Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Vandaag maakt u kennis met het echte, onbekende Vang Vieng! U wordt opgehaald bij uw hotel en met een aantal kano’s op het dak rijdt u verder, Vang Vieng uit. Na zo’n 15 kilometer stapt u uit en begint u de ochtend met een ontspannende kajaktocht over de Nam Song-rivier. Buffels, zwaaiende en zwemmende kinderen, gietsteenformaties, het boerenplatteland, u ziet van alles onderweg. Na ongeveer 2 uur varen bereikt u het lokale Khamu-dorp. Hier krijgt u in de tuin van een lokale familie een typische Khamu-lunch opgediend: kleffe rijst, groenten en vlees.


Na de lunch loopt u verder en stopt u bij een ouderwetse smid. Hier is het tijd om uw eigen gepersonaliseerde mes te smeden! Als u wilt, mag u het zelf proberen maar u mag natuurlijk ook gewoon toekijken. Een leuke herinnering om mee naar huis te nemen.


Na bij de smid te zijn geweest, gaat u door naar uw volgende stop. U krijgt te zien hoe rijstwijn wordt gemaakt. Er zit een heel proces aan vast voordat het klaar is. Voor u staat al een vaas met rijstwijn klaar, met de vaas op de rug loopt u samen met uw gids door het dorpje, langs de rivier en langs de boeren die aan het werk zijn om een mooi plekje op te zoeken om de rijstwijn op te drinken. U heeft hier alle tijd om even uit te rusten en eventuele vragen te stellen. Daarna is het weer tijd om terug te lopen, en wordt u opgehaald om terug naar Vang Vieng te worden gebracht.

 

Deze excursie is op privé basis.

Inclusief: vervoer, boottocht per kayak, Engelssprekende gids en lunch.