Shompoo Cruise

Laos

De boten van de Shompoo zijn speciaal gemaakt voor het varen op de Mekong, in de stijl van de boten van de lokale bevolking. Ze zijn 40 meter lang en uitgerust met motoren van 200 pk.De Shompoo-company steunt en ontwikkelt kleine projecten in de dorpen. Tijdens de reis kunt u een bezoek brengen aan zo'n project. Met name scholen en jonge studenten worden geholpen door het verstrekken van potloden, pennen, boeken, zeep, schooluniformen, schoenen en andere nuttige materialen die ze echt nodig hebben. Een percentage van de winst gaat direct naar deze projecten.

 

Wat een belevenis, zo rustig varend over die prachtige Mekongrivier, zo tussen de eilandjes in de rivier door. Vooral als je voorop gaat zitten op een bankje en je hebt niets vóór je... geluksmomenten.

Meerdere Van Verre-medewerkers hebben deze tocht gemaakt, wij raden het zeker aan.

 

Belangrijk: er zijn meer boten, die zowel lokale bevolking als toeristen vervoeren. Wij raden dit af; het comfort is vaak onder de maat en er is ook geen controle of de boten overvol zijn (elke reiziger is er één, u moet dat niet willen).

 

 

Locatie

De Luang Say cruise vaart stroomafwaarts tussen Houeisay (nabij Thailand, in het noorden, in de omgeving van Chiang Rai) en Luang Prabang. En natuurlijk ook weer terug, dan vaart u stroomopwaarts, de reis duurt dan wat langer.

Accommodatie

De boten van de Shompoo zijn speciaal gemaakt voor het varen op de Mekong. Ze zijn 40 meter lang en uitgerust met motoren van 200 pk.

 

De romp is van staal en passagiersdekken aan boord zijn gemaakt van het hout van lokale bossen (palissander en teak). Aan de voorzijde is een zonnedek en in het midden zijn de 10 tafels en 40 zitplaatsen overdekt. De bar is aan de achterkant van de boot. U kunt comfortabel en ontspannen genieten van het prachtige landschap en de enkele dorpjes aan de oever van de Mekong.

 

Inclusief lunch, koffie, thee, water, stops onderweg, Engelssprekende gids.

Voorzieningen
  • Er wordt een echt goede en smakelijke Laotiaanse lunch aan boord geserveerd. De bemanning doet haar uiterste best om uw boottocht tot een unieke belevenis te maken.
  • In tegenstelling tot de publieke boten (die zijn vaak overvol), kunnen er maximaal 40 passagiers mee om ieders comfort en de veiligheid te waarborgen.
  • Elektriciteit is aanwezig tijdens het varen (220V).
  • Er is geen wifi.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën