Done Khone Island, Sala Done Khone

Laos

Sala Done Khone bestaat uit meerdere types accommodaties. Bijvoorbeeld de leuke traditionele Laotiaans cottages, genaamd Ban Lao of een wat eenvoudigere kamer in het voormalige hoofdgebouw van een hospitaal in prachtige koloniale sfeer.  In 1995 is dit gebouw met een rijke geschiedenis omgebouwd tot hotel. De groene tuinen en de ligging aan de rivierzijde geven een rustieke sfeer aan het geheel. Heel bijzonder zijn ook de drijvende kamers als een soort woonboot. U kunt aangeven welke accommodatie u het leukst lijkt.

Locatie

Sala Done Khone is makkelijk te bereiken vanaf de bezienswaardigheden in dit gebied en gelegen op één van de 4000 eilanden. Het hotel is rustig gelegen in het dorpje Ban Khone en per fiets kunt u de Franse spoorbrug over om naar Done Deth te gaan wat op een kleine afstand van het hotel ligt en waar veel backpackers verblijven.

Accommodatie

Het hotel beschikt over 25 kamers en suites. Er zijn vier kamertypes:

Ten eerste zijn er de 8 klassieke bungalows in Laotiaanse stijl, sommige vrijstaand, sommige 2-onder-1 kap. Ze zijn simpel, maar leuk en sfeervol. Een trap met 3 treetjes voert naar een houten balkonnetje met twee rotan stoelen. Binnen is de inrichting sober, maar prima met twee leuke lampjes en schilderijtjes. De kamers hebben airconditioning, een ventilator, koffie- en theezetfaciliteiten en een kluisje. De kamers hebben een houten vloer. Er is geen zitje binnen. Deze zogenaamde Ban Lao huisjes staan op palen net als traditioneel Laotiaans huis. Er is een douche en toilet.

De 6 French Suites zijn gesitueerd in het hoofdgebouw. Dit is werkelijk prachtig. Het was een oud ziekenhuis, uit 1896. Mooie tegels sieren de vloer. De plafonds zijn hoog. Er zijn 2 of zelfs 4 bedden (handig voor gezinnen!) en er staan fauteuils. De faciliteiten zijn gelijk aan die van de bungalows. Voor de kamers is een zitje. Vraag om één van de 3 French Suites die aan de voorkant van het voormalige hospitaal liggen; deze zijn het mooist.

In de vroegere keuken van het ziekenhuis zijn de 3 French Studios gemaakt. Dit zijn eenvoudige kamers, maar wel heel mooi is het grote balkon aan de achterzijde, dat uitzicht biedt over rijstvelden. De faciliteiten zijn wederom gelijk aan die van de bungalows.

Ontzettend leuk zijn de 8 Floating Studios. Op 4 naast elkaar gelegen vlotten zijn 2-onder-1 kap kamers gemaakt. U moet het zien als een woonboot. In iedere studio staan een sofa en twee bedden. Als extra ten opzichte van de faciliteiten van de bungalow staat hier ook een koelkastje. Vóór de studio, aan de kant van het water is een terrasje met twee stoeltjes. Gegarandeerd genieten van het uitzicht! Bij 4 van de studio's is een trap naar het dak waar ook een terras is gemaakt. Een echte aanrader!  

Voorzieningen

Het hotel heeft een restaurant gelegen aan de Mekong, terwijl u geniet van een lokale maaltijd heeft u een prachtig uitzicht op de rivier. Het is een eenvoudige accommodatie met een mooie locatie. Er is ook een prachtige fotogallerij bij het café waar u lekker wat kunt drinken en wat over de geschiedenis kunt opsteken.

Bij de floating bungalows is een zwembad. Er is wifi, alhoewel het signaal niet overal even sterk is. Fietsen worden nabij het hotel verhuurd. Wasservice is mogelijk.

Het hotel streeft duurzaamheid na. Ze hergebruiken materialen, hebben zonne-energie en vuil water wordt gezuiverd.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.