Excursie
Hele dag

Vroeg in de ochtend begint de unieke tocht op de fiets. Na het uitzoeken van een goede fiets en helm gaat u op weg. De eerste stop is Wat Xieng Thong op het schiereiland. De belangrijkste tempel van Luang Prabang. Vervolgens is de drukbezochte versmarkt aan de beurt. Hier worden de meest wonderlijke producten te koop aangeboden, waaronder insecten en kikkers. Uw gids vertelt u uitgebreid over de dingen die u tegenkomt. Even buiten Luang Prabang stopt u in dorpjes waar het leven draait om het maken van traditioneel papier of de beroemde Lao rijstwijn, "Laolao". U steekt met fiets en al de Mekong over. Aan de andere kant van de rivier wonen de pottenbakkers.

 

De fietstocht is heel ontspannen en voor iedereen te doen. Dit is een van de beste manieren om kennis te maken met de lokale bevolking en de schitterende natuur. Het tweede deel van de dag is wandelend. U wordt naar de Kuang Si watervallen gebracht met de auto/busje. Tijdens de korte trekking kunt u een verfrissende duik nemen in een van de heldere poelen van de Kuang Si waterval. Door de kalkstenen ondergrond wordt het water turquoise van kleur en is er terrasvorming ontstaan.

 

De wandeling gaat door de prachtige bamboe- en teakhoutenbossen waar ook veel bloemen en vlinders zijn, vaak is het een kleurig schouwspel. U loopt door dorpjes en maakt kennis met de lokale mensen. Onderweg gebruikt u de picknicklunch die de gids voor u heeft meegenomen. U loopt daarna nog een stukje door langs akkers en andere dorpen. In de loop van de middag bereikt u de plaats waar de fietsen weer voor u klaar staan voor de terugrit naar Luang Prabang. Deze tocht gaat bijna geheel naar beneden, het gaat bijna vanzelf. Aan het eind van de middag bent u terug in Luang Prabang. Duur: van 0800-17.00 uur.

 

Inclusief: transfers, fiets, boot, lunch, Engelssprekende gids, entreegelden.

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is op privébasis

Ontdek ook deze excursies
Fietsen door landelijk gebied
Luang Prabang

Fietsen door landelijk gebied

Verken de landelijke omgeving rond de stad Luang Prabang per fiets. Het begint al goed: met de fiets aan de...

Kajakken op de Khan rivier
Luang Prabang

Kajakken op de Khan rivier

Lekker een dagje actief bezig zijn op het water, ga kajakken. Na het ontbijt haalt de chauffeur u op voor een...

Minderheden en watervallen
Luang Prabang

Minderheden en watervallen

U begint de dag met een bezoek aan het interessante Traditional Arts and Ethnology Centre, een (klein) museum...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen