is dan hoger.