Masai Mara National Reserve, Mara Leisure Camp

Kenia

Met slechts 22 luxe safaritenten is Mara Leisure Camp spectaculair aan de Talekrivier gelegen. Op de kruising van 4 rijke wildgebieden is de Big Five spotten hier niet moeilijk. Ook de rivier voor het kamp heeft een grote aantrekkingskracht op dieren. Proef hier ook de lokale cultuur want u slaapt in het leefgebied van het trotse Masaivolk.

Locatie

Op iets meer dan 5 kilometer van de Talekgate en omringd door een groene natuur vindt u de huiselijkheid van Mara Leisure Camp. Met een ideale ligging aan de rivier en dichtbij de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara zijn leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, giraffes, antiloopsoorten en veel ander wild binnen handbereik. Afhankelijk van het programma is er de mogelijkheid om een Manyatta te bezoeken. In dit typische Masaidorp komt u alles te weten over hun de rituelen en leefomstandigheden.

Accommodatie

Een pareltje in de natuur, zo omschrijven wij Mara Leisure Camp het liefst. Het vriendelijke personeel zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Het kamp is bijzonder sfeervol met Afrikaanse items ingericht. Droom weg onder een grote parasol aan het zwembad of zoek ontspanning in de jacuzzi, een lekkere versgeperste vruchtensap mag dan niet ontbreken! In een prettige ambiance geniet u van smaakvolle gerechten. Afhankelijk van het aantal gasten staat er een buffet klaar of is er een vastgesteld menu. Een ding staat vast: de passie van de kok zullen uw smaakpupillen in extase brengen! Het kampvuur is de ontmoetingsplaats voor en na het diner. Regelmatig wordt de stilte doorbroken door lokale Masai met hun traditionele zang- en dansoptreden. Aan het einde van de avond is het echt de moeite waard om naar de met duizenden opgelichte sterren te kijken, een mooi einde van de dag!

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. Alle 13 Nyati safaritenten beschikken over aparte bedden en staan op palen direct aan de Talekrivier. De inrichting met houtenvloer en de decoratie van vrolijke kleuren geven direct bij binnenkomst het ultieme Afrikagevoel. Er is een badkamer met douche en toilet. Op het privé buitendek mist u niets van alle bushgeluiden. Tijdens de rondreis overnacht u in dit tenttype.
  • Luxe safaritenten. De 9 Jumbotenten zijn ruimer dan Nyati, wel in dezelfde stijl gedecoreerd. Ze staan op palen en hebben een groot slaapgedeelte met 2-persoonsbed en een badkamer met bad, aparte douche en toilet en een zitgedeelte. Ook is er een muskietennet aanwezig. Voor de luxe tent is het buitendek.
  • Familie. Twee luxe safaritenten zijn met elkaar verbonden en daardoor geschikt voor een familie. Er is een ruim zitgedeelte en een minibar. De overige faciliteiten zijn gelijk aan de luxe tent. Het immense buitendek biedt schitterend uitzicht op de vlakte van de Mara.
  • Cottage. De 3 stenen cottages zijn sfeervol met vrolijke kleuren in safaristijl ingericht en hebben een 2-persoonsbed of aparte bedden. De badkamer heeft een bad, aparte douche en toilet. Ook is er een muskietennet. De cottages hebben allemaal een verbindingsdeur waar het ideaal is voor families.
Voorzieningen
  • Restaurant en bar
  • Zwembad en jacuzzi
  • Kampvuur
  • Masai dansoptreden
  • Safari-activiteiten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën