Muang La, Muang La Lodge

Laos

Wel bijzonder wat de eigenaar van het Muang La Resort heeft neergezet: er zijn geen andere accommodaties in de wijde omgeving (op een enkele homestay na) en hier is, in dit mooie gebied, een heel mooi resort neergezet. En dat heeft hij goed gezien. Het is gehuld in het groen, omgeven door bossen, rijstvelden en warmwaterbronnen die duizenden jaren oud zijn. Een oude, beroemde boeddhistische tempel aan de rand van de vallei (je loopt er zo naar toe) brengt een serene sfeer met zich mee.

 

Het zwembad is wel een aparte vermelding waard: het is gebouwd op een eilandje in de rivier, een hangbruggetje verbindt de oever met het eilandje. Zo apart!

Locatie

Muang La Resort is een klein luxe resort in Noord-Laos in een gebied waar verder geen toeristische voorzieningen zijn. Het ligt 25 km van Oudom Xay op de weg naar Muang Khua en verder naar Vietnam.

Accommodatie

Het resort heeft 5 houten villas die gedecoreerd zijn in de stijl van het land.

 

Elke villa biedt twee echt ruime kamers van goede kwaliteit en alle comfort. Het leuke is dat de kamers allemaal andere kleuren hebben.

 

Elke kamer heeft een eigen sfeer en de heerlijke geuren zijn afkomstig van lokale olie die wordt gebruikt voor de behandeling van het hout. Laotiaanse kunst gemaakt door lokale kunstenaars en beeldhouwers zorgen voor de finishing touch.

 

Kamertypen:

Ze zijn in principe allemaal gelijkwaardig, maar de locatie verschilt:

  • Gardenview villa's: zoals de naam aangeeft heeft u uitzicht op de mooie tuin.
  • Riverview villa's; het betekent niet dat uw villa direct aan de rivier ligt, maar het biedt wel zicht op de rivier (en de tuin),
Voorzieningen
  • Restaurant: heeft uitzicht op de rivier en serveert een vastgesteld menu met bijzondere en zeer smakelijke Lao gerechten.
  • Heerlijk genieten in een heetwaterbad (45-50°C) met water uit een natuurlijke bron. Het water is heet, dus u zit op een soort vlot. U kijkt uit over de rivier en het bos aan de overkant. Wel bijzonder: de dorpsbewoners mogen hier ook gewoon gebruik van maken.
  • Een zwembad, dat op een eilandje in de rivier ligt, via een hangbruggetje loopt u er naar toe. Dit vinden wij nu echt bijzonder.
  • Sauna en prachtige buitenmassageruimte. 
  • Baci en Khamu of Lao dansen zijn op aanvraag te aanschouwen.  
  • Wifi: als u geluk hebt.

Waarom hier naar toe?

 

Dit gebied biedt zoveel mogelijkheden voor wandelingen (door een ieder met een normale conditie goed te doen) en echte treks (ook weer in gradaties).

U bent in een gebied waar veel bergstamdorpen zijn. Ga op verkenning.

Het hotel biedt de excursies aan, zowel het hotel als wij raden aan deze van te voren te boeken, er zijn niet altijd genoeg gidsen; het hotel kan er dan voor zorgen dat er gidsen opgeroepen worden. En dat kan niet altijd als u ter plekke beslist een excursie te boeken.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën