Luang Prabang, Shangri Lao en Elephant Village

Laos

Een toepasselijkere naam had men niet kunnen bedenken: Shangri Lao, oftewel het paradijs van Laos! Het eerste gevoel bij Shangri Lao is 'wow!'

Wat is dit kleinschalige hotel prachtig en idyllisch gelegen aan de rivier tussen het groen. U wilt bijna uw tent niet meer uit, zo mooi is deze ingericht: stijlvol met antieke meubels, helemaal passend bij de sfeer van het land. Naast de accommodatie ligt een olifantenranch. U kunt allerlei activiteiten ondernemen bij het Shangri Lao Resort, zoals olifanten voeren en wassen, een minicursus voor mahout (olifantentrainer), trekkings maken door de jungle en genieten van de natuurlijke baden bij de Tad Sae waterval.

Locatie

's Ochtends wordt u gewekt door het gekwetter van vogels. U zit midden in de natuur. Wat later op de dag is het rondom de lodge wat drukker, want er komen veel dagtoeristen naar het olifantenkamp, maar er is geen lawaaioverlast. Het Shangri Lao Resort ligt slechts 12 km buiten Luang Prabang, maar het is ongeveer 45 minuten rijden. Het gevoel is ook totaal anders dan in de stad, hier zit u echt midden in de natuur. Het resort ligt prachtig aan een rivier.

Behalve de stalletjes met souvenirs van het resort zijn er geen winkels in de omgeving en de keuze qua restaurants is zeer beperkt.

Accommodatie

Op dit moment bestaat het hotel uit 9 kamers, maar deze wordt langzamerhand uitgebreid. Er zijn nu 3 tenten, direct naast Elephant Village en 6 kamers in het gebouw van Elephant Lodge. Laat u zich niet ontmoedigen door het woord 'tent'. Dit is 'glamping', oftewel glamourous kamperen. De tenten zijn zeer luxueus. Ze zijn schitterend ingericht met antieke meubels en een groot tweepersoonsbed. Het zijden tentdak boven u maakt het alleen maar mooier. Er is een ventilator (geen airco). Een minibar en kluisje staan ook in uw tent. U kunt er koffie en thee zetten. Vanaf het ruime balkon heeft u uitzicht over de rivier en de groene omgeving. Even opfrissen onder de regendouche met zo'n mooi uitzicht maakt zelfs de dagelijkse wasbeurt bijzonder. Boven het ligbad is een raam dat een breed uitzicht biedt. Er is 1 tent in Indiase stijl en 2 tenten in klassieke stijl. De kamers in de lodge zijn ook heel sfeervol.

 

Voorzieningen
  • Restaurant: aparte tafels kunnen op het gras gezet worden voor wat meer privacy.
  • Heerlijk zwembad met bubbelbad en poolbar met stoeltjes in het water. Uitkijkend over de rivier met badende olifanten en de rijstvelden waant u zich daadwerkelijk in Shangri La: het paradijs.
  • Badhanddoeken: tegen betaling te huur.
  • Wifi
  • Roomservice
  • Wasservice 

 

Behalve voor de mooie accommodatie, gaat u hier vooral naartoe vanwege de activiteiten. U kunt de olifanten wassen en voeren, trekkings maken, bootttochtjes of bamboerafting, naar de waterval Tad Sae met zijn natuurlijke zwembad, een spannend zipline parcours volgen (een tokkelbaan waarbij u gezekerd van platform naar platform zweeft tussen de boomtoppen) en een minicursus tot mahout (olifantentrainer) volgen. Zie ook onze bouwstenen en excursies voor de mogelijkheden.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.