Bouwsteen Varen naar Luang Prabang

Een cruise met een authentieke boot is dé manier van reizen door het prachtige landschap van Laos. U vaart over de beroemde Mekong rivier van de Thai-Laotiaanse grens naar Luang Prabang. U stopt onderweg bij kleine dorpjes die slechts af en toe door toeristen bezocht worden. U overnacht in een houten lodge aan de oever van de Mekong waar u kunt genieten van de zonsondergang. 

De Pak Ou grotten passeert u op weg naar Luang Prabang. Vele Boeddhabeeldjes zijn daar in de loop der tijd achtergelaten door passanten. Nog steeds groeit deze verzameling. Eenmaal in Luang Prabang kunt terugkijken op een geweldige belevenis tijdens deze reis door het pure Laos.

Wat maakt deze reis bijzonder
Varen over de Mekong-rivier
Ontmoeting Kamu-bevolking
Bezoek Pak Ou grotten
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie: vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Varen naar Luang Prabang

Dag 1     Thai/Laotiaanse grens - Pakbeng 

Dag 2     Aankomst in Luang Prabang

100% maat werk

Dag 1 Houei Say - Pakbeng

Laos-Pakbeng-mekong6.jpg  123-22215434_l(13)

Na de douaneformaliteiten in Thailand steekt u de brug over met een bus, zeer omslachtig geregeld, dus het duurt bij elkaar wel een uurtje om aan de Laotiaanse kant te komen. U neemt al uw bagage mee. Aan de overkant, de Laotiaanse kant, koopt u uw visum met contante dollars. Hier staat een vertegenwoordiger van de bootmaatschappij op u te wachten met een bordje. Per transfer wordt u naar de boot gebracht.

 

Vanaf de Laotiaanse Houei Say-pier vertrekt de boot stroomafwaarts over de beroemde Mekong-rivier richting Pakbeng. De eerste dag is het landschap heuvelachtig, hoe verder u Laos in vaart wordt het bergachtiger. De hellingen zijn prachtig groen met veel verschillende soorten bomen. Een deel van de bossen is gekapt om meer akkerland te creëren. Af en toe staan vaart u langs kleine nederzettingen. Onderweg gaat u een keer van de boot af om het landelijke leven langs de rivier van dichtbij te beleven en een indruk te krijgen van de bezigheden van de Kamu-bevolking. Alle huizen zijn op palen gebouwd voor ongedierte en wateroverlast. Voor de kinderen is de ruimte onder het huis een geliefde speelplaats. Na het bezoek vaart u verder terwijl aan boord een uitgebreide buffetlunch wordt geserveerd. De natuur om u heen wordt steeds mooier. Aan het eind van de middag komt u aan in Pakbeng. Over gammele bruggetjes loopt u naar het vaste land en checkt u in bij uw accommodatie. Als er nog tijd is voordat het donker wordt is het leuk om even naar het dorp te wandelen, ca. een half uurtje lopen. Met een drankje op het terras wachten op de zonsondergang is ook een aanrader. Het uitzicht op de Mekong is adembenemend.

 

U overnacht in Pakbeng.

Inclusief lunch, koffie, thee, water, stops onderweg, Engelssprekende gids.

Dag 2 Pakbeng - Luang Prabang

Laos-luangprabang-watervallen5.jpg 123-14956668_l(8) P1120148_tx8x9e(8) IMG_3091(8)

U ontbijt in de lodge. Wandelt u voor het ontbijt (als u zin heeft; wel erg vroeg!) even naar de markt in Pakbeng waar mensen uit de omliggende dorpjes hun goederen ruilen. Dan aan boord van de boot voor het tweede deel van de cruise. Het landschap is mooi; het is ruiger en groener dan tijdens de eerste dag op de boot. U stopt onderweg om te kijken bij een traditionele destilleerderij waar van rijst alcoholische dranken worden gemaakt. Er hangen ook vele prachtig geweven doeken, dé specialiteit van Laos. De buffetlunch wordt voor u aan boord klaargemaakt. Niet ver van Luang Prabang liggen de Pak Ou-grotten, precies op het punt waar de rivier zich splitst. U bezoekt er de Tam Ting-grotten, waar duizenden Boeddhabeeldjes zijn verzameld. Er is nog een tweede grot, dat is een hele klim maar wel de moeite waard. U komt voor zonsondergang aan in Luang Prabang. Bij aankomst wordt u met een transfer naar uw hotel in de stad gebracht.

 

Meer informatie over Luang Prabang:

Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Kane-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. Luang Prabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u het hoogste punt Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën