terug naar het overzicht

Rondreis Laotiaanse Koninkrijken

Laat u tijdens deze reis door Laos betoveren door het overweldigende landschap en de prachtige natuur. Daarnaast krijgt u een goede indruk van de twee bijzondere steden van Laos. U begint heel ontspannen op een boot op weg naar het gezellige en prachtige stadje Luang Prabang. Daar in de buurt bezoekt u de Kuang Si waterval waar u kunt pootje baden in het turquoise water. Vanuit de vroegere koningstad Luang Prabang vliegt u naar Vientiane.

Geniet van een wandeling langs de Mekong en bezienswaardigheden als de That Luang Stupa, het nationale symbool van Laos. Deze reis door bijzonder Laos is één van onze ideeën voor een mooie rondreis door Laos.

Wat maakt deze reis bijzonder
Kort maar afwisselend!
Steden en Mekong boottocht
Tijdbesparende vlucht
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie: vanaf € 925,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Laotiaanse koninkrijken

Dag 1      Aankomst Chiang Rai

Dag 2      Pakbeng

Dag 3      Luang Prabang 

Dag 4      Luang Prabang 

 

Dag 5      Luang Prabang 

Dag 6      Vientiane

Dag 7      Vientiane 

Dag 8      Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Chiang Rai

U wordt van de luchthaven Chiang Rai opgehaald en naar uw hotel in Chiang Rai gebracht (transfer).

 

Informatie Chiang Rai:
Chiang Rai de grootste noordelijke stad van Thailand. Het is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de bekende Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Birma, Laos en Thailand. De regio is met name interessant vanwege het prachtige berglandschap en de weelderige natuur. Chiang Rai heeft zelf geen bijzondere hoogtepunten waardoor het niet door hordes toeristen wordt bezocht. Dit heeft als voordeel dat de sfeer en nog typisch Thais is, de mensen spreken bijna geen Engels en de prijzen liggen lager dan in de bekendere plaatsen van Thailand. Het klimaat in Chiang Rai is mild, wel soms erg warm (juni tot oktober), maar door de lagere luchtvochtigheidsgraad voelt het prettiger aan en het koelt 's avonds af. De stad is heel groen met veel bomen en water. Genoeg keus uit goede restaurantjes en natuurlijk is er ook hier een markt. Buiten de stad kunt u theeplantages, natuurparken en wat kleine dorpjes van bergstammen bezoeken. Ook is Chiang Rai een goed uitgangspunt voor reizen richting Laos.

 

Overnachting in Chiang Rai.

Inclusief transfer

Dag 2 Chiang Rai - Pakbeng

Luang Say Cruise (159) DSC_5527_45jafx(17)

U wordt bij uw hotel in Chiang Rai opgehaald en naar Chiang Khong gebracht (transfer). Deze plaats ligt op de grens met Laos en de rit duurt ongeveer 2 uur.

 

Na de douaneformaliteiten in Thailand steekt u de brug over met een bus, zeer omslachtig geregeld, dus het duurt bij elkaar wel een uurtje om aan de Laotiaanse kant te komen. U neemt al uw bagage mee. Aan de overkant, de Laotiaanse kant, koopt u uw visum met contante dollars. Hier staat een vertegenwoordiger van de bootmaatschappij op u te wachten met een bordje. Per transfer wordt u naar de boot gebracht.

 

Vanaf de Laotiaanse Houei Say-pier vertrekt de boot stroomafwaarts over de beroemde Mekong-rivier richting Pakbeng. De eerste dag is het landschap heuvelachtig, hoe verder u Laos in vaart wordt het bergachtiger. De hellingen zijn prachtig groen met veel verschillende soorten bomen. Een deel van de bossen is gekapt om meer akkerland te creeëren.  Af en toe staan vaart u langs kleine nederzettingen. Onderweg gaat u een keer van de boot af om het landelijke leven langs de rivier van dichtbij te beleven en een indruk te krijgen van de bezigheden van de Kamu-bevolking. Alle huizen zijn op palen gebouwd voor ongedierte en wateroverlast. Voor de kinderen is de ruimte onder het huis een geliefde speelplaats. Na het bezoek vaart u verder terwijl aan boord een uitgebreide buffetlunch wordt geserveerd. De natuur om u heen wordt steeds mooier. Aan het eind van de middag komt u aan in Pakbeng. Over gammele bruggetjes loopt u naar het vaste land en checkt u in bij uw accommodatie. Als er nog tijd is voordat het donker wordt is het leuk om even naar het dorp te wandelen, ca. een half uurtje lopen. Met een drankje op het terras wachten op de zonsondergang is ook een aanrader. Het uitzicht op de Mekong is adembenemend.

 

Aandachtspunten:

- de boot (Shompoo Cruise of Luang Say Cruise) vaart niet dagelijks. Vertrek vanuit Houey Say is op dinsdag, donderdag, zaterdag. Vanuit Luang Prabang vertrekt de boot elke dinsdag, donderdag en zondag.

- minimum passagiers: 8.

- Van november t/m maart, bij vertrek vanuit Luang Prabang, kan het voorkomen dat u geen dorpjes kunt bezoeken in verband met de tijd. In deze periode van het jaar is het later licht en vroeger donker.

  

U overnacht in Pakbeng.

Inclusief ontbijt, lunch, koffie, thee, water, stops onderweg, Engelssprekende gids

 

Dag 3 Pakbeng - Luang Prabang

U ontbijt in de lodge. Wandelt u voor het ontbijt (als u zin heeft; wel erg vroeg!) even naar de markt in Pakbeng waar mensen uit de omliggende dorpjes hun goederen ruilen. Dan aan boord van de boot voor het tweede deel van de cruise. Het landschap is mooi; het is ruiger en groener dan tijdens de eerste dag op de boot. U stopt onderweg om te kijken bij een traditionele destilleerderij waar van rijst alcoholische dranken worden gemaakt. Er hangen ook vele prachtig geweven doeken, dé specialiteit van Laos. De buffetlunch wordt voor u aan boord klaargemaakt. Niet ver van Luang Prabang liggen de Pak Ougrotten, precies op het punt waar de rivier zich splitst. U bezoekt er de Tam Ting-grotten, waar duizenden Boeddhabeeldjes zijn verzameld. Er is nog een tweede grot, dat is een hele klim maar wel de moeite waard. U komt voor zonsondergang aan in Luang Prabang. Bij aankomst wordt u met een transfer naar uw hotel in de stad gebracht.

 

Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Khan-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. Luang Prabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen.  Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u het hoogste punt Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, boottocht, transfer

Dag 4 Luang Prabang

P1000598(8) Laos-LuangPrabang-tempel8(8) Laos-LuangPrabang-monniken4(8)

Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! U doet dit op eigen gelegenheid.

 

Halve dag excursie Kuang Si watervallen (08.00-12.00 uur of 13.00-17.00 uur):
Geniet van een verfrissende duik in het turquoise water van de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de schitterende watervallen te gaan. De weg er naartoe is ook al erg de moeite waard. Veel teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu) passeert u. U maakt een stop bij het Living Crafts Centre om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Bij de watervallen is het prachtig wandelen langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan totdat u bij de waterval uitkomt. De natuurlijke zwembadjes lenen zich perfect voor een verfrissende duik. Vergeet daarom vandaag uw badkleding en een handdoek niet! Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor Sunberen. Deze schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In dit opvangcentrum worden zieke- en/of weesberen verzorgd. U kunt een kijkje nemen wat men hier allemaal doet mocht u geïnteresseerd zijn. De middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, privévervoer, Engelssprekende gids tijdens excursie, entreegelden

Dag 5 Luang Prabang

Vrije dag. Er is genoeg te beleven in en rondom Luang Prabang. Mocht u de tempels hebben gezien trek er dan op uit met de fiets bijvoorbeeld, deze zijn te huur in de stad met of zonder gids. De dorpen in de buurt geven een goed beeld van het leven buiten de stad. Er wordt in de omgeving veel handgeschept papier gemaakt en zijdenrupskwekerijen met weverijen vindt u hier veel. 

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Luang Prabang - Vientiane

U wordt bij uw hotel in Luang Prabang opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven gebracht. U vertrekt vanuit Luang Prabang naar Vientiane met Lao Airlines. In Vientiane staat uw chauffeur weer te wachten om u naar uw hotel te brengen. Maximaal 20 minuten rijden.

 

Vientiane is een vriendelijke en voor een hoofdstad nogal slaperige stad, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Omdat de stad lange tijd zo goed als afgesloten is geweest van de buitenwereld is het koloniale erfgoed grotendeels intact gebleven. De architectuur is een mengelmoes van oost en west; u ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met moderne gebouwen. Vientiane is de hoofdstad van Laos, maar het oogt meer als een dorp dan als een stad! Vientiane is klein en compact zodat alles makkelijk bereikbaar is. U kunt dan ook veel lopend af of per fiets of tuk tuk is het prima te doen. Een aanrader is een bezoekje aan de ochtendmarkt de Talat Sao, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden is deze markt de hele dag geopend. U vindt hier kleurrijke stoffen, Laotiaanse souvenirs en etenswaren. Geniet ’s avonds van de vele lokale restaurantjes langs de Mekong en een schitterende zonsondergang.

 

Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht

Dag 7 Vientiane

laos december 2008 270(17) DSC_6363(17)

Halve dag excursie, 08.00- 12.00 of 13.00 – 16.00 uur:

Bezoek de prachtige tempels en monumenten in Vientiane tijdens deze tour door de hoofdstad van Laos aan de Mekong. In een halve dag kunt u gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane zien. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Aan de overkant van de straat staat de herbouwde Koninklijke tempel: Ho Pha Keo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen ‘m stalen in de oorlog. Nu is de Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew te zien in Bangkok. Laotianen vinden overigens nog steeds dat deze bijzondere Boeddha in Laos thuishoort. Een veel moderner bouwwerk is de Victory Gate (Patouxai), de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven tijdens de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet worden vergeten; de That Luang Stupa, het heiligste boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De 30 meter hoge torenspits is de echte blikvanger.  In de levendige Wat That Luang kunt u een wens doen. Laotianen doen dat graag, daarom is het er vaak druk. Erg leuk om dit ritueel eens bij te wonen. Een bezoek aan het COPE Visitor Centre geeft een andere wending aan het zo vredige Laos. Hier kunt u inzicht krijgen in de gevolgen van de ‘Secret War’,  wat Laos achterliet als zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis. Een stukje geschiedenis wat niet mag worden vergeten. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 8 Vientiane, vertrek

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht van Vientiane (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën