Samburu National Reserve, Samburu Game Lodge

Kenia

Samburu Game Lodge is prachtig gelegen direct aan de westoever van de Ewaso Ng’irorivier, het leefgebied van veel wild en vogels. De beste plek tussen de safaritochten door is aan de rand van de rivier. Pak een stoel en observeer het komen en gaan van dieren, goed om te weten…..het is de favoriete plek van olifanten die hier hun dorst komen lessen. Er zijn ook vele krokodillen te spotten die af en toe aan de oppervlakte komen om zich daarna weer te snel verschuilen in het water.

Locatie

Verscholen tussen de acacia- en vijgenbomen is Samburu Game Lodge direct aan de rivier gelegen. Voor safaritochten in de landrover hoeft u alleen het kamp maar te verlaten en rijdt midden in het gebied dat gedomineerd wordt door leeuwen, luipaarden, gerenoeken en beisa oryxen. Landschappelijk is het zeer in trek bij fotoliefhebbers, die hier naar hartenlust opnames maken van glinsteren bergen aan de horizon en het afwisselende landschap.

Accommodatie

Samburu Game Lodge is een middenklasse accommodatie die bestaat uit 61 kamers. Het zwembad met rondom comfortabele bedden is een geliefde plek om te relaxen. Bestel een drankje en snack aan de bar en neem plaats in de jacuzzi… is dat even genieten! Iedere middag is er een dansoptreden van Samburu mannen en vrouwen in traditionele klederdracht. Na zonsondergang worden krokodillen met aas gelokt en vanaf het observatiedek is alles op de voet te volgen. De chef-kok kookt met veel plezier smakelijke maaltijden. ’s Avonds worden er wildlifevideo’s getoond en aansluitend komen jonge Masai mannen hún traditionele dansen opvoeren. Een interessante excursie na de ochtendsafari is om met een vogeldeskundige te voet op pad te gaan. Hij neemt u mee in de vogelwereld en vertelt vol passie alle details over deze gekleurde exemplaren.

 

Kamertypen:

  • Standaard. De standaardkamers zijn fris en gezellig ingericht met diverse Afrikaanse items. De badkamer is voorzien van een bad of douche en toilet. Voor de kamer is een privépatio met zicht over de rivier. Een fijne plek om ’s ochtends vroeg met de verrekijker in de hand direct al proberen dieren te spotten.
  • Familie. De familiekamers zijn ruimer dan de standaardkamer en geschikt voor families. De faciliteiten zijn gelijk aan de standaardkamers.
Voorzieningen
  • Observatiedek
  • Restaurant
  • Bars
  • Zwembad en jacuzzi

 

  • Dansoptredens
  • Wasservice
  • Safari-activiteiten
  • Souvenirwinkel
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën