Masai Mara National Reserve, Keekorok Lodge

Kenia

Keekorok Lodge is een van de oudste lodges in de Masai Mara en straalt een geweldige ambiance uit. Het grote uitkijkdek voor de lodge zorgt voor vrij zicht op de waterdrinkplaats, dat niet alleen het thuis is van nijlpaarden maar ook grote aantrekkingskracht heeft op olifanten, leeuwen en antilopen. Met de Masai Mara aan uw voeten worden de safaridagen een onvergetelijke belevenis. Een fototoestel met goede telelens mag niet ontbreken in uw bagage, want er is veel op de gevoelige plaat vast te leggen.

Locatie

Afgelegen in het hart van de Masai Mara is Keekorok Lodge fantastisch gelegen. Vlakbij de thuisbasis van miljoenen antilopen die hier in groepen over de eindeloze vlaktes dwalen is het puur genieten van de safaritochten. Antilopen trekken immers ook de katachtige aan die op zoek zijn naar eten. De permanente bronnen en weelderige graslanden zorgen voor afwisseling in het gebied. Ook qua cultuur is er genoeg te beleven, u rijdt immers door het leefgebied van de Masai die hier dagelijks met hun vee rondlopen. Met hun roodgekleurde doeken zijn zij al van verre te zien, De doeken dienen ter beschermen tegen het wild.

Accommodatie

Met 101 kamers is Keekorok Lodge een groot onderkomen. Voordeel is dat er vele faciliteiten zijn en ook nog eens een perfecte uitvalsbasis is om de bush te verkennen. Strijk na een lange safaridag neer in de sfeervolle bar, die rijk is aan historie. Loop maar eens langs de muur waar veel foto’s prijken van illustere clientèle uit vroegere tijden. De maaltijden zijn een variëteit van Afrikaanse, Aziatische en Westerse gerechten. In de weelderige tuin in de schaduw van bomen ligt het zwembad en rondom comfortabele bedden. Zalig om op een warme dag een verfrissende duik te nemen. Een ruim 1 kilometer lang houten slingerpad komt uit op  allermooiste plek van de lodge: het observatiedek bij de waterdrinkplaats. Bespied knorrende nijlpaarden die af en met hun bek open naar de oppervlakte komen, een gigantisch fotomoment! Naast de prachtige safaritochten kunt u (tegen betaling) na de ochtendsafari met een naturalist op pad die u boeiend vertelt over het rijke vogelleven in de Masai. ’s Avonds wordt u getrakteerd op een traditionele dansoptreden van een groep jonge Masai-mannen. De dag bijzonder beginnen? Boek dan vooraf een prachtige ballonvaart.

 

Kamertypen:

  • Standaard. De 89 kamers beschikken allemaal over een 2-persoonsbed en de badkamer is een douche en toilet. Afhankelijk van de ligging is er zicht op de tuin of het reservaat. Tijdens onze rondreis overnacht u in een standaardkamer.
  • Superior. Er zijn 8 superiorkamers. Deze kamers zijn gelijk aan de standaardkamer maar ruimer van opzet.
  • Suite. De meest luxe kamers van de lodge zijn de suites. Ze zijn ruim en hebben een apart zitgedeelte.
Voorzieningen
  • Waterdrinkplaats
  • Observatiedek
  • Restaurant en bars
  • Zwembad
  • Masai dansoptreden
  • Safari-activiteiten
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën