Excursie
Halve dag

Bezoek de prachtige tempels en monumenten in Vientiane tijdens deze tour door de hoofdstad van Laos aan de Mekong. In een halve dag kunt u gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane zien. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Aan de overkant van de straat staat de herbouwde Koninklijke tempel: Ho Pha Keo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen ‘m stalen in de oorlog. Nu is de Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew te zien in Bangkok. Laotianen vinden overigens nog steeds dat deze bijzondere Boeddha in Laos thuishoort.

 

Een veel moderner bouwwerk is de Victory Gate (Patouxai), de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven tijdens de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet worden vergeten; de That Luang Stupa, het heiligste boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De 30 meter hoge torenspits is de echte blikvanger. 

 

In de levendige Wat That Luang kunt u een wens doen. Laotianen doen dat graag, daarom is het er vaak druk. Erg leuk om dit ritueel eens bij te wonen. Een bezoek aan he t COPE Visitor Centre geeft een andere wending aan het zo vredige Laos. Hier kunt u inzicht krijgen in de gevolgen van de ‘Secret War’,  wat Laos achterliet als zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis. Een stukje geschiedenis wat niet mag worden vergeten. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Inclusief: privévervoer per tuktuk, Engelssprekende gids, entreegelden

 

Aantal deelnemers
Deze excursie is op privé basis.

 

 

 

Ontdek ook deze excursies
Fietstocht in en om Vientiane
Vientiane

Fietstocht in en om Vientiane

De fiets is een perfect vervoermiddel om de binnenstad van Vientiane te verkennen. De prachtige tempels en...

Bijzondere kunsten van Vientiane
Vientiane

Bijzondere kunsten van Vientiane

Het Boeddhapark, ongeveer 25km van Vientiane is een fantasievolle beeldentuin. U ziet hier de prachtigste en...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.