Samburu National Reserve

Het Samburu National Reserve in Kenia

Het Samburu National Reserve is een droge halfwoestijn met acaciabomen en een geelwitte grond. Dit wildreservaat is anders dan de rest: hier vindt u naast de Big Five ook de Special Five.

 

Ewaso Ng’iro River

Het Samburu National Reserve is droog. Waar andere natuurparken een rode bodem hebben, is de grond hier geel en soms helderwit. Het contrast met de blauwe lucht, stralende zon en weelderige vegetatie is schitterend. Rotsformaties, heuvels en lage acaciabomen maken het plaatje compleet. De Ewaso Ng’iro River is een bron van leven: niet alleen voor de diepgroene palmbomen die de rivier omzomen, maar ook voor de dieren die in de droogte hun dorst komen lessen. Onder de mysterieuze, bruine oppervlakte houden nijlpaarden zich schuil en op de oever liggen krokodillen te wachten tot een onwetende prooi een slokje komt drinken. Groepen olifanten doorkruisen het verkoelende water en geven elkaar speels met hun slurven een frisse douche. In de overhangende boomtoppen houden luipaarden groepjes antilopen in de gaten. Het Samburu National Reserve kent een bovengemiddelde hoeveelheid van wild.

 

Big Five & Special Five

Op safari in het Samburu National Reserve komt u ongetwijfeld veel dieren tegen. U heeft een grote kans om luipaarden en jachtluipaarden over de vlaktes te zien rennen, maar ook de andere leden van de Big Five komen hier voor! Hier wonen leeuwen, buffels en neushoorns, maar ook grote kuddes olifanten. Misschien verblijft u wel in het Elephant Watch Camp, waar u alles over deze majestueuze dieren leert en in luxueuze, comfortabele vertrekken verblijft. U kunt er echter ook voor kiezen om in een tentenkamp te slapen en onder de sterrenhemel bij kaarslicht te dineren. Houd uw ogen open voor de zeldzame Special Five. Hiertoe horen de bedreigde Grévyzebra, de Somalische struisvogel met zijn blauwe poten, de beisa (Oost-Afrikaanse spiesbok) , de Somalische giraffe en de generoek (girafgazelle), die op zijn achterpoten de bladeren van de bomen plukt. Uw Kenia reis betreedt in het Samburu National Reserve een heel andere wereld.

 

Samburu

In het Samburu National Reserve reist u door de thuisbasis van de Samburu, een Keniaanse stam. Kleurrijke kleding (voornamelijk rood) met brede kralenkettingen beschermen hen van wild in de verte. Het nomadenvolk is verwant met de Masaï, maar houdt er hun eigen gewoonten op na. Zo houden zij naast runderen ook schapen, geiten en kamelen. Op uw reis in het Samburu National Reserve kunt u kennis maken met dit bijzondere volk, dat onder druk wordt gezet om hun tradities los te laten en zich aan het moderne leven aan te passen. U neemt een kijkje in hun manyatta’s (hutten van takken, bladeren, mest en koeienhuiden), springt zo hoog mogelijk in de dynamische, traditionele dansen of gaat op kameelsafari in de wildernis. Het Samburu National Reserve is een speciaal stukje Kenia.