terug naar overzicht

Bouwsteen Treetop Explorer

Ervaar de prachtige wouden van Laos van bovenaf. Dit is een bouwsteen voor échte avonturiers. Ga klimmen, klauteren en zweven tussen de boomtoppen van Zuid-Laos.

Zelfs uw slaapplaats is in een boomhut, hoog boven de grond. Reken maar dat dit een unieke belevenis is! 

Reis van dag tot dag: Treetop Explorer

100% maat werk

Dag 1 Pakse – Treetop Explorer

Laos, treetop-explorer (2) Laos, treetop-explorer (9) Laos, treetop-explorer (1)

Bij aankomst in Pakse wordt u opgehaald door de transferservice van de TreeTop-Explorer. Deze tour is niet privé. Na ongeveer een uur rijden komt u aan in Ban Nongluang. Hier wandelt u door het dorp en maakt u kennis met de lokale bevolking. U krijgt onderweg uitleg over de natuur en de planten die nog steeds worden gegeten of als medicijn worden gebruikt. Ook passeert u koffieplantages. Als u omhoog geklauterd bent start het avontuur; slingeren als een gibbon tussen de bomen. Een spannende tocht hoog in de bomen en over een steil rivierdal. De ziplinekabels zijn kriskras tussen de bomen bevestigd met als achtergrond een prachtige waterval. Aan de kabel bent u even helemaal gewichtloos en wordt u één met de natuur. Een geweldige ervaring! ’s Avonds is het gezellig samen barbecueën en genieten van lokale gerechten onder het uitwisselen van ieders ervaring van de dag. In een eenvoudig Treehouse slaapt u vannacht, 10 meter boven de grond. Ze zijn gebouwd in traditionele stijl. U kunt hier alleen per zipline komen. Bij het restaurant zijn toiletten en er is alleen koud en (soms) warm water, dus geen douche. Zeer primitief dus!

Deelname is geheel op eigen risico.

U overnacht in het TreehouseExplorer camp.

Inclusief lunch, diner, transfer, treetop-explorerprogramma

 

Dag 2 Ban Nongluang, Treetop Explorer - Pakse

U wordt gewekt door de vele geluiden uit de natuur. Dit wordt een dag met nog meer uitdaging, maar ook alweer de laatste dag. Na het ontbijt start u met een korte trek omhoog. In dit deel van het bos staan fantastische woudreuzen. Als u boven komt staat u aan de rand van een klif, het is de bedoeling om aan de andere kant van de kloof verder te lopen. Dat wordt spannend! Er is geen andere manier om dit obstakel te overwinnen dan via kabels en touwen. Maakt u geen zorgen, het is allemaal veilig en u bent natuurlijk goed gezekerd. De oversteek is niet lang, maar wel een uitdaging. Bij het bereiken van een van de hoogste toppen in deze regio wacht een beloning. Het prachtige uitzichten over drie watervallen en de Mekong in de diepte. Een prima plek voor de lunch. Dan is het nog een gemakkelijke 1½ uur durende wandeling terug naar Ban Nongluang, waar een busje op u staat te wachten om u naar Pakse te brengen.

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, treetop-explorerprogramma

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Contact met Kim
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.