Samburu National Reserve, Sentrim Samburu Camp

Kenia

Sentrim Samburu Camp is een authentiek tentenkamp dat te midden van de acaciabomen direct aan de oever van de Ewaso Ng’irorivier is gelegen. Perfecte uitvalsbasis om het afwisselende wildpark te ontdekken. Tussen de safaritochten door kunt u met verrekijker in de hand vogels en krokodillen spotten aan de rivier.

Locatie

Direct aan de rivier Ewaso Ng’iro in het Samburu Game Reserve dat samen met Buffalo Springs en Shaba onderdeel uitmaakt van het Samburu National Park. Het semi-dorre gebied heeft een grote aantrekkingskracht op wild en vogels. Het is ook leefgebied van verschillende lokale stammen die u ongetwijfeld zult ontmoeten. Kortom veel is er niet nodig om verliefd te worden zo ver van de bewoonde wereld.

Accommodatie

Sentrim Samburu is geen luxe kamp maar heeft wel de typisch Afrikaanse uitstraling en sfeer. Met 21 safaritenten is het relatief kleinschalig. Het centrale deel is met riet overkapt en hier bevinden zich restaurant en bar. De maaltijden zijn in buffetvorm en de chef-kok zorgt iedere dag weer voor verrassende lekkernij. Na de ochtendsafari is het zwembad een fijne plek om te relaxen. Of vraag de barman een lekker drankje in te schenken en trek u terug aan de rivier. Geniet in het zonnetje van het komen en gaan van wild. Een olifantenfamilie die hun dorst komt lessen en struisvogels die elkaar achterna zitten. In de vroege ochtend en namiddag gaat u op safari. Het afwisselende en boeiende landschap van Samburu staat garant voor onvergetelijke safaritochten.

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. 21 Safaritenten staan op een stenen verhoging en zijn eenvoudig ingericht. De badkamer is voorzien van een douche en toilet. Zowel binnen als buiten is een zitgedeelte. Koffie/theefaciliteiten zijn aanwezig. Het slapen in een tent is een bijzondere ervaring. ’s Nachts zijn alle geluiden uit de bush goed waarneembaar, dus schrik niet van een leeuwenbrul of het gejankt van hyena’s. En ’s ochtends wordt u gewekt door een vogelserenade.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar
  • Zwembad
  • Wasservice
  • Kluis
  • Safari-activiteiten
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.