Bolaven, Tad Fane Resort

Laos

Het Tad Fane Resort is een bijzondere accommodatie, gelegen in de Dong Hua Sao-jungle, die het ecotoerisme in Laos ondersteunt. Het uitzicht vanuit het resort is fantastisch. U kijkt uit over de 200 meter diepe Tad Fane watervallen. Een perfecte uitvalsbasis voor mooie trektochten. Dankzij de hoge ligging van het resort (op 1.100 meter hoogte), zijn de temperaturen een stuk lager dan elders in Laos. Neem warme kleding mee als u er tussen november en februari verblijft. In juli valt hier meer regen dan gewoonlijk. Het toerisme biedt de bevolking een alternatief voor jagen, houtkap en andere nadelige activiteiten in het woud. Het resort heeft ruime familiekamers.

Locatie

Het Tad Fane Resort ligt op het Bolaven Plateau in het zuiden van Laos. Het is één van de meest schilderachtige plekken in de regio: het resort kijkt uit op de schitterende Tad Fane watervallen, die zich 200 meter diep in een snelstromende rivier storten. Hierachter bevindt zich de uitgestrekte Dong Hua Sao-jungle.

Accommodatie

In totaal heeft het Tad Fane Resort 14  kamers in 7 verschillende  twee-onder-één kap bungalows. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche (warm water) en toilet. Airco is niet nodig, aangezien de temperatuur niet boven de 20 ºC stijgt. In het koele seizoen (tussen november en januari) voorziet het resort in extra dekens. Er zijn 2 driepersoonskamers. Voor ieder huisje is een veranda met twee houten stoelen en een tafeltje.

Het is allemaal erg simpel.

 

Voorzieningen
  • Restaurant: Laotiaanse, Thaise en een paar westerse gerechten. Vergeet niet een heerlijk kopje van de beroemde Bolaven-koffie te drinken. De avond kunt u goed besteden bij het openhaardvuur naast de bar. Geniet van een lekker drankje.
  • Trektochten: overdag maakt u de mooiste tochten door de fascinerende jungle.

 

 

 

 

Het resort heeft hier en daar tekenen van vergane glorie, maar het is er nog steeds leuk genoeg voor een verblijf, als u van wandelen en watervallen houdt. Er zijn 2 trekkings van 4 uur via het hotel te regelen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.