Vientiane

Vientiane, hoofdstad van Laos

Er wonen ongeveer 400.000 mensen in Vientiane. Het is de grootste stad van het land, maar dat is eigenlijk niet echt te merken. Vergeleken met andere steden in Azië is het erg rustig. Vientiane is gevestigd in een bocht aan de Mekong, ook ziet u er, net als in Luang Prabang, nog enkele gebouwen terug vanuit de Frans-koloniale tijd. In de stad zelf is niet heel veel te doen. Wel raden we toch aan de stad even te bezoeken tijdens een reis door Laos. Het heeft een ideale ligging, en het is erg leuk om er doorheen te fietsen.

 

 

Geschiedenis van Vientiane

Vientiane heeft een lange geschiedenis, de stad heeft verscheidene heersers gehad. In de 15e eeuw werd de hoofdstad van het land verplaatst van Luang Prabang naar Vientiane, en in de 17e eeuw is de stad onafhankelijk geworden. Daarna is Vientiane opnieuw verwoest en ook ontvolkt. Pas toen Laos onder Franse heerschappij kwam, werd Vientiane de echte hoofdstad van Laos. Vanaf de jaren 50 is er een Laotiaanse burgeroorlog geweest, en in de jaren 60 een geheime oorlog. Er werden onder meer clusterbommen, napalm en Agent Orange gebruikt, Laos is daarmee het meest gebombardeerde land ter wereld. Hier is vandaag de dag nog steeds veel van te merken in het hele land.    

 

Kaart van Vientiane

Zoals eerder gezegd ligt Vientiane aan de Mekong, en door de ligging van de stad zijn er prachtige zonsondergangen. Het is de moeite waard een bezoekje aan de boulevard te brengen. ’s Avonds wordt hier een avondmarkt neergezet en u vindt er leuke plekjes om een lekkere Beer Lao te drinken. Verder is er een hoofdstraat waar u een handvol terrasjes, restaurantjes en winkeltjes vindt. De belangrijkste straten zijn Samsenthai en Setthathirat en rond de Nam Phu Fontijn en de Morning Market zijn diverse bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn verspreid door de hele stad.

 

 

Het weer in Vientiane

De beste reistijd voor Vientiane is van november tot en met maart. De allerbeste maanden zijn november/december. De regentijd is dan net gestopt, waardoor het land ontzettend groen is en de temperatuur nog wat lager. Het is helder en daardoor ook perfect om foto’s te maken. U kunt ook in het voorjaar gaan, maart/april. Dan zit u juist tegen de regentijd aan, daardoor is het erg heet en vochtig en is het lange tijd heel droog geweest waardoor het landschap wat dor is. Beter dus aan het einde van het jaar!

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Vientiane
Luang-Prabang-Gouden-Tempel1
Voorbeeldreis Laos

Rondreis Laos: Juwelen van Laos

Over de Mekong-rivier naar Luang Prabang, stad met tempels en monniken > Vang Vieng, karstlandschap > Via hoofdstad Vientiane naar zuidelijk eilandenrijk > fietsen op Don Khone > uitrusten in Champasak

Laos-Don-Khone-Monnik-Wandelen_1_383107
Voorbeeldreis Laos

Rondreis Laos Compleet

Vanaf de Thaise grens varen over de Mekong-rivier > via noordelijke bergen naar UNESCO-stad Luang Prabang. Centraal-Laos: Phonsavan, Vang Vieng, Vientiane. Via Kong Lor-grot naar Bolaven > eilandenrijk, Don Khone en Champasak.

Laos-Vientiane-boeddhas-watsisaket
Voorbeeldreis Laos

Bouwsteen Laos: Ontdek de steden van Laos

Centraal-Laos

 

Vientiane, de hoofdstad met een mix van Franse en Laotiaanse invloeden > Vang Vieng, karstlandschap, fietsen, kajakken > Luang Prabang, stad met tempels, monniken en watervallen.