terug naar het overzicht

Combinatiereis Aziatische parels

Tijdens deze reis door Indochina pakt u de meest bijzondere hoogtepunten van drie landen mee. In Laos bezoekt u de bijzondere UNESCO-stad, Luang Prabang. In Vang Vieng geniet u van het schilderachtige uitzicht over de rijstvelden vanuit uw slaapkamer! Per tuktuk toert u naar Angkor Wat bij Siem Reap. En u vaart vanuit Phnom Penh naar de Mekongdelta, door naar Vietnam. Onderweg naar Noord-Vietnam bezoekt u diverse steden waarbij u eindigt met een cruise door Halong Bay. Een prachtige reis door drie bijzondere landen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Unesco-stad Luang Prabang
Angkor Wat per tuktuk
Vietnam van zuid naar noord
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie vanaf € 3600,- per persoon
Reisduur: 24 dagen / 23 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: De Aziatische parels

Laos

Dag 1     Aankomst Vientiane

Dag 2     Vang Vieng

Dag 3     Vang Vieng

Dag 4     Luang Prabang

Dag 5     Luang Prabang

Dag 6     Luang Prabang

Cambodja

Dag 7     Siem Reap

 

 

Dag 8     Siem Reap

Dag 9     Siem Reap

Dag 10   Phnom Penh

Dag 11   Phnom Penh

Vietnam

Dag 12   Chau Doc

Dag 13   Can Tho

Dag 14   Ho Chi Minh City

Dag 15   Ho Chi Minh City

Dag 16   Hoi An

Dag 17   Hoi An

Dag 18   Hoi An

Dag 19   Hue

Dag 20   Hue

Dag 21   Hanoi

Dag 22   Hanoi

Dag 23   Halong Bay

Dag 24   Vertrek Halong Bay

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vientiane

laos december 2008 244 Vientiane-victory-gate_2_404552

Deze rondreis door Indochina start in Laos met een nachtje in de hoofdstad, Vientiane. Vientiane is gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Een redelijk grote stad, maar dat is niet te merken. Terwijl andere grote Aziatische steden vrij hectisch zijn, voelt Vientiane meer aan als een groot dorp. Wanneer u op pad gaat, zijn alle bezienswaardigheden vrij dichtbij. Lopend, met de fiets of per tuktuk is alles prima te doen. Er zijn toch wel een aantal bijzondere plekken welke u op uw lijstje kunt schrijven. De Patuxai bijvoorbeeld, ook wel de ‘Arc de Triomphe’, van Laos. Wanneer u naar boven klimt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook een bezoekje waard is de lokale avondmarkt, u snuift hier heel wat bijzondere geuren op, of de Wat Si Saket, in deze tempel vindt u een kloostermuur met wel meer dan 8000 Boeddha’s!

 

Overnachting in Vientiane

Inclusief transfer

Street Food Discovery
Vientiane

Street Food Discovery

U gaat vandaag verschillende, overheerlijke Laotiaanse lekkernijen proeven. Om te beginnen met Kao larm, een...

Dag 2 Vientiane - Vang Vieng

Rijstplukken_1_415862

Na een nachtje in de hoofdstad reist u via een slingerende weg langs dorpjes en kraampjes af naar Vang Vieng.

 

De omgeving van Vang Vieng is de voornaamste reden waarom u dit plaatsje bezoekt. De plek wordt omgeven door kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden en een prachtig karstlandschap. De iets minder leuke kant van Vang Vieng is dat er een tijd lang veel backpackers naartoe kwamen, dit is de laatste tijd gelukkig weer iets minder. Langzaamaan wordt het weer een mooie plek voor jong en oud. Onze accommodaties proberen we wel altijd buiten het centrum te boeken, dan heeft u in ieder geval nergens last van en kunt u vanaf uw accommodatie genieten van het uitzicht. Vooral de zonsondergangen hier zijn prachtig en zeker het bekijken waard.

 

Overnachting in Vang Vieng

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 3 Vang Vieng

Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving van Vang Vieng te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld een dorpje zo’n 17 kilometer verderop om te kijken hoe de lokale bevolking leeft en rijstwijn maakt. Stap in een kano en maak een tochtje over de rivier waarbij u ondertussen van het uitzicht geniet! Een andere manier om de omgeving te verkennen is per fiets, zodra u Vang Vieng uit bent, bevindt u zich midden in de rijstvelden en rotspieken. Ook zijn er een aantal grotten in de omgeving die te bereiken zijn per fiets en een liggende Boeddha, hier kunt u ook heerlijk zwemmen. In het dorpje zelf zijn genoeg restaurantjes waar u van een echte Vietnamese maaltijd kunt genieten. Kortom, genoeg te doen in en rondom dit relaxte stadje.

 

Overnachting in Vang Vieng

Inclusief ontbijt

Dag 4 Vang Vieng - Luang Prabang

Laos-Luang-Prabang-Kinderen_1_415881 Laos-Luang-Prabang-Brommer_1_415899 Laos-Luang-Prabang-Monniken1_1_415917

Slingerend door de bergen, langs traditionele dorpen naar Luang Prabang. Het is de koningshoofdstad van Laos en te vinden op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. U vindt hier eeuwenoude tempels en koloniale huizen die u gemakkelijk te voet kunt verkennen. Luang Prabang is een levendige stad waar u van vroeg tot laat reuring vindt. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Verder kunt u de Phousi Hill beklimmen, wanneer u op de top aankomt, heeft u een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5 Luang Prabang

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u te voet de meest bekende en bijzondere tempels van Luang Prabang. Een van de belangrijkste kloosters die Laos rijk is, is de Wat Xien Thong, tempel van de Gouden Stad. U vindt hier prachtige muurversieringen en mozaïeken en neemt een kijkje in het leven van de monniken. Na de tempel dwaalt u verder door kleine straatjes en tempels. Samen bezoekt u het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Het uitzicht vanaf de binnenplaats van het paleis is Phousi Mountain. Bovenop wordt u met een spectaculair uitzicht beloond. Na de lunch wordt u per auto naar de Pak Ou-grotten gebracht, per boot steekt u de rivier over om de grotten en duizenden Boeddhabeeldjes die u hier vindt, van dichtbij te bekijken. Daarna vaart u per boot weer terug naar Luang Prabang. Langs de rivier liggen een paar leuke dorpjes waar u kunt uitstappen om te kijken hoe er nog geweven wordt op houten weefgetouwen en hoe handgeschept papier wordt gemaakt. Ook zijn een aantal dorpelingen specialist geworden in het brouwen van Lao Lao (rijstwhisky), u mag uiteraard proeven!

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Luang Prabang

Laos-luangprabang--watervallen4.jpg 123-49245649_l(13)

De helderblauwe Kuang Si-watervallen moet u gezien hebben. De weg ernaartoe is al de moeite waard; u rijdt door teakhouten bossen en inheemse dorpen. Bij het Living Crafts Centre stopt u even, om te zien hoe de beroemde Laotiaanse stoffen met de hand gewoven worden. Eenmaal aangekomen bij de watervallen, maakt u een wandeling langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan. De natuurlijke zwembaden nodigen uit tot een verfrissende duik. Bij de ingang van het park is een opvangcentrum waar zieke zonneberen en wezen worden verzorgd. Neem eens een kijkje en leer meer over deze schattige beren die met uitsterven worden bedreigd. Op de terugweg stopt u bij een Buffelmelk-boerderij. De boerderij is opgezet door twee Australiërs om de lokale bevolking te helpen. U krijgt een rondleiding en wat meer informatie over wat ze doen. Ook kunt u de buffels voeren, badderen, en als er kleintjes zijn, melk geven.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Luang Prabang - Siem Reap

Vandaag reist u per vliegtuig naar Cambodja. U komt aan in Siem Reap dat bekend staat om de Angkor Wat-tempel.  Het is een charmante, overzichtelijke stad met een mooie ligging aan de gelijknamige rivier. In de stadskern staan nog vrij veel gebouwen uit de Frans koloniale tijd. Bezoek de bedrijvige Psar Chaa; op deze overdekte markt doen de locals hun inkopen. In het gebied rond 'pubstreet' zijn veel internationale restaurants en bars te vinden. Siem Reap is een goede uitvalsbasis voor tochten door de landelijke omgeving. De hoofdreden voor een verblijf in Siem Reap zijn natuurlijk de ruïnes van de Khmer-steden Angkor en Angkor Thom.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 8 Siem Reap

Cambodja-Angkor-Wat1_1_415938 Angkorwat Cambodja-Angkor-Thom_1_370724

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is ongelooflijk wat hier aan oudheden te bewonderen is; er zijn meer dan 100 monumenten te vinden. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Zeer tot de verbeelding sprekend zijn de Bayon tempel en stadspoorten van Angkor Thom vanwege de gigantische stenen gezichten die deze bouwwerken sieren. De tempel Ta Prohm wordt langzaam ingenomen door de natuur. Dikke boomwortels en lianen overwoekeren deze tempel wat een mysterieuze sfeer oplevert. Aan het eind van de dag maakt u een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag.

 

Overnachting in Siem Reap

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 9 Siem Reap: dagtocht Angkor per tuktuk

Fietsexcursie-16

Eén dag is absoluut niet voldoende om de prachtige tempelcomplexen van Angkor te bekijken. Zet deze dag uw ontdekkingstocht voort. Onze aanraders: Srah Srang (ook wel het koninklijke bad genoemd) en Preah Khan (deels overwoekerd door reusachtige boomwortels). Andere mooie ruïnes zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. Nog verder dit gebied in, is de Roulos Group zeker een bezoek waard. Maar niet alleen de tempels maken een bezoek aan Siem Reap interessant. Ga ook eens fietsen over het platteland buiten de stad of maak een boottocht naar de drijvende dorpen op het Tonlé Sap meer. Leuk om ’s avonds te doen: een Apsara dansvoorstelling bijwonen. Er zijn veel restaurants waar u tijdens uw diner deze traditionele dans kunt zien.

 

Overnachting in Siem Reap

Inclusief ontbijt

Fietstocht door het achterland
Siem Reap

Fietstocht door het achterland

Een heerlijke fietstocht van circa 20 kilometer door het buitengebied rondom Siem Reap is een hele leuke...

Country Side Tour
Siem Reap

Country Side Tour

Deze ochtend gaat u het echte plattelandsleven van Cambodja ervaren. U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt...

Dag 10 Siem Reap - Phnom Penh

Op de route tussen Siem Reap en Phnom Penh maakt u interessante stops, zoals bij Spean Praptos. Hier bewondert u de langste stenen boogbrug ter de wereld. In Kampong Thom beklimt u de heilige heuvel van Phnom Santuk. Er zijn meer dan 800 treden naar de top, maar daar aangekomen ziet u pagodes, heiligdommen en liggende Boeddha's. Indrukwekkend!

 

Even verderop stopt u in Skun, ook bekend als Spidercity. Mocht u trek hebben, probeer eens een gefrituurde spin! In het begin een beetje spannend, maar het maakt uw reis compleet. Als u van de schrik bent bijgekomen gaat u via Udong naar Phnom Penh.

 

Informatie Phnom Penh:

Hippe koffie-tentjes, bakkerijen met Franse broden, moderne boetieks en restaurants, wijnhuizen en micro-brouwerijen. Hoofdstad Phnom Penh is de grootste en meest moderne plaats van Cambodja. Maar dan wel overgoten met een Aziatisch sausje; honderden brommertjes en tuktuks krioelen door de straten, overal waar u kijkt kraampjes met streetfood, en verspreid door de stad vele markten waar de locals hun inkopen doen.

 

Overnachting in Phnom Penh

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 11 Phnom Penh

Phnom-Penh-paleis_1_415992 Phnom-Penh-rijstvelden_1_416010 Phnom-Penh-cultuur_1_416028

Per tuktuk verkent u de hoofdstad Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Phnom Penh

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Foodtour
Phnom Penh

Foodtour

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 12 Phnom Penh - Chau Doc

Door naar het derde land in deze reis: Vietnam. Vanaf Phnom Penh vaart u per snelboot in ongeveer 5 uur naar Chau Doc in de Mekongdelta. U vaart over de brede Mekong-rivier stroomafwaarts. Zodra de boot vaart maakt, ziet u niet veel meer dan spetterend water.  Dus kijkt u goed uit het raam aan het begin en einde van de boottocht als de boot nog rustig vaart. De boot meert af vlakbij het hotel waar u overnacht.

 

Chau Doc is een levendig stadje op de grens met Cambodja, gelegen aan de Mekongrivier. Onze tip: ga met een taxi naar de top van de Sam-berg. Hier vandaan heeft u een panoramisch uitzicht over de wijde omgeving van het grensgebied van Vietnam en Cambodja.

 

Overnachting in Chau Doc

Inclusief ontbijt, transfer en boottocht

Dag 13 Chau Doc - Can Tho

Medewerkster Kim op de fiets in de Mekongdelta 5afc3c5a-23e3-41ad-b84c-806ece07347d

Per boot vaart u over de brede Mekong-rivier naar een dorp waar de bewoners onder hun drijvende huizen vis kweken. Enorme kooien gaan er schuil onder water. Bij één van de huizen kunt u een kijkje nemen. Het luik gaat open, en de vissen springen er zowat uit. U vaart verder naar een Cham-dorp aan de rivier. Hier leeft een moslim-gemeenschap; een minderheid hier. U stapt over van de boot in een auto/busje en wordt naar Can Tho gebracht.

 

Informatie Can Tho:

Can Tho is met meer dan 4 miljoen inwoner de grootste stad van de Mekongdelta. De stad is gelegen in het centrum van de Mekongdelta, ook wel de 'graanschuur van Vietnam' genoemd, aan de Can Tho-rivier. De boulevard langs deze rivier is 's avonds erg gezellig. Veel lokale mensen komen hier samen om iets te drinken en te eten. Er zijn vele restaurantjes langs de boulevard. Ook in de vroege ochtend is het leuk om over de boulevard te wandelen. Veel lokale mensen zijn hier dan aan het sporten: fitness, Tai Chi, dansles. U kijkt uw ogen uit! Een oriëntatiepunt is het grote gouden beeld van Ho Chi Minh dat op de boulevard staat. Can Tho is niet alleen een gezellig drukke stad, maar ook een zeer goed uitgangspunt om de boeiende Mekongdelta te verkennen.

 

Overnachting in Can Tho

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 14 Can Tho - Ho Chi Minh City

Vroeg in de ochtend vaart u met een klein bootje naar de drijvende markt in Cai Rang. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. Even later laat u het grote water achter u en vaart u door de smalle watertjes tussen de eilanden. Een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal om een stukje te wandelen en een kijkje te nemen hoe het leven in de Mekongdelta er uit ziet. U kunt wat van de lokale fruitsoorten proeven zoals dragonfruit, ramboetan, longan of jackfruit. Vervolgens wordt u naar Cai Son gebracht. Op de fiets trapt u over smalle paadjes langs kleine kanaaltjes en boomgaarden. Zo ziet u het lokale leven echt van dichtbij. Fietsend terug naar de plek waar de auto op u staat te wachten om u in circa drie uur naar Ho Chi Minh City te brengen.

 

Informatie Ho Chi Minh City:

Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, maar door de lokale inwoners wordt deze chaotische metropool meestal nog Saigon genoemd. Ho Chi Minh City is de meest moderne stad van Vietnam, maar toch ziet u hier ook nog veel oude invloeden. Tot de toeristische bezienswaardigheden behoren de monumentale gebouwen uit de Frans-koloniale periode zoals het postkantoor en de Notre Dame; een kerk daterend uit 1880. In de wijk Cholon, ook wel Chinatown genoemd, zijn talrijke Chinese tempels en huizen te bewonderen. In de Benh Thanh markthal zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Ga hier op zoek naar bijzondere souvenirs.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City

Inclusief ontbijt, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 15 Ho Chi Minh City

De Cu Chi tunnels in Ho Chi Minh City

's Ochtends vroeg wordt u bij uw hotel opgehaald, en rijdt u naar de beroemde Cu Chi-tunnels die gelegen zijn op zo’n 35 kilometer ten noordwesten van de stad. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze tunnels als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. Een deel van de tunnels is breder en hoger gemaakt dan oorspronkelijk het geval was, zodat de 'grote' westerse toeristen er ook in passen. Het is ongelooflijk wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien. Uw gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. U rijdt door naar Tay Ninh, naar de kerk van de Cao Dai. Een bombastisch en kleurrijk gebouw waar dagelijks honderden gelovigen samenstromen in wapperende witte gewaden. Onderweg ziet u overigens meer Cao Dai-kerken, die u herkent aan een groot oog op de gevel. U bent op tijd om de dienst mee te maken. Bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom. Het is een zeer fotogeniek schouwspel. De priesters zijn gekleed in het wit, rood en blauw. De volgelingen herkent u aan de witte gewaden. Van hieruit wordt u terug naar u hotel in Ho Chi Minh City gebracht.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 16 Ho Chi Minh City - Hoi An

Per vliegtuig reist u af naar Hoi An, in vroegere tijden één van de drukste havensteden van Zuidoost-Azië. Het stadje is schilderachtig gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Hoi An is uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed. Het oude stadje is bijzonder pittoresk. Vooral 's avonds wanneer het autovrije centrum mooi is verlicht met honderden gekleurde lampions is het erg leuk om door de straten te struinen. In Hoi An kunt u uitstekend kleding, schoenen en tassen laten maken van goede kwaliteit en goedkoop. Het stadje Hoi An ligt op ongeveer 5 kilometer van de kust. Het is erg leuk om deze afstand per fiets te overbruggen. De vlakke route loopt langs de rivier, door rijstvelden en langs kleine dorpjes.

 

Overnachting in Hoi An

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 17 Hoi An

33a1ab61-c477-4e30-a712-83650b6dba94 1e83c0b1-24c1-4a2a-9827-578d1fb23380

Even een dag niet zoveel doen en ontspannen aan het strand of het zwembad. Of wilt u toch op verkenning? Maak dan een fietstocht langs de rivier en door de rijstvelden en dorpjes rond Hoi An. Of bezoek de nabijgelegen ruïnes van de Cham-stad My Son. De ruïnes zijn gelegen in een prachtig groene omgeving. Een aanrader! Verder van Hoi An (op ongeveer een uur rijden) kunt u wandelen over een gouden brug op 1400 meter boven zeeniveau. De Golden Bridge is gelegen in de groene heuvels van Ba Na. De brug wordt gedragen door twee gigantische stenen handen. Een modern kunstwerk dat veel toeristen trekt.

Overnachting in Hoi An

Inclusief ontbijt

Dag 18 Hoi An

Gaat u vandaag koken of fietsen, of beide? Of blijft u lekker met uw boek in de hand en de voetjes omhoog aan het strand liggen? De keuze is aan u!

 

Overnachting in Hoi An

Inclusief ontbijt

Kookcursus in Hoi An
Hoi An

Kookcursus in Hoi An

Leer de geheimen van de Vietnamese keuken kennen. Al vroeg in de morgen maakt u een boottocht naar de...

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

Per fiets verkent u deze ochtend het platteland rond Hoi An. U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw...

Dag 19 Hoi An- Hue

8536a6c2-4ee9-4e58-a3c7-aef0fee9e8d7

Vanuit Hoi An rijdt u via de Wolkenpas naar Hue. Een schitterende route met uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Onderweg wordt vlakbij de grote stad Danang gestopt bij de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg ziet u betoverend mooie pagodes, tempels en altaren in grotten. Een heerlijke plek om even rond te dwalen over de smalle paadjes voordat u verder rijdt naar Hue.

 

Informatie Hue:

De koningsstad Hue was van 1802 tot 1945 de hoofdstad en zetel van de Vietnamese keizers. Het is hét hoogtepunt op het gebied van historische monumenten die herinneren aan het glorieuze verleden. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën en mondt 13 kilometer verder in zee uit. Hue is de stad van musici, filosofen en dichters en heeft de Vietnamese identiteit nog niet verloren. Tijdens de Vietnamoorlog, die in deze regio zeer hevig was, zijn veel bouwwerken verwoest. Ondertussen zijn veel van deze gebouwen fraai gerestaureerd. Eén van de meest indrukwekkende is de Citadel. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Aan de zuidkant van de rivier zijn kleurrijke pagodes en keizerlijke graftombes te bezoeken. Sommige tombes lijken meer op een paleis dan een begraafplaats. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de mooi verlichte boulevard.

 

Overnachting in Hue

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Golden Bridge in Ba Na Hills
Hoi An

Golden Bridge in Ba Na Hills

De Gouden brug, in de heuvels van Ba Na, is een modern kunstwerk. Vanuit uw hotel rijdt u er in circa 1,5 uur...

Cham-cultuur in My Son
Hoi An

Cham-cultuur in My Son

De mystieke ruïnes van de Cham stad My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk, liggen op...

Dag 20 Hue

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een drakenboot over de Parfumrivier naar de Thien Mu-pagode. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Nadat u de pagode heeft bezichtigd stapt u in uw auto/busje en gaat u naar het de indrukwekkende keizerlijke tombe van Ming Mang. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. Vervolgens naar de keizerlijke citadel met daarbinnen de Verboden Purperen Stad. In deze enorme vesting met paleizen, tempels, vijvers en tuinen kunt u zien hoe de keizerlijke familie in gehele afzondering leefde. Een stad binnen een stad. En aan het eind van de dag kunt u nog even rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt. Er wordt hier van alles verkocht: fruit, groente, vis, kleding, cosmetica, enzovoorts. U kijkt uw ogen uit.

 

Overnachting in Hue

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottochtje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 21 Hue - Hanoi

50a47e4e-8bb4-446e-b738-1440de811d7a e9c555da-c29d-420f-a5c6-64a78cb9d612

Uw laatste binnenlandse vlucht brengt u naar Hanoi. De stad is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes en de straten zijn vol met kleine winkeltjes, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Het oude centrum, the Old Quarter, is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren door de smalle straatjes. Op zaterdag en zondag wordt deze wijk in de avonduren omgetoverd tot een avondmarkt. De Old Quarter is een fantastische plek om het lokale eten uit te proberen. Natuurlijk kunt u niet om de Vietnamese loempia heen, maar er zijn nog veel meer lokale lekkernijen. Probeert u het zelf!

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

 

Dag 22 Hanoi

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. U kunt het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken. Achter het mausoleum is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. In deze omgeving vindt u ook de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. De Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Het grote tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. Ook erg mooi is de Tran Quoc-tempel, één van de oudste pagodes van Vietnam, gelegen aan het West Lake. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt

 

 

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

Dag 23 Hanoi - Halong Bay

Kanovaren in Halong Bay

Een hoogtepunt tijdens uw reis; u gaat varen door de wereldberoemde Halong Bay. Halong Bay is één van de meest schilderachtige plekken in Vietnam. In deze grote baai liggen ruim 3.000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. Een boottocht door dit gebied is indrukwekkend, al is het wel vrij druk met traditionele wit geschilderde boten die toeristen dit unieke gebied laten zien. Volgens een legende is Halong Bay ontstaan doordat een draak hier in zee landde en een deel van het land met zijn staart onder water liet verdwijnen. Alleen de hoger gelegen delen zijn boven het water blijven uitsteken. In werkelijkheid zijn de grillige vormen van de rotsen ontstaan door de eeuwenlange invloed van wind, regen en golven. Het gebied maakt onderdeel uit van het Karstgebergte dat doorloopt tot in China.

 

Overnachting op een schip in Halong Bay

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en entreegelden.

 

 

Dag 24 Vertrek Halong Bay

's Ochtends vroeg wordt een licht ontbijt geserveerd: verse kop koffie of thee met wat hapjes. Wilt u Tai Chi oefenen? Dan is dit is het moment. U verlaat de boot voor een fijne ochtendwandeling over Titov Beach Island. Er is genoeg tijd voor een stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai. Liever ontspannen? Blijf dan bij op het strand en neem een duik in zee. Terug aan boord geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). Snel naar het dek voor een laatste blik op Halong Bay. U vaart terug naar de haven. Hier staat uw chauffeur op u te wachten, om u terug naar Hanoi te brengen. Hier vandaan vliegt u terug naar huis.

 

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids en entreegelden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen