Aberdare National Park, Treetops Lodge

Kenia

Voor een heel speciale nacht midden in de natuur gaat u naar Treetops Lodge, dat  diep verscholen in Aberdare National Park is gelegen. Het historische gebouw dateert uit 1932, staat op palen en heeft voor de deur een waterdrinkplaats zodat u niets mist van het dierenspektakel. Vanuit de foto-observatiepost op de begane grond staat u oog in oog met wilde dieren, groot en klein……hoe bijzonder is dit!

Locatie

Treetops Lodge in Aberdare National Park ligt op 30 minuten rijden vanuit zusterhotel Outspan. Direct na aankomst voelt u zich thuis op deze avontuurlijke plek ver weg van de bewoonde wereld. In 1952 bezocht de toenmalige prinses Elizabeth II Kenia, haar vader stierf in de nacht dat zij verbleef in Treetops waardoor al vele jaren het bijzondere verhaal is: dat zij als prinses arriveerde en als koningin vertrok. Met name Engelsen smullen van dit historisch verhaal.

Accommodatie

Eén voelen met de natuur is niet zo moeilijk bij Treetops…. de lodge is namelijk om een heel oude boom gebouwd die gewoon doorgroeit. Van het buitenleven mist u geen moment omdat alle publieke ruimtes uitkijken op de waterdrinkplaats. Deze zoutwaterplas heeft grote aantrekkingskracht op vele dieren die juist hier hun dorst komen lessen. Om details in het vizier te krijgen moet u echt uw verrekijker erbij pakken, kleine gekleurde vogels verstoppen zich graag op de rug en in de nek van buffels. De sfeervolle bar en lounge zijn fijne plekken om een drankje te drinken en een mooi safariboek door te bladeren. De chef-kok zorgt voor heerlijke gerechten van veelal verse producten. Kijk niet vreemd op wanneer de safarigids aan tafel komt melden dat er een kudde olifanten aan de drinkplaats staat en iedereen zich snel een mooi plekje verzekerd aan het raam of in de foto-observatiepost op de begane grond. Geloof ons, dit tafereel wilt u echt op camera vastleggen! Ook ’s nachts kan uw rust verstoord worden door het belletje wanneer leeuwen een slok komen drinken……het is dus al spannend om hier überhaupt in slaap te vallen.

 

Kamertypen:

  • Kamers. De 33 kamers hebben aparte bedden of een 2-persoonsbed. Ze zijn sfeervol ingericht en voorzien van een badkamer met douche en toilet. Een aantal kamers zijn geschikt voor 3 personen. Tijdens onze rondreis overnacht u in standaardkamers.
  • Suite. Er zijn 3 suites met een slaapdeel en apart zitgedeelte. Vanuit het grote raam heeft u geweldig zicht op de drinkplaats. De badkamer heeft bad en douche en een toilet.
Voorzieningen
  • Waterdrinkplaats
  • Diverse observatiedekken
  • Foto-observatiepost op begane grond
  • Restaurant en bar
  • Lounge en bibliotheek

 

Er is geen zwembad aanwezig.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën