Aberdare National Park, The Ark

Kenia

Voor een speciale nacht in de natuur reist u af naar The Ark. De (verlichte) waterdrinkplaats voor de lodge is de hoofdattractie, waar het dag en nacht een komen en gaan is van wild. Beleef alles vanuit een luie stoel en één van de platforms. De uitkijkpost op de begane grond heeft kijkgaten zodat u op ooghoogte met de dieren staat. Een mooie kans om de huid van een olifant eens van zeer dichtbij te bekijken en wees eerlijk…..dat is wel heel speciaal!

Locatie

The Ark ligt diep verscholen in het Aberdare National Park en is alleen met een speciaal safarivoertuig in ongeveer 30 minuten van de Aberdare Country Club te bereiken. Direct wordt duidelijk op welke bijzondere plek in de ongerepte natuur u bent aangekomen. Het houten wandelpad hoog boven de grond leidt naar de entree. Het informele karakter van de lodge zorgt dat u makkelijk contact maakt met medegasten.

Accommodatie

Door de hoge ramen mist u geen moment van wat zich buiten afspeelt. Soms is er geduld nodig wanneer een kudde buffels in de verte op het gemak naar de waterdrinkplaats loopt, maar eenmaal aangekomen kunt u ze goed observeren. Het concept van The Ark is: observatie van dieren en vogels. Of u nu aan de bar staat of geniet van een smakelijk diner wanneer er iets te spotten valt bij de drinkplaats komt de ranger dit melden. Sta gerust van tafel op hoor, niemand vindt dat vreemd! Als ’s nachts meerdere malen het belletje afgaat in uw kamer is het de moeite waard uw slaap te onderbreken, luipaarden zijn dan in aantocht! Of u daarna de slaap weer kunt vatten, tja dat is nog maar de vraag…….. Een medewerker van The Ark loopt rond en geeft graag aanvullende informatie over de verscheidenheid aan vogels en het gedrag van wild. In de bibliotheek staan veel natuurboeken, neem plaats bij de open haard en blader ze op het gemak door. Eigenlijk is The Ark een plek waar slapen zonde is van de tijd, er is continue iets te beleven.

 

Kamertypen:

  • Kamers. De 60 kleine kamers liggen aan weerszijde van de lodge en hebben uitzicht op de natuur. Er is een badkamer met douche en toilet. Er zijn kamers met aparte bedden en met 2-persoonsbedden, op enkele kan een extra bed geplaatst worden. Het belletje in de kamer waarschuwt dag en nacht als er iets te bespieden is aan de drinkplaats.
Voorzieningen
  • Waterdrinkplaats
  • Diverse observatiedekken
  • Uitkijkpost op begane grond
  • Restaurant en bar
  • Lounge met open haard
  • Bibliotheek
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën