Luang Namtha, The Boatlanding

Laos

Luang Namtha is een heel langgerekte plaats met veel dorpjes langs de hoofdweg. In zo’n dorpje, ongeveer 10 km uit het centrum van Luang Namtha, ligt The Boatlanding. Opgezet in 2003 door een Amerikaan in samenwerking met de lokale bevolking. Het was een van de eerste ecolodges van Laos. Nu de Amerikaan is vertrokken, is het onder Laotiaans management en dit is te merken. De service is oké, maar het schoonmaken gaat tegenwoordig niet zo grondig meer als voorheen. Vooral in de badkamer dient u een oogje toe te knijpen. Deze accommodatie is prima voor een nachtje als rustpunt in de reis of als uitgangspunt voor een meerdaagse trekking bijvoorbeeld.

Locatie

De lodge ligt prachtig aan de Nam Tha rivier. Alle bungalows hebben uitzicht op de rivier. Het centrum van Luang Namtha ligt op 10 km. afstand en is te bereiken met een tuktuk, deze kan gebeld worden via de receptie, dan rijdt hij voor. Het kost ongeveer een euro per persoon.

Accommodatie

De bungalows liggen in een mooi aangelegde tuin met veel planten, bloemen en bomen. Twee onder een kap voor de standaard kamers en een hele bungalow voor de deluxe en familiekamers. Een heerlijke plek om even een middagje uit te rusten. Van buiten zien de huisjes er erg leuk uit. Het is typische Laotiaanse bouw met bamboe muren en een rieten dak. De kamer is prima, maar simpel. Het is aardig aangekleed met leuke gordijntjes. De bedden zijn heerlijk! De badkamer laat absoluut te wensen over. Het is armoedig en niet zo hygiënisch. Het toilet wordt doorgespoeld met een bak water en er is geen riolering. Er hangt een douchegordijn en er is een klein wastafeltje met alleen een koude kraan. Er is wel heet water om te douchen.

Voorzieningen

• Restaurant: heel leuk aan de rivier. Het eten is redelijk.                                                    

• Wasservice

• Geldwisselmogelijkheden

• Dagtochten en trekkings zijn er te boeken.

• Veel informatieve gegevens over de omgeving is er te verkrijgen.

• Tuktuks worden er geregeld.

• Geen bereik met mobiele telefoon en geen internet. Wel in Luang Namtha is er internet.

 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën