terug naar het overzicht

Combinatiereis Ontdek Laos en Vietnam

Laat u tijdens deze reis door Laos en Vietnam betoveren!. U begint uw reis in het Franse Luang Prabang. U bezoekt Pak-Ou, in de Tam Ting-grotten ziet afbeeldingen van duizenden boeddha’s. Via de vroegere koningsstad Luang Prabang reist u naar de  prachtige karstbergen bij het dorpje Vang Vieng. Tenslotte bezoekt u Vientiane. Geniet van een wandeling langs de Mekong en enkele bezienswaardigheden zoals de That Luang Stupa, het nationale symbool van Laos. Vervolgens reist u naar Noord Vietnam.

Wat maakt deze reis bijzonder
Fiets door Vang Vieng!
Excursietip: Foodtour door Hanoi
Eind- en hoogtepunt: Halong Bay
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie: vanaf € 1675,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ontdek Laos en Vietnam

Dag 1   Aankomst Laos - Luang Prabang

Dag 2   Luang Prabang

Dag 3   Luang Prabang

Dag 4   Vang Vieng

Dag 5   Vang Vieng

 

 

Dag 6   Vientiane

Dag 7   Vientiane

Dag 8    Vietnam - Hanoi

Dag 9    Hanoi

Dag 10 en 11  Mai Chau

Dag 12  Ninh Binh

Dag 13  Halong Bay

Dag 14  Hanoi

Dag 15  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Luang Prabang

Aankomst op de luchthaven van Luang Prabang. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht (transfer).

 

Informatie Luang Prabang:

Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels. De stad is gelegen op de plek waar de Mekong- en de Kane-rivier samenkomen. De stad ligt op een compact schiereiland, zodat u Luang Prabang makkelijk lopend kunt ontdekken. Na aankomst kunt u de stad alvast verkennen. Als u de 330 treden van Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over de stad, de Mekong-rivier en de omliggende bergen.


Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief transfer

Dag 2 Luang Prabang, excursie tempels, museum en Pak Ou grotten

DSC_5695(17) laos december 2008 109(17)

Geniet van de variatie die Luang Prabang u te bieden heeft tijdens deze tour. Naast de bijzondere tempels bezoekt u ook de bekende Pac Ou grotten. U bezoekt eerst het Nationaal museum, voorheen het Koninklijk paleis. Het werd aan het begin van de twintigste eeuw door de Fransen gebouwd en heeft een mix van Laotiaanse en Khmer architectuur. U vindt er een bijzondere collectie Boeddhabeelden en andere religieuze voorwerpen. Dan naar de prachtige Wat Xieng Thong, in 1560 gebouwd, en eeuwenlang het religieus centrum van de stad. De tempel heeft schitterende muurversieringen en mozaïeken. Vervolgens naar de Wat Sen, de eerste tempel in de stad in Thaise stijl. Het heeft een fraai geel en rood geschilderd dak en een grote Boeddha die in de ‘roep om regen’ houding staat. Tenslotte naar de Wat May, één van de juweeltjes van de stad. Het heiligdom heeft een buitengewoon mooie gouden façade, die het verhaal vertelt van een reïncarnatie van Boeddha. Hierna gaat u aan boord van een traditionele Laotiaanse boot voor een cruise op de bekende Mekong-rivier. U stopt bij de monding van de Nam Ou-rivier. Hier vindt u de Pac Ou-grotten die direct aan de rivier hoog naar boven rijzen. In de grotten bevinden zich duizenden Boeddhabeelden. De weg naar de bovenste grot is een uitdaging, u moet wel honderd treden beklimmen. Later in Ban Phanom, bezoekt u de graftombe van Henry Mouhot, de ontdekker van de Angkor Wat in Cambodja. In dit textieldorpje kunt u prima terecht voor fraaie weefproducten! Dan keert u terug naar Luang Prabang.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, boottochtje, entreegelden

Tempels en Pak Ou grotten
Luang Prabang

Tempels en Pak Ou grotten

Geniet van de variatie die Luang Prabang u te bieden heeft tijdens deze tour. Naast de bijzondere tempels...

De parel van de Mekong, citytour
Luang Prabang

De parel van de Mekong, citytour

Uw Engelssprekende gids ontmoet u in het hotel waar u overnacht. Te voet bezoekt u de  meest bekende en...

Dag 3 Luang Prabang

Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! U doet dit op eigen gelegenheid.

 

Halve dag excursie Kuang Si watervallen:
Geniet van een verfrissende duik in het turquoise water van de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de schitterende watervallen te gaan. De weg er naartoe is ook al erg de moeite waard. Veel teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu) passeert u. U maakt een stop bij het Living Crafts Centre om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Bij de watervallen is het prachtig wandelen langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan totdat u bij de waterval uitkomt. De natuurlijke zwembadjes lenen zich perfect voor een verfrissende duik. Vergeet daarom vandaag uw badkleding en een handdoek niet! Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor Sunberen. Deze schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In dit opvangcentrum worden zieke- en/of weesberen verzorgd. U kunt een kijkje nemen wat men hier allemaal doet mocht u geïnteresseerd zijn. De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, privévervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 4 Luang Prabang- Vang Vieng

P1000735(8) laos december 2008 220(8) Laos-VangVieng-meisjes(8)

In ongeveer zes uur rijden gaat u naar Vang Vieng. Onderweg stopt u om vanuit uitkijkpunten de schitterende omgeving te bekijken. Deze kleine stad is omgeven door een fascinerend karstlandschap, kalkstenen rotsformaties en groene rijstvelden. Vanaf het terras van uw hotel heeft u prachtig zicht op de zonsondergang temidden van deze ongerepte natuur.

Vang Vieng heeft ook een negatieve zijde.  
Het plaatsje is de laatste jaren uitgegroeid tot een geliefde trekpleister voor jongeren (backpackers) uit de hele wereld, dit kan geluids- of andere overlast met zich mee brengen. Er zijn vele barretjes en er worden regelmatig feesten georganiseerd. Ook zijn er hier en daar bouwactiviteiten. Het is maar dat u het weet. De omgeving van Vang Vieng maakt zoveel goed! Maar als u de te verwachten overlast niet wil, gaat u er dan niet naar toe of blijf er maar 1 nacht, als stop op weg naar Vientiane of Luang Prabang.

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur

Dag 5 Vang Vieng

Vandaag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid Vang Vieng te ontdekken. Het plaatsje is bekend om haar kalkstenen rotsformaties. U kunt in de grotten op onderzoek uitgaan of de omgeving per fiets verkennen. Het is ook leuk om met een rubberen band de Nam Song-rivier af te dalen. Vang Vieng is een aangename plek om te ontspannen. 

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt

Fietsen naar de grotten
Vang Vieng

Fietsen naar de grotten

Pak de fiets en steek de Nam Song rivier over via de bamboobrug naar een van de meest bijzondere grotten van...

Kajakken in sprookjesland
Vang Vieng

Kajakken in sprookjesland

Met een tuktuk wordt u afgezet ten noorden van Vang Vieng. Hier begint uw kajakervaring. Na wat uitleg over de...

Te voet naar het geheime paradijs
Vang Vieng

Te voet naar het geheime paradijs

Om te beginnen op een mooie plek gaat u eerst een stukje met de tuktuk of auto naar Ban Phathao, een Hmong...

Dag 6 Vang Vieng- Vientiane

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur rijden naar uw hotel in Vientiane gebracht.

 

Informatie Vientiane:

Vientiane is een vriendelijke, slaperige stad, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Omdat het zo goed als afgesloten is geweest van de buitenwereld is het koloniale erfgoed grotendeels intact gebleven. De architectuur is een mengelmoes van oost en west; u ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met modernere gebouwen. Vientiane is de hoofdstad van Laos, maar het oogt meer als een dorp dan als een stad! Vientiane is klein en compact zodat alles makkelijk bereikbaar is. U kunt dan ook veel lopend af, maar ook per fiets of tuk tuk is prima te doen. Een aanrader is een bezoekje aan de ochtendmarkt de Talat Sao, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden is deze markt de hele dag geopend. U vindt hier kleurrijke stoffen, Laotiaanse souvenirs en etenswaren. Geniet ’s avonds van de vele lokale restaurantjes langs de Mekong en een schitterende zonsondergang.


Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

 

Dag 7 Vientiane, citytour

Vientiane (36) DSC_6171(17)

Halve dag citytour:
Bezoek de prachtige tempels en monumenten in Vientiane tijdens deze tour door de hoofdstad van Laos aan de Mekong. In een halve dag kunt u gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane zien. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Aan de overkant van de straat staat de herbouwde Koninklijke tempel: Ho Pha Keo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen ‘m stalen in de oorlog. Nu is de Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew te zien in Bangkok. Laotianen vinden overigens nog steeds dat deze bijzondere Boeddha in Laos thuishoort. Een veel moderner bouwwerk is de Victory Gate (Patouxai), de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven tijdens de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet worden vergeten; de That Luang Stupa, het heiligste boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De 30 meter hoge torenspits is de echte blikvanger. In de levendige Wat That Luang kunt u een wens doen. Laotianen doen dat graag, daarom is het er vaak druk. Erg leuk om dit ritueel eens bij te wonen. Een bezoek aan het COPE Visitor Centre geeft een andere wending aan het zo vredige Laos. Hier kunt u inzicht krijgen in de gevolgen van de ‘Secret War’, wat Laos achterliet als zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis. Een stukje geschiedenis wat niet mag worden vergeten. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Vientiane.
Inclusief ontbijt, privévervoer per tuktuk, Engelssprekende gids, entreegelden

Tempels en andere hoogtepunten per tuktuk
Vientiane

Tempels en andere hoogtepunten per tuktuk

Bezoek de prachtige tempels en monumenten in Vientiane tijdens deze tour door de hoofdstad van Laos aan de...

Fietstocht in en om Vientiane
Vientiane

Fietstocht in en om Vientiane

De fiets is een perfect vervoermiddel om de binnenstad van Vientiane te verkennen. De prachtige tempels en...

Dag 8 Vientiane- Hanoi

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Vientiane gebracht. U vliegt naar Hanoi en bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. 

 

Informatie Hanoi:
De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes en de straten zijn vol met kleine winkeltjes, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, the Old Quarter, staat er vol mee. Dit is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren door de smalle straatjes. Van oorsprong was ieder van de 36 straatjes in de Old Quarter bestemt voor één ambacht, maar ondertussen heeft het toerisme deze wijk overgenomen en vindt u hier tussen de traditionele winkeltjes en restaurantjes ook souvenirwinkels en moderne eetcafés. Op zaterdag en zondag wordt deze wijk in de avonduren omgetoverd tot een avondmarkt. De Old Quarter is een fantastische plek om het lokale eten uit te proberen. Natuurlijk kunt u niet om de Vietnamese loempia heen, maar er zijn nog veel meer lokale lekkernijen. Heel anders is de Franse wijk. Hier vindt u bredere straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. De geschiedenis van het turbulente land weerspiegelt zich in vele historische gebouwen. Hanoi is ook een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiem-meer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen Tai Chi beoefenen. Middenop het Hoan Kiem-meer bevindt zich de Ngoc Son-pagode op een eilandje dat met de oever verbonden is door een karakteristieke rode brug. Ook de ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi heeft ook mooie musea, zoals het museum voor schone kunsten, het etnologisch museum en het gevangenismuseum in de voormalige gevangenis. Deze laatste werd door de Amerikanen omgedoopt tot Hanoi Hilton toen zij hier gevangen zaten tijdens de Vietnam-oorlog.


Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 9 Hanoi

Vietnam - Hanoi - 093(17) Vietnam - Hanoi - 043(17)

Vrije dag om deze leuke stad te ontdekken. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken.

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Hanoi, de leukste stad van heel Vietnam (althans, dat vinden wij). Veel Frans-koloniale gebouwen, brede lanen...

Cuc Phoung National Park
Hanoi

Cuc Phoung National Park

Het Cuc Phuong Nationaal Park werd in 1962 geopend en was daarmee het eerste nationale park van Vietnam. Het...

Dag 10 Hanoi- Mai Chau

FR3A9899(13)

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Vanaf Hanoi rijdt u in enkele uren zuid-westwaarts (135 km) door een fraai landschap naar Hoa Binh; onderweg kunt u stoppen bij Muong- en Dao-dorpen. U rijdt verder westwaarts langs kalkstenen rotsformaties en theetuinen naar het plaatsje Mai Chau. Dit stadje is gelegen in een dal van groene rijstvelden en bestaat uit rijen van huizen op palen, de manier van leven van de Thaise bergstammen. Diezelfde middag gaat u de omgeving verkennen van Mai Chau, wandelen of fietsen door de dorpen en genieten van het rustige sfeertje en de mooie natuur. In de avond kan u genieten van een traditionele muziek show.

 

Overnachting in Mai Chau

Inclusief Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 11 Mai Chau

Deze dag is vrije besteding. U kunt vandaag op eigen gelegenheid wandelen en fietsen door de natuur of in stilte genieten van de rust en de prachtige omgeving.

 

Overnachting in Mai Chau.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Mai Chau- Ninh Binh

Vietnam-VanVerre24(17) Vietnam-VanVerre51(17)

U wordt opgehaald bij uw hotel in Mai Chau en naar Ninh Binh gebracht. Deze middag maakt u een prachtige boottocht door een van de mooiste delen van Ninh Binh: Tam Coc (drie grotten). Hier ziet u met eigen ogen waarom Ninh Binh ook wel 'Halong Bay op het land' wordt genoemd. U wordt geroeid. De meeste mensen doen dat hier nog op de traditionele manier: met hun voeten! Wat deze tocht nog meer zo bijzonder aantrekkelijk maakt is het prachtige landschap van rijstvelden in combinatie met de weelderig begroeide kalkstenen rotsen en de drie grotten waar u doorheen vaart. Er zijn heel veel mensen die willen genieten van dit mooie gebied dus laat u niet afschrikken door de drukte; als u eenmaal in uw bootje zit is er ruimte zat. De lokale bevolking probeert een centje bij te verdienen door op de route van de boottocht wat drinken en andere versnaperingen te verkopen (soms wat té actief). Afhankelijk van het seizoen hebben de rijstvelden prachtige kleuren. Groen na planting (februari/maart) en langzamerhand verandert dit in geel. Tegen juni/juli is het oogsttijd Als het weer meezit kan er nog een keer geplant worden in juni/juli, dan is er in september nog een oogst. In de winter, vanaf oktober t/m januari zijn de rijstvelden niet beplant, toch is de omgeving dan de moeite waard. Aan het eind van de boottocht staan de fietsen klaar. U maakt een ontspannen fietstocht via een rustig weggetje door landelijke omgeving naar Bich Dong (de groene grot). Als u wilt kunt u de steile trappen beklimmen grot. U komt fietsend gemakkelijk in contact met de vriendelijke mensen. U ziet waterbuffels die gewoon over straat lopen. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en het fietsen een uurtje of langer als u wilt.

 

Overnachting in Ninh Binh.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, entreegelden, boottochtje en fietsen

Varen en fietsen bij Tam Coc
Ninh Binh

Varen en fietsen bij Tam Coc

In de vroege ochtend, als het nog niet zo druk is, maakt u een prachtige boottocht door een van de mooiste...

Dag 13 Ninh Binh- Halong Bay

Varen in de wereldberoemde Halong Bay. U wordt door uw chauffeur opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur, een afstand van 160 km, naar Halong Bay gebracht. Rond het middaguur gaat u aan boord. Na een welkomstdrankje, gevolgd door de briefing van de bemanning, is het lunchtijd. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunchbuffet terwijl u vaart richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechthaan). Het is een prachtige baai. U passeert diverse kleine eilandjes en het fantastische karstgebergte, wat zomaar oprijst uit zee, overal om u heen. Wanneer de vleermuizengrot in de buurt komt kunt u met een kleinere boot er naar toe. Mocht u liever gaan kajakken, dit is ook een optie. Rond 17.15 uur keert u terug naar het schip om heerlijk te relaxen aan boord. Er wordt een kookdemonstratie gehouden op het zonnedek om u de kneepjes van het Vietnamese koken te leren. Tegelijkertijd is het happy hour (bij een drankje is de tweede gratis). Het diner bestaat uit een goed verzorgde barbecue. Er worden voornamelijk visgerechten bereid aan boord. Om 21:30 wordt er voor de liefhebbers een film vertoond, maar u kunt ook lekker gaan uitrusten in uw comfortabele hut. Mocht u behoefte hebben aan een traditionele massage, informeer er naar bij een van de medewerkers (tegen betaling en bij aankomst reserveren). U overnacht ergens in de baai, de boot ligt dan stil.


Overnachting aan boord van de Jonk

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids (aan boord) en transfer met privé-auto/busje

 

Dag 14 Halong Bay- Hanoi

Vietnam-HalongBay-baai3(13)

Als u wilt: tai chi-les aan dek (bij goed weer), nog voor het ontbijt, u begint de dag fit. Rond 07.00 uur ontbijt. U vaart langs de eilanden, Trong, Trinh Nu, Coc Ngoi en de Me Cung grot. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige Suprise-grot. Hierna vaart de jonk rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Rond 11:30 komt u aan bij de haven. Daar vandaan rijdt u weer terug naar Hanoi, aankomst einde van de middag.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids (aan boord) en transfer

Dag 15 Hanoi, vertrek

U wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën