terug naar het overzicht

Combinatiereis Hoogtepunten Laos en Cambodja

Vanaf de grens met Thailand, komt u via de Mekong het onbekende Laos binnen. U ontdekt UNESCO-stad Luang Prabang en vliegt daarna naar het zuiden van Laos. U bezoekt minderheden op het Bolaven Plateau en verkent het 4000-eilandenrijk. Vervolgens reist u door naar Stung Treng in Cambodja. Via een kronkelende weg richting Siem Reap, waar u Angkor Wat bezoekt, door naar de gruwelijke geschiedenis in Phnom Penh. U sluit af op het heerlijke eiland Koh Rong.

Wat maakt deze reis bijzonder
Cruisen over de Mekong
Bezoek onbekend Stung Treng
Bounty-eiland Koh Rong
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie vanaf € 3000,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten Laos en Cambodja

Laos

Dag 1     Aankomst Chiang Rai

Dag 2     Pakbeng

Dag 3     Luang Prabang

Dag 4     Luang Prabang

Dag 5     Luang Prabang

Dag 6     Bolaven Plateau

Dag 7     Bolaven Plateau

Dag 8     Don Khone

Dag 9     Don Khone

Cambodja

Dag 10   Stung Treng

Dag 11   Koh Ker

Dag 12   Siem Reap

Dag 13   Siem Reap

Dag 14   Phnom Penh

Dag 15   Phnom Penh

Dag 16   Koh Rong

Dag 17   Koh Rong

Dag 18   Koh Rong

Dag 19   Vertrek Koh Rong

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Chiang Rai

f24cf2b0-9b51-450f-8a09-df8a4d086b04 IMG_6414(17)

Beginnend in de noordelijke stad van Thailand, Chiang Rai. Het is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de bekende Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Myanmar, Laos en Thailand. De regio is met name interessant vanwege het berglandschap. Chiang Rai heeft zelf geen bijzondere hoogtepunten, waardoor het niet door hordes toeristen wordt bezocht. Dit heeft als voordeel dat de sfeer er nog typisch Thais is, de mensen spreken bijna geen Engels en de prijzen liggen lager dan in de bekendere plaatsen van Thailand. Er is genoeg keus uit goede restaurants. Buiten de stad kunt u theeplantages, natuurparken en wat kleine dorpjes van bergstammen bezoeken.

 

Overnachting in Chiang Rai

Inclusief transfer

Dag 2 Chiang Rai - Pakbeng

Een ontspannen begin van uw reis door Laos. De boot vaart stroomafwaarts over de Mekong-rivier naar Pakbeng. Het landschap is heuvelachtig. Hoe verder u Laos in vaart, hoe meer de heuvels echt bergen worden. De hellingen zijn groen bedekt met verschillende soorten bomen en akkerlanden. U vaart een handjevol dorpjes voorbij; vrouwen doen de was in het water en kindjes zwemmen er vrolijk omheen. U gaat van boord om rond te wandelen in één van deze dorpen en het dagelijkse leven van de Kamu-bevolking van dichtbij te zien. De huizen zijn op palen gebouwd voor verkoeling én om geen natte voeten te krijgen als de rivier buiten de oevers treedt. Terug aan boord staat een buffetlunch voor u klaar. De boot vaart verder en de natuur wordt steeds uitbundiger. Einde van de middag meert de boot aan in Pakbeng. Over gammele bruggetjes bereikt u het vasteland. Maak voor het donker nog een wandeling naar het dorp, of wacht met de voetjes omhoog op de zonsondergang over de Mekong. Ook een aanrader!

 

Overnachting in Pakbeng

Inclusief alle maaltijden, transfer, boottocht met Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Pakbeng - Luang Prabang

Laos-Pakbeng-mekongrivier5

Bent u een vroege vogel? Wandel dan voor het ontbijt naar de markt in Pakbeng waar mensen uit de omliggende dorpen hun in- en verkopen doen. Een kleurrijk tafereel. Weer aan boord van de boot glijdt het ruige, groene landschap aan u voorbij. U vaart naar Luang Prabang. Op de route bezoekt u een traditionele destilleerderij waar onder andere rijstwijn geproduceerd wordt. U mag natuurlijk proeven! Hier worden ook kleurrijke met de hand gewoven doeken verkocht; dé specialiteit van Laos. Weer aan boord schuift u aan voor de lunch. Niet ver buiten Luang Prabang, waar de rivier zich splitst, stopt u bij de bekende Pak Ou-grotten. In deze grotten zijn duizenden Boeddhabeelden verzameld. Voor zonsondergang arriveert u in Luang Prabang, de koningshoofdstad van Laos.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt en lunch, transfer, boottocht met Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Luang Prabang

Vandaag verkent u op eigen gelegenheid de stad. Sta vroeg op om deel te nemen aan het dagelijks ochtendritueel van de monniken. Zij dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Als gift krijgen ze kleefrijst, die ze in kommen bij zich dragen. Een bijzonder fenomeen en heel fotogeniek! Overdag neemt u al dwalend over het schiereiland door de kleine straatjes en langs de ruim 40 tempels het lokale leven in u op. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog ontspannen! Bezoek het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt

Prachtige tempels in Luang Prabang
Luang Prabang

De parel van de Mekong, citytour

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u te voet de meest bekende en bijzondere tempels van Luang Prabang...

Fietsend door het platteland!
Luang Prabang

Fietsen door landelijk gebied

Vandaag verkent u de landelijke omgeving rondom Luang Prabang per fiets. Het begint al goed: met de fiets aan...

Dag 5 Luang Prabang

Laos-Luang-prabang-buffalo-farm_2_404167 Luang-Prabang-Kuang-Si2 Kuang-Si-Markt_1_416256

Na het ontbijt wordt u opgehaald om de schitterende Kuang Si-watervallen te bezoeken. De weg ernaartoe is al de moeite waard, onderweg passeert u teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen. Bij het Living Crafts Centre stopt u even, om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Eenmaal aangekomen bij de watervallen, maakt u een wandeling langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan. Ook kunt een verfrissende duik nemen als u wilt, de natuurlijke zwembaden zijn hier perfect voor. Vergeet dan ook niet uw badkleding en handdoek mee te nemen. Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor zonberen, de schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In het opvangcentrum worden de zieke- en weesberen verzorgd. U kunt ook hier een kijkje nemen. Op de terugweg stopt u bij een Buffelmelk-boerderij. De boerderij is opgezet door twee Australiërs om de lokale bevolking te helpen. U krijgt een rondleiding en wat meer informatie over wat ze doen. Ook kunt u de buffels voeren, badderen, en als er kleintjes zijn, melk geven.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Luang Prabang - Bolaven Plateau

Per vliegtuig reist u af naar het zuidelijke Pakse. Hier staat een chauffeur u op te wachten om u naar het Bolaven Plateau te brengen. Als u de stad verlaat, gaat de weg steeds verder de hoogte in. Het Bolaven Plateau is bekend vanwege de koffieplantages en watervallen. U bezoekt de Tad Fane-waterval. Deze dubbele waterval stort van 200 meter hoogte de diepte in. Door naar een volgende waterval: Tad Yang, en de levendige lokale markt in het traditionele dorp Paksong. Wandel hier op uw gemak rond en vergaap u aan de voor ons vreemde soorten groente, fruit en andere waren die hier verkocht worden.

 

Informatie Bolaven Plateau:

Het Bolaven Plateau is een bijzonder en kleurrijk gebied. Het staat bekend om zijn spectaculaire watervallen, maar ook de koffie- en theeplantages. Tijdens een stop langs de kant van de weg proeft u misschien wel één van de lekkerste kopjes koffie die u ooit gehad heeft! Wat Bolaven helemaal het bezoeken waard maakt, zijn de etnische stammen die zich hier hebben genesteld. U kunt samen met een gids een bezoek brengen en een wandeling maken door de authentieke dorpjes, zo heeft u de kans kennis te maken met de lokale bevolking en staat u oog in oog met diverse oude rituelen van deze stammen.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau

Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 7 Bolaven Plateau

63cd133d-9145-4b33-88a5-3c75b952b63a

Vandaag gaat u het Bolaven Plateau verkennen. U rijdt eerst tot Paksong, waar de bekende koffievelden van Laos te vinden zijn. U bezoekt een van de plantages om het hele proces van dichtbij mee te maken. Verderop bezoekt u een traditioneel dorp en wandelt u over een van de vele markten die te vinden zijn op het Bolaven-plateau. Daarna door naar Tad Fane, voor een uitzicht op de watervallen die 200 meter naar beneden vallen. Dan door naar de waterval Tad Yuang en de lokale markt in Paksong. Voordat u verder gaat, zult u lunchen bij het Sinouk Coffee Resort. Na de lunch gaat u door naar Ban Kok Phuomh, een regio waar de onbekende Katou-minderheid leeft. Deze bevolkingsgroep is een mix van Mon uit Birme en Khmer uit Cambodja. Ook andere minderheidsgroepen zoals de Khmu, Alat, Ngae en Katung leven hier. Onderweg zijn er nog diverse watervallen om te bezoeken, de Tad Lo en Pha Suam watervallen. Aan het eind van de middag wordt u terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 8 Bolaven Plateau - Don Khone

Een mooie route langs kilometers rijstvelden en akkers met waterbuffels. Er is veel te zien onderweg. U stopt dan ook bij de Wat Phou-tempel; een indrukwekkende tempel-ruïne die gebouwd is in dezelfde stijl als de bekende Angkor Wat-tempel in Cambodja. Door naar Khong Island. Dit is het grootste eiland van de 4000 eilanden en is te bereiken via een brug. U verkent Siphandone per boot en geniet van de schoonheid van dit gebied. U wordt opgewacht door de schipper die met u naar zijn traditionele longtailboot wandelt. U vaart circa twee uur over de Mekong-rivier en ziet onderweg overal kleine en grotere eilanden, zwaaiende kindjes en kleine bootjes van de lokale bevolking. U gaat van boord op Don Khone, vlakbij uw hotel.

 

Informatie Don Khone:

Don Khone is een gezellig, klein eiland. De makkelijkste manier om het eiland te verkennen is per fiets, maar lopen is ook prima te doen. Vlakbij het dorpje waar u verblijft, vindt u een brug naar een ander eiland, Don Det, leuk om ook een kijkje te nemen! De indrukwekkendste attractie van het eiland zijn de Li Phi-watervallen, vooral in de regentijd is dit een fantastisch schouwspel.

 

Overnachting op Don Khone

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Don Khone

Heerlijk fietsen langs lokale dorpjes, buffels en watervallen op het eiland Don Khone d4daaa47-87b1-42e8-b696-8f010193c028

Vandaag verkent u Don Khone per fiets! U krijgt ter plaatse een kaart van het eiland en een routebeschrijving. Op eigen houtje verkent u het eiland. U trapt over onverharde zandpaden, langs rijstvelden, moestuintjes en door dorpjes. U fietst langs een brug die aan de zuidkant verbonden is met het eiland Don Det. Deze brug is aangelegd door de Franse kolonisten en deed ooit dienst als spoorbrug. De stoomtrein rijdt hier al lang niet meer. Wel kunt u deze nog zien, wanneer u even afstapt en de spoorbrug afloopt. Huur in de haven een bootje (met schipper) om Irrawaddy dolfijnen te spotten! In de vroege ochtend, of einde van de middag, heeft u de meeste kans een glimp op te vangen van deze zoetwaterdolfijnen. Stap weer op de fiets en trap door naar de Li Phi-watervallen. Vooral net na het regenseizoen zijn deze watervallen spectaculair! Bij de watervallen is een weelderige tuin die uitnodigt tot een korte wandeling. U heeft alle tijd. Via de andere kant van het eiland fietst u weer terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone

Inclusief ontbijt, fietshuur en routekaart

Cruise tijdens zonsondergang
Don Khone

Zonsondergang cruise op de Mekong

Rond 4 uur wordt u opgehaald bij de dichtstbijzijnde pier van uw hotel. U stapt op de boot en begint uw...

Dag 10 Don Khone - Stung Treng

Vandaag reist u af naar buurland Cambodja, maar niet voordat u de Khone PhaPheng-watervallen bezocht heeft. Dit worden ook wel de Niagara-watervallen van Zuidoost-Azië genoemd.

 

Aan het eind van de ochtend arriveert u bij de grens met Cambodja. Vanaf de grensplaats is het nog een paar uurtjes rijden naar Stung Treng. Een dunbevolkte provincie, dicht begroeid met jungle. De bevolking leeft veelal in kleine dorpjes langs de weg of langs de rivier. Men leeft in dit gebied van visserij en/of landbouw. Er wordt van alles verbouwd; peper, cassave, suikerriet, enzovoorts. Stung Treng grenst aan Laos. De grens wordt gevormd door de '4000 eilanden'. Een waterrijk gebied met veel watervallen en rivieren, waaronder de Mekong. Hier kunt u mooie boottochten maken per longboot of kajak.

 

Overnachting in Stung Treng

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende begeleider

Dag 11 Stung Treng - Koh Ker

bac6a542-4194-4786-939d-694d183e1622 b2195739-00b8-41ff-acd2-dbd5dddeeba6

Vanaf Stung Treng is het circa drie uur rijden naar Preah Vihear. Een afwisselde route door landbouwgebied (suikerriet, pepers, cassave, pinda's; er wordt hier van alles verbouwd), dorpjes en bossen. Rond lunchtijd arriveert u in Preah Vihear stad. Daarna is het tijd voor een bezoek aan de ruïnes van de hoog op een bergtop gelegen Preah Vihear tempel. Per auto rijdt u binnen een half uur naar het ticketkantoor. Daar begint het avontuur. Achterin een pick-up of achterop een brommer (u kiest ter plaatse) rijdt u steil omhoog de berg op. Maar niet helemaal naar de top. Het laatste deel wandelt u omhoog, naar de entree van deze langwerpige tempel die vlakbij de grens met Thailand gelegen is. Unesco heeft deze bijzonder mooi gelegen tempel uitgeroepen tot werelderfgoed. Via vier gopura's (poorttorens) klimt u de berg op tot aan het hoogste heiligdom; de centrale schrijn. Het is een hele klim, maar eenmaal boven wordt u beloond met een spectaculair uitzicht. Via dezelfde weg terug naar beneden en dan nog anderhalf uur door naar Koh Ker

 

Overnachting in Koh Ker

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende begeleider

Dag 12 Koh Ker - Siem Reap

U rijdt vanuit Koh Ker naar Siem Reap. Onderweg maakt u interessante stops bij bezienswaardigheden uit de Angkorperiode. De eerste stop is bij de ruïnes van de enorme stad Koh Ker. Deze voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk wordt door bossen omringd. Er zijn meer dan 100 gebouwen en tempels, die u natuurlijk niet allen kunt bezoeken. Wij hebben de mooiste voor u uitgekozen: Prasat Krahom (de Rode Tempel) en Prasat Thom. Bijzonder in deze laatste tempel is de 40 meter hoge piramide die u via een steile trap kunt beklimmen. Bovenaan heeft u schitterend uitzicht op de omringende bergen. Daarna door naar Beng Mealea. Deze jungle-tempel ligt achter enorme muren die bijna helemaal overwoekerd zijn. Bewonder de bomen met hun enorme wortels die één zijn geworden met de ruïnes.

 

Daarna door naar uw hotel in Siem Reap. Sinds de ontdekking van het enorme tempelcomplex Angkor is het kleine Siem Reap uitgegroeid tot een wereldberoemde plaats. Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier.

 

Overnachting in Siem Reap

inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende begeleider

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 13 Siem Reap

Cambodja-Angkor-Wat-tempel8 123-11016034_l(8) Cambodja-Angkor-Wat-tempel6 123-2215207_l(8) DSCF4048(8)

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Siem Reap - Phnom Penh

Na een bezoek aan Angkor Wat is het tijd om door te reizen naar Phnom Penh. Een lange route waar u onderweg diverse stops maakt bij authentieke tempels. In Phnom Penh vindt u hippe koffietentjes, bakkerijen met Franse broden, moderne boetieks en restaurants, wijnhuizen en micro-brouwerijen. Hoofdstad Phnom Penh is de grootste en meest moderne plaats van Cambodja. Maar dan wel overgoten met een Aziatisch sausje; honderden brommertjes en tuktuks krioelen door de straten, overal waar u kijkt, staan kraampjes met streetfood, en verspreid door de stad vele markten waar de locals hun inkopen doen.

 

De paleizen en tempels in Phnom Penh zijn het toonbeeld van pracht en praal; alleen het beste voor de hoofdstad. Toch zit er een zwart randje aan een bezoek aan Phnom Penh. In de jaren '70 ging Cambodja gebukt onder het afschrikwekkende regime van de Rode Khmer. Vele trieste herinneringen aan deze tijd tekenen de stad. Om dit drama nooit te vergeten is er een museum opgericht in de voormalige gevangenis, en zijn de Killing Fields opengesteld voor publiek.

 

Overnachting in Phnom Penh

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 15 Phnom Penh

014a43f4-9029-4415-89a8-69f7b188e488 IMG_2037_sl999v(8)

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten.

 

Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het

regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Foodtour
Phnom Penh

Foodtour

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 16 Phnom Penh - Koh Rong

U rijdt via een mooie route met uitzicht op de heuvels naar de badplaats Sihanoukville. Vanaf daar vaart u naar het eiland Koh Rong.

 

Ziet u zichzelf al schommelen in een hangmat boven een wit strand onder een palmboom? Koh Rong is zo'n paradijselijk eiland waar u even helemaal kunt ontspannen. De accommodaties bevinden zich aan het strand van diverse baaien met wit zand en palmbomen. Er zijn in iedere baai meerdere strandbarretjes en restaurants.

Koh Rong is bedekt met groene jungle en er zijn een paar vissersdorpjes. Rond het eiland liggen kleurrijke koraalriffen, dus blijf niet op het zand maar ga ook eens snorkelen of duiken. Huur een bootje, kajak of jetski en ga het water op. Heel bijzonder: in de zee rond Koh Rong zit een soort plankton dat oplicht. U kunt hier in de avond zwemmen tussen allemaal lichtpuntjes.

 

Overnachting op Koh Rong

Inclusief ontbijt, transfer en bootovertocht

Dag 17 & 18 Koh Rong

Cambodja-Koh Rong-eiland_1_416416

Nog twee extra dagen om op dit heerlijke eiland te verblijven! U heeft alle tijd om te snorkelen, uit te rusten, te zwemmen of een goed boek te lezen.

 

Overnachting op Koh Rong

Inclusief ontbijt

Dag 19 Vertrek Koh Rong

Vanaf het eiland vaart u terug naar het vaste land. Bij de pier wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Phnom Penh gebracht. Vanaf hier vliegt u weer terug naar huis.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen