terug naar het overzicht

Combinatiereis Boeiend Vietnam & ongerept Laos

Maak kennis met avontuurlijk Vietnam en ongerept Laos! Tijdens deze prachtige reis vol cultuur en natuur ontmoet u de vriendelijke bevolking van deze fascinerende bestemmingen. U begint deze reis in Vietnam met een verkenning van de bruisende stad Hanoi. Vervolgens verblijft u tussen de rijstterrassen in de noordelijke bergen. U slaapt twee nachten bij lokale families, en komt zo echt in aanraking met het lokale leven. Uw reis door Vietnam sluit u af met een verblijf op een traditioneel schip in Halong Bay. 

Vervolgens reist u naar Laos. De vroegere koningshoofdstad Luang Prabang en de huidige hoofdstad Vientiane worden uiteraard niet overgeslagen. Daarnaast bezoekt u de bekende Vlakte der Kruiken en het plaatsje Vang Vieng omringd door indrukwekkende kalkstenen rotsformaties. Na deze prachtige ontdekkingsreis heeft u een zeer goede indruk van noord-Vietnam en Laos gekregen!

Wat maakt deze reis bijzonder
Wandel door de straten van Hanoi
Geniet van de Vietnamese keuken
De groene rijstvelden van Laos
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie: vanaf € 1950,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Boeiend Vietnam & ongerept Laos

Dag 1   Aankomst Vietnam - Hanoi

Dag 2   Hanoi

Dag 3   Hanoi, nachttrein

Dag 4   Sapa

Dag 5   Tavan

Dag 6   Ban Ho

Dag 7   Hanoi

Dag 8   Halong Bay

Dag 9   Hanoi

Dag 10 Laos - Luang Prabang

Dag 11  Luang Prabang

Dag 12  Luang Prabang

Dag 13  Vlakte der kruiken

Dag 14  Vlakte der kruiken

Dag 15  Vang Vieng

Dag 16  Vang Vieng

Dag 17  Vientiane

Dag 18  Vientiane

Dag 19  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

Vietnam - Hanoi - 069(17) Vietnam-Hanoi-tempel5(17)

Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. 

 

Informatie Hanoi:
De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes en de straten zijn vol met kleine winkeltjes, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Opvallend zijn de smalle hoge huizen, de zogenaamde rakethuizen. Het oude centrum, the Old Quarter, staat er vol mee. Dit is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren door de smalle straatjes. Van oorsprong was ieder van de 36 straatjes in de Old Quarter bestemt voor één ambacht, maar ondertussen heeft het toerisme deze wijk overgenomen en vindt u hier tussen de traditionele winkeltjes en restaurantjes ook souvenirwinkels en moderne eetcafés. Op zaterdag en zondag wordt deze wijk in de avonduren omgetoverd tot een avondmarkt. De Old Quarter is een fantastische plek om het lokale eten uit te proberen. Natuurlijk kunt u niet om de Vietnamese loempia heen, maar er zijn nog veel meer lokale lekkernijen. Heel anders is de Franse wijk. Hier vindt u bredere straten en grootse koloniale bouwwerken uit de tijd van de Franse overheersing. De geschiedenis van het turbulente land weerspiegelt zich in vele historische gebouwen. Hanoi is ook een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiem-meer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen Tai Chi beoefenen. Middenop het Hoan Kiem-meer bevindt zich de Ngoc Son-pagode op een eilandje dat met de oever verbonden is door een karakteristieke rode brug. Ook de ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi heeft ook mooie musea, zoals het museum voor schone kunsten, het etnologisch museum en het gevangenismuseum in de voormalige gevangenis. Deze laatste werd door de Amerikanen omgedoopt tot Hanoi Hilton toen zij hier gevangen zaten tijdens de Vietnam-oorlog.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief transfer

 

 

 

Dag 2 Hanoi

Vrije dag om deze leuke stad te verkennen. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Maar als het erg warm is in Hanoi kunt u ook voor eandere vervoersmiddelen kiezen. Neem een cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. Voor echte durfals zijn er ook brommertaxi's waarmee u door het verkeer zigzagt. Er is veel te zien in Hanoi. U kunt het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet toegangkelijk). Achter het mausoleum is een prachtig park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. In deze omgeving vindt u ook de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. De Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Het grote tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. Ook erg mooi is de Tran Quoc-tempel, één van de oudste pagodes van Vietnam, gelegen aan het West Lake. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Kookworkshop
Hanoi

Kookworkshop

Bent u ook zo gek op Vietnamees eten, en zou u willen dat u thuis ook zulke heerlijk gekruide gerechten op...

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Hanoi, de leukste stad van heel Vietnam (althans, dat vinden wij). Veel Frans-koloniale gebouwen, brede lanen...

Dag 3 Hanoi- nachttrein

D3N_103_6734(8) Vietnam-Sapa-bergstam3(8) Vietnam-Sapa-rijstterrassen4(8)

De hele dag is ter vrije besteding. We raden aan om in één van de vele gezellige restaurantjes in Hanoi wat te eten voordat u naar het station gaat. U wordt aan het begin van de avond opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht. 

 

Overnachting in de trein

Inclusief ontbijt, transfer en treinreis

Dag 4 Lao Cai- Sapa

Vroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Lao Cai, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur die u naar uw hotel een paar kilometer buiten Sapa brengt. 

 

Overnachting buiten Sapa.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 5 Sapa- Tavan

Vietnam - Bac Ha - 30(17) discussieJozefdeFraine(17)

U wandelt met uw gids naar de Muong Hoa-rivier. Het eerste deel wandelt u over de weg, al snel gaat dit over in een smal pad de vallei in. U geniet volop van de prachtige bergomgeving. U bezoekt een dorp waar de H’Mongmensen leven, de grootste minderheid in het gebied rondom Sapa. Ze zijn trots op hun cultuur en houden hun tradities zoveel mogelijk in stand. Zo hebben ze hun eigen taal en dragen (bijna) allemaal nog hun traditionele indigo-blauwe kleding. Hierna loopt u naar het dorp Ta Van, hier wonen de Zay, een kleine bergstam. Niet iedereen kleedt zich meer in de authentieke kostuums, het zijn veelal de vrouwen die zich nog houden aan de kleurrijke kledij. De route is zo'n 15 km. Deze zoganaamde softtrek is door een ieder met een normale conditie goed te doen. Het is geen tocht met beklimmingen. 

 

U overnacht vandaag en morgen bij families thuis in een homestay. Dit is tegenwoordig meer een klein guesthouse met een grote ruimte voor meerdere personen en vaak ook een of een paar privé kamertjes. U slaapt op een matrasje met schone lakens en dekens. Het sanitair is simpel en wordt gedeeld met eventuele andere gasten. Uw gastvrouw maakt een overheerlijke maaltijd klaar 's avonds. Mocht u hierbij willen helpen vraag dan even uw gids dit uit te leggen. 

 

Overnachting bij een lokale familie in Tavan.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

Dag 6 Tavan- Ban Ho

U bezoekt de Rode Dao in het bergstamdorp Giang Ta Chai. De vrouwelijke Rode Dao dragen kleurrijke kleding, waar munten op genaaid zijn. Om hun hoofd dragen ze een rode shawl. Hier is eveneens een waterval, even ontspannen. Vervolgens loopt door de velden, u steekt de Muong Hoa-rivier over. Hier wandelt u weer verder door het prachtige berglandschap, met hier en daar een dorp van een bergstam. Tenslotte de berg af, met mooie uitzichten, naar Ban Ho, gelegen in de mooiste vallei van het gebied. U heeft een behoorlijk stuk gelopen, rond de 25 km. Na aankomst kunt u zich opfrissen in een poel bij de waterval.

 

Overnachting bij een lokale familie in Ban Ho.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

Dag 7 Ban Ho- Hanoi

Na het ontbijt nog even de wandelschoenen aan voor een korte wandeling naar Ban Den (3km). Hier wordt u opgepikt door de jeep voor de terugweg naar Sapa. Aan het eind van de ochtend komt u hier aan. De overdekte markt in Sapa is zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. U wordt halverwege de middag opgehaald in Sapa. Samen met andere reizigers reist u in een minibus in ongeveer 6 uur naar Hanoi. U wordt afgezet bij uw hotel.

 

Overnachting in Hanoi.
Inclusief ontbijt, wandeling met Engelssprekende gids, transfer

Dag 8 Hanoi- Halong Bay

Vietnam-Halong Bay6.jpg(17) Vietnam-Halong Bay7.jpg(17)

U wordt bij uw hotel opgehaald en in ongeveer drie uur naar Halong Bay gebracht. Rond het middaguur gaat u aan boord. Na een welkomstdrankje, gevolgd door de briefing van de bemanning, is het lunchtijd. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunchbuffet terwijl u vaart richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechthaan). Het is een prachtige baai. U passeert diverse kleine eilandjes en het fantastische karstgebergte, wat zomaar oprijst uit zee, overal om u heen. Wanneer de vleermuizengrot in de buurt komt kunt u met een kleinere boot er naar toe. Mocht u liever gaan kajakken, dit is ook een optie. Rond 17.15 uur keert u terug naar het schip om heerlijk te relaxen aan boord. Er wordt een kookdemonstratie gehouden op het zonnedek om u de kneepjes van het Vietnamese koken te leren. Tegelijkertijd is het happy hour (bij een drankje is de tweede gratis). Het diner bestaat uit een goed verzorgde barbecue. Er worden voornamelijk visgerechten bereid aan boord. 's Avonds wordt er voor de liefhebbers een film vertoond, maar u kunt ook lekker gaan uitrusten in uw comfortabele hut. Mocht u behoefte hebben aan een traditionele massage, informeer er naar bij een van de medewerkers.


Overnachting aan boord van de Jonk

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids (aan boord) en transfer

Dag 9 Halong Bay- Hanoi

Als u wilt: tai chi-les aan dek (bij goed weer), nog voor het ontbijt, u begint de dag fit. U vaart langs de eilanden Trong, Trinh Nu, Coc Ngoi en de Me Cung grot. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige Suprise-grot. Hierna vaart de jonk rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Rond het middaguur komt u aan bij de haven. Daar vandaan rijdt u weer terug naar Hanoi, aankomst einde van de middag.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt/brunch,Engelssprekende gids (aan boord), transfer

Dag 10 Hanoi- Luang Prabang, Laos

Laos-LuangPrabang-monnikmetkruiwagen(8) Laos-LuangPrabang-straatbeeld4(8) laos december 2008 033(8)

U wordt in Hanoi naar de luchthaven gebracht. U vliegt naar Luang Prabang in Laos. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.


Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 11 Luang Prabang

Geniet van een verfrissende duik in het turquoise water van de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. De nabij gelegen Hmong dorpjes zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! U doet dit op eigen gelegenheid. Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de schitterende Kuang Si watervallen te gaan waar het turquoise water over de kalkstenen rotsen naar beneden klettert. Onder de Kuang Si bevinden zich grote poelen die zich perfect lenen voor een verfrissend bad. Dit is tevens een fijne plek voor de lekkere picknicklunch aan het water. De weg er naartoe gaat langs overweldigende landschappen, teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu).

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 12 Luang Prabang

laos december 2008 034(17) Laos-LuanPrabang-wasopwaslijnmonnik1(17)

Vandaag verkent u op eigen gelegenheid de stad Luang Prabang. Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! Wandel naar de Wat Xieng Thong, de tempel van de Gouden Stad. Dit is een van de belangrijkste kloosters die Laos rijk is. De tempel heeft schitterende muurversieringen en mozaïeken. Wat een tempelbezoek in Luang Prabang zo bijzonder maakt is het kijkje in het leven van de monniken. Elke tempel is eigenlijk een kleine gemeenschap, waar jonge kinderen opgenomen worden om te worden opgevoegd, naar school te gaan en natuurlijk te leren voor monnik. Veelal wordt deze keus van de ouders bepaald door armoede. Al dwalend over het schiereiland door de kleine straatjes en langs vele tempeltjes neemt u het lokale leven in u op. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog ontspannen! Bezoek ook het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt

De parel van de Mekong, citytour
Luang Prabang

De parel van de Mekong, citytour

Uw Engelssprekende gids ontmoet u in het hotel waar u overnacht. Te voet bezoekt u de  meest bekende en...

Dag 13 Luang Prabang- Vlakte der Kruiken

Na het ontbijt vertrekt u naar Xieng Khouang. U reist met een privé auto met chauffeur.  Dit is de plek waar de mysterieuze kruiken zich bevinden. U reist door een bergachtige omgeving en een fascinerend karstlandschap. Het zal u misschien opvallen dat veel huizen uitgerust zijn met weefgetouwen waar de kleding, tassen en accessoires van de familie worden gemaakt. In de namiddag komt u in Phonsavan aan, de hoofdstad van de provincie Xieng Khoung.

 

Overnachting in Phonsavan.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

Dag 14 Vlakte der Kruiken, dagexcursie

Pain of Jars Xiengkhuang, tourism board(13)

Vandaag gaat u onder begeleiding van uw gids en met uw privé auto met chauffeur de Vlakte der Kruiken bekijken.Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen. U bezoekt een plek waar kruiken liggen van meer dan duizend kilo! Hoe zijn de kruiken daar terecht gekomen? Het blijft een raadsel, maar deze prachtige monumenten zullen zeker een hoogtepunt van uw reis zijn!

 

Overnachting in Phonsavan.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 15 Vlakte der Kruiken- Vang Vieng

Na het ontbijt gaat u naar Vang Vieng. Deze kleine stad is omgeven door een fascinerend karstlandschap, kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden. Vanaf het terras van uw hotel heeft u prachtig zicht op de zonsondergang temidden van deze ongerepte natuur. 

 

Vang Vieng heeft ook een negatieve zijde. Het plaatsje is de laatste jaren uitgegroeid tot een geliefde trekpleister voor jongeren (backpackers) uit de hele wereld, dit kan geluids- of andere overlast met zich mee brengen. Er zijn vele barretjes en er worden regelmatig feesten georganiseerd. Ook zijn er hier en daar bouwactiviteiten. Het is maar dat u het weet. De omgeving van Vang Vieng maakt zoveel goed! Maar als u de te verwachten overlast niet wil, gaat u er dan niet naar toe of blijf er maar 1 nacht, als stop op weg naar Vientiane of Luang Prabang.

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

Dag 16 Vang Vieng

Vandaag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid Vang Vieng te ontdekken. Het plaatsje is bekend om haar kalkstenen rotsformaties. U kunt in de grotten op onderzoek uitgaan of de omgeving per fiets verkennen. Het is ook leuk om met een rubberen band de Nam Song-rivier af te dalen. Vang Vieng is een aangename plek om te ontspannen. 

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt

Fietsen naar de grotten
Vang Vieng

Fietsen naar de grotten

Pak de fiets en steek de Nam Song rivier over via de bamboobrug naar een van de meest bijzondere grotten van...

Kajakken in sprookjesland
Vang Vieng

Kajakken in sprookjesland

Met een tuktuk wordt u afgezet ten noorden van Vang Vieng. Hier begint uw kajakervaring. Na wat uitleg over de...

Te voet naar het geheime paradijs
Vang Vieng

Te voet naar het geheime paradijs

Om te beginnen op een mooie plek gaat u eerst een stukje met de tuktuk of auto naar Ban Phathao, een Hmong...

Dag 17 Vang Vieng- Vientiane

laos december 2008 244(17) IMG_3242(17)

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel door uw privé auto/busje met chauffeur en in ongeveer drie uur rijden komt u aan in Vientiane bij uw hotel. 


Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids (tijdens stadstour)

 

 

 

Dag 18 Vientiane

Vandaag maakt u kennis met het heden en verleden van de hoofdstad van Laos; Vientiane. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Aan de overkant van de straat staat de herbouwde Koninklijke tempel: Ho Pha Keo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen ‘m stalen in de oorlog. Nu is de Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew te zien in Bangkok. Laotianen vinden overigens nog steeds dat deze bijzondere Boeddha in Laos thuishoort. Via Lane Xangstraat vangt u een glimp op van de modernisering van de stad. De Victory Gate (Patouxai) is zo'n modern bouwwerk. Het is de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven tijdens de revolutie van 1975. Wat Si Muang is een uitstekend voorbeeld om u te laten zien wat de invloed van het Boeddhisme in Laos is. Deze heilige tempel wordt gebruikt door de mensen voor alles: van vrouwen die proberen zwanger te worden tot het zegenen van de nieuwe auto-eigenaren. Een bezoek aan het COPE Visitor Centre geeft een andere wending aan het zo vredige Laos. Hier kunt u inzicht krijgen in de gevolgen van de ‘Secret War’, wat Laos achterliet als zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis. Een stukje geschiedenis wat niet mag worden vergeten. Rond lunchtijd heeft u in de stad de mooiste bezienswaardigheden gezien. De kinderen van het restaurant in Makphet staan graag voor u klaar om u te voorzien van een lekkere lunch. Deze kansarme kinderen worden hier opgeleid in de horeca zodat ze later een kans kunnen krijgen in het bedrijfsleven. Als u voldoende heeft gegeten rijdt u met uw gids en chauffeur de stad uit, op weg naar het Boeddhapark, ongeveer 25km verderop. Het een fantasievolle beeldentuin. U ziet hier de prachtigste en meest bijzondere Boeddha’s die u ooit heeft gezien. Luang Pu, een sjamanistische priester is in de jaren ’50 begonnen met de bouw van het park. De beelden zijn gebaseerd op de hindoeïstische en boeddhistische iconografie. Elk beeld vertelt een eigen verhaal. Dit bijzondere park is een surrealistische plek geworden voor iedereen die van boeddhabeelden houdt. Zeer fotogeniek! Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Bijzondere kunsten van Vientiane
Vientiane

Bijzondere kunsten van Vientiane

Het Boeddhapark, ongeveer 25km van Vientiane is een fantasievolle beeldentuin. U ziet hier de prachtigste en...

Dag 19 Vertrek Vientiane

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht van Vientiane.

 

Inclusief transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.