Reisverslag Laos

Jan en Myriam reisden 4 weken door Thailand en Laos. Ze startten de reis in Chiang Rai in Thailand en staken daar de grens over naar Laos. Jan vertelt dat ze blij waren met de reis die wij voor ze hebben uitgestippeld. Deze was erg evenwichting en een aaneenschakeling aan hoogtepunten. "We hebben ons echt geweldig geamuseerd. Het contact met de bevolking, de vergezichten, het mysterieuze vlakte der Kruiken, het betoverende Luang Prabang met zijn koloniaal erfgoed, gouden tempels en schitterende Kuang Si watervallen, de zonnige periodes, de olifantenfarm en de eilanden. Ik wist niet dat er zoveel mooie plekken waren in Laos." Lees hier hun reisverslag van hun rondreis door Laos

Jan-en-Myriam-boot-zondopgang-mekong-delta

Zonsopgang boven de Mekong Delta

Jan vertelt dat de reis door Laos een aaneenschakeling van hoogtepunten was. Maar er was één hoogtepunt die er toch wel voor ze uitsprong, en dat was de zonsopgang boven de Mekong op het eiland Don Khone. "We vertrokken om 06.00 uur in de duisternis met een kleine boot. Om 06.30 uur zagen we de zon opkomen en er werd koers gezet naar de wal. Plots kwamen er van overal, links, rechts, kleine visserbootjes met hun nog levende visvangst. Deze visvangst werd gewoon gewogen en op het strand verkocht...

Jan-en-Myriam-boottocht-door-laos

Boottochtjes door Laos

"De afvaart van de rivier Nam Ou tot aan Nong Khiaw vonden we ook geweldig. Vanuit Pakbeng reis je eerst een stukje naar het noorden tot aan Muang Khua. De volgende dag maak je een afvaart met een longtailboot naar Nong Khiaw. Tijdens deze tocht heb je fantastische vergezichten. Je ziet de bevolking langs de rivier en komt ook echt in contact met ze. Ook maakten we een leuk boottochtje door de Kong Lor grot. 7 kilometer vaar je door de duisternis en onder stalagmieten door."

Myriam-contact-met-locals-laos

Contact met de locals

"We zijn veel in contact geweest met de locals. Op deze manier help je toch links en rechts een beetje mee. Waar je kan, ga je mee met de lokale bevolking om projecten te ondersteunen. Zo zagen we hoe locals het aluminium van de ontplofte bommen verwerken en er bestek van maken Op een speciale manier smelten ze dat. Ik heb zelf een stuk of zes lepels gekocht. Zo steun je toch weer de lokale economie. Ook bezochten we nog een koffie branderij. Ik heb nog nooit zo’n lekker kopje koffie gedronken!

hotel-luang-prabang-laos-boutique-hotel

De juiste mix aan accommodaties

Jan vertelt dat ze in een fijne mix van kleine, gezellige boutique hotels tot aan luxere accommodaties verbleven. "De max" was het hotel in Luang prabang. Dit was de residentie van de laatste prins van Laos. "Het gebouw was erg mooi en in tegenstelling tot vele andere hotels kregen wij hier ook ontbijt "a la carte", dat aan tafel werd opgediend. Echt uitzonderlijk! Ik voelde me zo in de Frans Koloniale tijd."

jan-en-myriam-dieren-voeren-laos

Prettig contact met reisspecialist Gionne

Jan vertelt dat ze dankzij reisspecialist Gionne interesse hebben gekregen in Azië. "In 2018 kwamen wij voor het eerst bij jullie op kantoor om een presentatie bij te wonen over Vietnam en Cambodja. Nadat we in maart 2020 na 5 dagen halsoverkop terug moesten keren door Corona, heeft Gionne ons heel goed opgevangen. Ze zei: "Geef Azië en Van Verre nog een kans." Wij zijn jullie blijven volgen en het vuurtje voor Azië werd niet gedoofd."

Olifant-in-Laos

Wil jij ook op rondreis door Laos?

Laat jouw droomreis naar Laos werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.