terug naar overzicht

Bouwsteen Vat Phou cruise

Prachtig, deze luxe bootreis door Zuid-Laos. Tijdens deze driedaagse cruise verblijft u op de teakhouten boot: de Vat Phou. Laat u tijdens het varen betoveren door de schoonheid van het paradijs van de “4000 eilanden”. U geniet vanaf het dek van de mooie, waterrijke omgeving. U maakt uitstapjes naar diverse eilanden en watervallen.  De KhonePapheng watervallen zijn zeer de moeite waard. Als u geluk heeft kunt u de zeldzame Irrawaddy-dolfijn spotten.

Aan cultuur ontbreekt het zeker niet. Het fantastische Khmer tempelcomplex Wat Phou is een van de hoogtepunten van deze tocht. Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan als u kennis maakt met de minderheden van Zuid-Laos zoals de LaoLoum. Deze cruise langs de schatten van Zuid-Laos is een onvergetelijke belevenis.

Reis van dag tot dag: Vat Phou cruise

Dag 1     Vanaf Pakse naar Vat Phou rivierboot

Dag 2     Vat Phou rivierboot

Dag 3     Terug naar Pakse

100% maat werk

Dag 1 Vat Phou cruise

vat-phou (7)

Na de ontmoeting in een lokaal café in Pakse met de Engelssprekende gids van de Vat Phou-organisatie vertrekt u gezamenlijk met de andere reizigers rond half elf ‘s morgens naar de pier om per lokale longtailboot richting Champasak te varen. Deze tocht duurt 2,5 uur.  Bij aankomst bij de Vat Phouboot kunt u uw bagage in de hut achterlaten en aanschuiven bij de lunch. Na de lunch volgt het eerste bezoek. Een gids zal u begeleiden naar de bekende Khmer tempel Vat Phou (vervoer per tuktuk). Dit majestueuze pre-Angkoriaanse (10e eeuw) tempelcomplex is adembenemend. De boot is er niet voor niets naar vernoemd. Er is ook tijd genoeg om het museum te bezoeken. Voor de sportievelingen is klimmen tot aan het hoogste punt op de tempel staat een beloning te wachten: een fantastisch uitzicht! Tegen zonsondergang gaat u aan boord van de Vat  Phou boot en kunt u genieten van een schitterende zonsondergang. Terwijl het diner wordt gereserveerd legt de boot aan in een afgelegen dorpje. Tijdens uw verblijf op de Vat Phou boot deelt u de boot met andere reizigers.

De Vat Phou-organisatie houdt zich bezig met ecotoerisme in Laos. Langs de route worden  verschillende donaties gedaan ter verbetering van de leefomstandigheden van de mensen. Bijvoorbeeld: de maaltijden aan boord worden zoveel mogelijk bereid met lokale producten, gekocht in de dorpen langs de route. Al het voedsel wat over is wordt aan de lokale mensen gegeven voor eigen gebruik of voor de dieren. Ook de monniken krijgen ’s morgens een aalmoes tijdens hun dagelijkse ronde. Scholen worden gesponsord en mocht u het leuk vinden een bijdrage te leveren dan wordt dit zeker op prijs gesteld. Dit kan in de vorm van geld, maar schrijfmateriaal of kinderkleding is ook zeer welkom. Alle blikjes, flessen en plastic worden gerecycled.

U overnacht op de Vat Phou boot.

Inclusief lunch, diner, Engelssprekende gids van de cruisemaatschappij,alle excursies en entreegelden

Dag 2 Vat Phou cruise

vat-phou (9) vat-phou (13) vat-phou (11)

Terwijl u geniet van een ontbijt aan boord vertrekt de boot richting het dorpje HueiThamo. Het dorpje ligt slechts enkele minuten lopen van de spectaculaire tempel OumMoung welke in het bos verscholen ligt. Na het bezoek aan de tempel gaat u weer aan boord  voor de voortzetting van de cruise. U geniet van de lunch terwijl u uitkijkt over het landschap van de 4000 eilanden. In de middag meert u aan vlakbij Khong eiland bij Ban DeuaTia. U bezoekt dit dorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De boot legt aan op het meest noordelijke puntje van Don Khong, het grootste bewoonde eiland in dit eilandenrijk. Het diner aan boord is met aandacht bereid en wordt geserveerd onder de sterrenhemel. Na het diner kunt u ontspannen en nagenieten van de heerlijke dag.

Overnachting op de Vat Phou boot.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids van de cruisemaatschappij,alle excursies en entreegelden

Dag 3 Aankomst in Pakse

Deze ochtend vertrekt de boot tijdens het ontbijt naar het kleine dorpje Ban Veuthong. U stapt van de grote boot aan boord van een longtail, daarmee kunt u tussen allerlei eilandjes door varen. Op Don Khone eiland bezoekt u het oude Franse spoor en krijgt de gelegenheid over de brug te lopen die Khone eiland en Don Det eiland met elkaar verbindt. Na een bezoek brengt de longtailboot u terug naar het vasteland voor de lunch. Per minibus gaat u naar de spectaculaire KhongPhaPeng watervallen vlakbij de Cambodjaanse grens. Deze watervallen behoren tot de grootste van Zuidoost Azië, de bijnaam is: Niagara van het Oosten. In ongeveer twee uur rijden wordt u vervolgens teruggebracht naar Pakse waar u rond vier uur in de middag aankomt.

Inclusief ontbijt, lunch, Engelssprekende gids van de cruisemaatschappij,alle excursies en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Contact met Kim