Nakuru National Park, Lake Nakuru Lodge

Kenia

Op een steenworp afstand van Lake Nakuru ligt de gelijknamige lodge op een schitterende locatie. Voor de deur is een waterdrinkplaats waar zebra’s en buffels gebroederlijk naast elkaar staan om hun dorst te lessen, prachtig om te zien! Deze juweel midden in het park heeft een typisch Afrikaanse uitstraling en is ideaal startpunt voor safaritochten rondom het meer. Misschien wel de allermooiste plek is Baboon Cliff, met spectaculair uitzicht.

Locatie

Tussen de acacia- en wolfmelkbomen aan de zuidkoostkant van het meer is Lake Nakuru Lodge mooi gelegen. In de namiddag bij terugkeer van uw safaritocht gaat wild observeren op de thuisbasis gewoon nog even door. Antilopen zijn gek op de blaadjes aan deze bomen en komen hier hún ‘maaltje’ halen. Altijd fototoestel bij de hand houden, dat is onze tip!

Accommodatie

Lake Nakuru Lodge is een grote middenklasse lodge met 95 kamers, 2 suites en de 100 jaar oude stijlvolle zebrakamer. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het vriendelijke personeel is erg behulpzaam. Het zwembad nodigt uit voor ontspanning tussen de safaritochten door. Een heerlijke plek voor een drankje is Mama Nikkibar, maar wilt u het beste uitzicht op de zonsondergang loopt dan een niveau hoger naar de Paddock cocktailbar. Ook de chefs zullen u niet teleurstellen, iedere dag toveren zij weer heerlijk gerechten uit hun koksmuts. Op een mooie zwoele avond tafelen onder de prachtige sterrenhemel, hoe speciaal is dat! Na het diner zijn regelmatig dansoptredens en diashows. De lodge ondersteunt diverse lokale projecten ten behoeve van de lokale gemeenschap. Een daarvan zijn de 2 scholen bij Nakuru, waar kinderen al op jonge leeftijd onderwijs krijgen, een grandioos initiatief. Een bezoek aan Lake Nakuru is niet compleet zonder een safaritocht rondom het meer wat onder andere het leefgebied is van kleine en grote flamingo’s. Maar buffels, wilde honden, elanden en nog veel meer wild is hier te spotten.

 

Kamertypen:

  • Deluxe. 95 deluxekamers hebben een badkamer met douche en toilet. Het uitzicht varieert per kamer maar is altijd mooi op de tuin, het meer of het park. Enkele kamers zijn  geschikt voor meerdere personen. Tijdens onze rondreis overnacht u in deze standaardkamer.
  • Suite. De 2 suites zijn ruim met een woonkamer en aparte slaapkamer. De badkamer heeft douche en toilet. Voor de suite is een veranda met mooi uitzicht.
  • Zebra. Het allermooiste is de zebrakamer, ondergebracht in het 100 jaar oude eerste gebouw van de lodge. Een wel heel bijzondere plek om te overnachten, die met alle zebra-items zijn naam eer aandoet. Natuurlijk zijn alle wensbare faciliteiten ook aanwezig.
Voorzieningen
  • Baboon Cliff lookout
  • Waterdrinkplaats
  • Restaurant en bars
  • Zwembad
  • Dansoptredens
  • Safari-activiteiten
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën