Bolaven, Suan Sinouk Coffee Resort

Laos

Verblijf in één van de kamers van het koloniale huis of het knusse chalet op de koffieplantage Sinouk. Het is er heerlijk rustig. Het terrein van de plantage beslaat maar liefst 35 hectare, u hoeft dus niet ver voor een mooie en interessante wandeling. Schitterende tuinen omringen het geheel.

Locatie

De lodge ligt op een nog in werking zijnde koffieplantage, op het groene en koele Bolavenplateau. Het ligt afgelegen, er zijn geen winkeltjes en restaurantjes in de buurt.

Accommodatie

Het Suan Sinouk Coffee Resort bestaat uit twee gebouwen waar gastenkamers zijn. Ten eerste is er de zogenaamde ecolodge in het oude plantagehuis, dat nog helemaal in oude staat verkeert. Hier zijn 4 kamers, die alle prachtig zijn ingericht. De gemeenschappelijke zitkamer is knus. Er zijn 2 masterrooms, een suite en een juniortwin room. Ze verschillen enigszins in grootte en in inrichting, maar zijn alle aan te raden. Ze hebben een houten vloer. Er is geen airco, maar het is zo koel in dit gebied, dat u deze niet zult missen! Elke kamer heeft een binnenzitje, een veranda en een waterkoker.

 

Lodge 2, oftewel het chalet is minder 'oud chique', maar erg gemoedelijk. Hier zijn ook 4 kamers. Twee met tuinzicht en twee met uitzicht over koffieplantage. Ze zijn gezellig en fleurig ingericht. Hier ligt ook een houten vloer. De wanden zijn van bamboe, helemaal in lokale stijl. Er hangt een klamboe. Tevens zijn airco en een waterkoker aanwezig. Binnen staat ook een bureautje. Alle kamers hebben een balkon met twee stoelen.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Wifi: beschikbaar in de hoofdgebouwen.
  • Winkeltje: hier wordt de eigen geproduceerde koffie verkocht.
  • Roomservice en laundryservice is mogelijk.

 

Het leukste aan uw verblijf op de koffieplantage is natuurlijk om te zien hoe de koffiebonen groeien en verwerkt worden. Dit proces kunt u aanschouwen bij Sinouk. U kunt zelf een koffiestruik planten. U ziet de bloemen, de bonen en leert het verschil tussen de 3 hoofdsoorten koffie die hier geproduceerd worden. De bonen worden gewassen, gepeld en gedroogd op de plantage. Vergeet vooral niet van een heerlijk kopje koffie te genieten op het terras van de Sinouk Coffee Plantation!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.