terug naar het overzicht

Rondreis Veelzijdig Japan

Deze afwisselende reis brengt u naar de bekende en onbekende plekken in Japan. U bezoekt uiteraard de steden Tokyo en Kyoto, maar u reist ook naar afgelegen plaatsen in de Japanse Alpen en op het eiland Shikoku. U ziet authentieke plaatsen, tempels en kastelen, maar ook moderne kunst op Naoshima. U reist met de trein, bus, ferry en een huurauto. Geniet van uitgebreide maaltijden in de traditionele hotels, maar ook van ‘streetfood’ in Osaka.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bekend en onbekend Japan
Combinatie van stad en natuur
Overnachting in een ryokan
Rene op strand
Rene Kerkhove
Ik heb al vele reizen door Japan gemaakt, het land blijft mij fascineren. Nieuwsgierig naar mijn verhalen? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 4350,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 25 dagen / 24 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Veelzijdig Japan

Dag 1       Aankomst Tokyo

Dag 2       Tokyo

Dag 3       Tokyo

Dag 4       Tokyo

Dag 5       Kamikochi

Dag 6       Kamikochi

Dag 7       Shin-Hotaka

Dag 8       Takayama

Dag 9       Takayama

Dag 10    Kyoto

Dag 11    Kyoto

Dag 12    Kyoto

Dag 13    Kyoto

Dag 14    Himeji

Dag 15    Naoshima

Dag 16    Naoshima

Dag 17    Takamatsu

Dag 18    Iyavallei

Dag 19    Iyavallei

Dag 20    Matsuyama

Dag 21    Matsuyama

Dag 22    Miyajima

Dag 23    Miyajima

Dag 24    Osaka

Dag 25    Vertrek Osaka

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Tokyo

Shinjuku Gyoen 11 Asakusa1(15)

U wordt samen met eventuele andere reizigers bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Tokyo gebracht (gedeelde transfer). Het kan zijn dat u onderweg stopt om andere passagiers af te zetten. Onze lokale vertegenwoordiger brengt een bezoek aan uw hotel om u te verwelkomen in het prachtige, maar ook bijzondere Japan. Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd op reis gaat, zodat u optimaal kunt genieten. U krijgt van de vertegenwoordiger alle benodigde reisdocumenten overhandigd en hij/zij zal zaken die niet duidelijk zijn toelichten.

 

Informatie Tokyo:

De hoofdstad van Japan is de grootste metropool ter wereld. De metropool wordt gevormd door verschillende steden. Tokyo heeft dan ook niet één centrum, maar iedere wijk heeft winkelcentra en uitgaanswijken. Vóór 1868 heette de stad Edo en was het politieke centrum sinds het begin van de 17e eeuw. Grote delen van de stad zijn verwoest door de aardbeving in 1923 en daarna door de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Deze moderne stad heeft veel te bieden en u kunt hier dan ook dagen doorbrengen. Er zijn een aantal mooie tempels en interessante musea. Verder kunt u hier uitstekend shoppen en natuurlijk heerlijk eten in één van de vele restaurants. Een makkelijke manier om Tokyo te verkennen is met het uitgebreide metrosysteem.

 

Overnachting in Tokyo.

Inclusief transfer, ontvangst lokale vertegenwoordiger

Dag 2 Tokyo

In Tokyo is zoveel te doen dat het onmogelijk is om dit allemaal te benoemen. Wij vermelden enkele tips.

Brengt u in de ochtend een bezoek aan de vismarkt in Toyosu. Er wordt hier allerlei vissoorten verkocht, u kijkt uw ogen uit. Het is mogelijk om de tonijnveiling mee te maken. Als u verse vis en sushi wilt eten raden wij aan om een bezoek te brengen aan de vroegere vismarkt Tsukiji. Het buitenste deel van de markt, met de vele restaurantjes, is nog steeds te bezoeken.

 

Het keizerlijk paleis is centraal gelegen in Tokyo, op de plek waar vroeger Edo Castle stond. Het paleis kan niet worden bezocht, maar u kunt wel de oostelijke tuin bezoeken. Iets zuidelijker ligt de wijk Ginza, een wijk met veel luxe winkels en warenhuizen. Leuk om in de avond te bezoeken is het gebied Yurakucho. Onder de treinsporen zijn vele restaurants gevestigd, variërend van traditionele eetgelegenheden tot luxere wijnbars. 

 

Eén van de meest bekende tempels in Tokyo is Sensoji in de wijk Asakusa. U loopt eerst door de buitenste poort, de Kaminarimon. U loopt vervolgens een winkelstraat in, Nakamise genaamd, die leidt naar de tweede poort, de Hozomon. Langs de Nakamise zijn vele souvenirwinkeltjes gevestigd. Iets westelijker ligt de wijk Akihabara, ook wel ‘electric town’ genoemd, vanwege de vele elektronicawinkels. Akihabara is ook het centrum van anime (Japanse tekenfilms) en manga (Japanse stripboeken). Als u het authentieke Tokyo wilt beleven dan raden wij aan om een bezoek te brengen aan de wijk Yanaka, gelegen ten westen van Ueno Park. Er heerst hier een rustieke sfeer. Er zijn veel kleine winkeltjes. Probeert u de snacks die hier tegen lage prijzen worden verkocht. Iets ten noorden van Ueno Park ligt Yanaka Cemetary. De begraafplaats hoort bij de Tennoji-tempel en hier is de laatste shogun van Japan, Tokugawa Yoshinobu, begraven.

 

Prachtig gelegen middenin het bos is het heiligdom Meiji Jingu. Bij de ingang staat een enorme torii-poort. Daarvandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar tempel. Vlakbij liggen de wijken Harajuku, Shibuya en Shinjuku. Shibuya staat bekend om Shibuya crossing; de drukste oversteekplaats ter wereld. In alle drie de wijken zijn vele winkels te vinden.

 

Overnachting in Tokyo.

Inclusief ontbijt

Foodietour
Tokyo

Foodietour

Houd u ook zo van Japans eten? Vanavond gaat u onder begeleiding van een Engelssprekende gids dineren in drie...

Dag 3 Tokyo

Odaiba7(11)

Tokyo heeft een aantal interessante musea. Het oudste en één van de beste musea in Japan is het Tokyo National Museum, gelegen in Ueno Park. Dit museum beschikt over een grote collectie kunst en archeologische objecten. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. In Ueno Park treft u ook de volgende musea aan: National Science Museum, Tokyo Metropolitan Art Museum, National Museum of Western Art en het Shitamachi Museum. In het Edo-Tokyo Museum, gelegen in de wijk Ryogoku, leert u over de geschiedenis van het voormalige Edo en hoe de stad is ontwikkeld naar het huidige Tokyo. Ernaast staat het Sumida Hokusai Museum, hier ziet u een tentoonstelling over het werk van Hokusai en ukiyo-e in het algemeen. De wijk Ryogoku is ook het gebied van de sumoworstelaars. In het stadion is een klein museum dat gewijd is aan sumo.

 

Het is leuk om Tokyo ook eens van bovenaf te bekijken. Er zijn verschillende plekken in Tokyo vanwaar u een mooi uitzicht heeft over deze immense stad. Het observatiedek (202 meter hoogte) in de Metropolitan Government Building in Shinjuku kunt u gratis bezoeken. Het meest spectaculair is Skytree, dit is met 634 meter de hoogste toren in Japan. Op 350 en 450 meter hoogte zijn observatiedekken die u tegen betaling kunt bezoeken (niet goedkoop en er staan vaak lange rijen. Wij regelen graag het ticket voor u, vraagt u ons naar de mogelijkheden). Een ander bekend gebouw is Tokyo Tower, de rode versie van de Eiffeltoren. Tokyo Tower is met 333 meter iets hoger dan het origineel. Er is een observatiedek op 150 meter en 250 meter hoogte. Bijzonder zijn de ramen in de vloer bij het observatiedek op 150 meter hoogte.

 

Als u even wilt ontsnappen aan de drukte, bezoekt u dan één van de parken zoals het Yoyogi Park, Ueno Park of het Shinjuku Gyoen. Naast de vele parken heeft Tokyo ook een aantal landschapstuinen. De twee mooiste in Tokyo zijn Rikugi-en en Koishikawa Koraku-en. Rikugi-en ligt in het noorden van Tokyo en is ruim opgezet, u kunt gerust een uur rondlopen in deze tuin. Koishikawa Koraku-en ligt naast Tokyo Dome, de rust kan helaas worden verstoord als er wedstrijden plaatsvinden. Een stukje ongerepte natuur treft u aan in het Institute for Nature Study in het zuiden van Tokyo. U kunt hier mooie wandelingen maken.

 

Vooral ’s avonds is het leuk ook een bezoek te brengen aan het eiland Odaiba. Als het donker is heeft u een mooi uitzicht op de verlichte Rainbow Bridge en de skyline van Tokyo.

 

Overnachting in Tokyo.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Tokyo

Vanuit Tokyo kunt u ook diverse dagtochten maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Nikko. Nikko was een belangrijke centrum voor zowel het shintoïsme als het boeddhisme. Hoogtepunt is de 17e eeuwse Toshogu Shrine; het rijkelijk versierde mausoleum van de shogun Tokugawa Ieyasu. De fraaie gebouwen staan in een bosrijke omgeving. Tevens vormt dit het toegangspoort tot het Nikko National Park met prachtige berglandschappen, meren, watervallen en warmwaterbronnen (voor het bezoek aan het nationale park raden wij aan om 2 dagen in Nikko te verblijven).

 

Mount Fuji is een icoon van Japan. In de omgeving van Mount Fuji liggen enkele meren waar u kunt wandelen en waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op deze heilige berg.

 

Ook leuk is een bezoek aan Kamukura. Kamakura ligt op ongeveer een uur rijden van Tokyo. In het verleden was het een belangrijk politiek centrum in Japan. Er zijn in Kamakura vele tempels, heiligdommen en andere historische gebouwen te zien.

Dichterbij ligt Kawagoe (ongeveer een half uur met de trein), deze plaats wordt ook wel Little Edo genoemd. Kawagoe was in het verleden een handelsplaats; hiervandaan werd Edo (het vroegere Tokyo) bevoorraad. Het Warehouse District straalt een authentieke sfeer uit, in de oude gebouwen zijn nu winkeltjes en restaurants gevestigd. Eén van de voormalige huizen is opengesteld voor publiek. Als u traditioneel Japans snoepgoed wilt uitproberen is dit een ideale plek, in de straat Kashiya Yokocho worden allerlei lekkernijen verkocht.

 

Overnachting in Tokyo.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Tokyo - Kamikochi

Een prachtige zonsondergang in de omgeving van Kamikochi, Japan De prachtige vallei van Kamikochi, Japan

U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation in Shinjuku. U reist per bus van Tokyo naar Kamikochi. De bus vertrekt vroeg in de ochtend en de rit duurt ongeveer 5 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Kamikochi:

Kamikochi is onderdeel van het Chubu Sangaku National Park. Een prachtig gebied om te wandelen. Vooral in de herfst is het fraai, als de bladeren hun herfstkleuren vertonen. In de zomer ziet u hier veel bloemen. De vallei wordt omgeven door enkele hoge bergen, met toppen van rond de 3000 meter.

 

Overnachting Kamikochi.

Inclusief ontbijt, diner, bus

Dag 6 Kamikochi

Gaat u zeker wandelen in dit prachtige gebied. De wandelpaden leiden door het bosrijke gebied, langs de Azusarivier, en strekken zich uit van de Taishovijver in het zuiden tot de Myojinbrug in het noorden, een wandeling van ongeveer 2 uur (en ook weer 2 uur terug). Het gebied is overwegend vlak en eenvoudig te bewandelen. Vanaf de Myonjinbrug kunt u ook verder lopen naar Tokusawa. De meeste toeristen lopen niet verder dan de Miyonjinbrug, waardoor het richting Tokusawa rustiger is. Heen- en terug vanaf de Moyonjunbrug is 2 uur lopen. Yokoo ligt ligt nog een stuk verder dan Tokusawa. Tot aan Tokusawa loopt u door een relatief vlak gebied, maar richting Yokoo heeft u al enkele beklimmingen.

 

Overnachting in Kamikochi.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 7 Kamikochi - Shin-Hotaka

Japan-Kamikochi-4(20)

U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation. U reist per bus van Kamikochi via Hirayu Onsen naar Shin-Hotaka (ter plaatse te betalen). U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Shin-Hotaka:

Dit hotspringresort is gelegen aan de voet van de Hotaka Mountains. In Shin-Hotaka staan enkele traditionele ryokan met onsen (warmwaterbaden). Een heerlijke plek om tot rust te komen. Vanuit de meeste onsen heeft u een spectaculair uitzicht op bergen. Het is ook een uitstekende plek om te wandelen. De nabijgelegen Shin-Hotaka Ropeway brengt u verder het berggebied in.

 

Overnachting in Shin-Hotaka.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 8 Shin-Hotaka - Takayama

U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation. U reist per bus van Shin-Hotaka naar Takayama (ter plaatse te betalen). U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Takayama:

Takayama heeft een sfeervolle oude binnenstad en is gelegen in de Japanse Alpen, in de regio Hida. Door de aanwezigheid van hoge kwaliteit hout en houtbewerkers kwam de stad onder directe controle van de Shogun. Hierdoor was de stad redelijk welvarend, ondanks de afgelegen ligging. In het oude centrum zijn nog vele traditionele huizen uit de Edoperiode (1603-1868) te zien, vooral in het gedeelte Sannomachi. Hier zijn ook diverse winkeltjes en sakebrouwerijen. Sommige zijn al honderden jaren oud. Een aantal huizen is opengesteld voor publiek. U kunt hier een kijkje nemen in de voormalig woonhuizen van lokale koopmannen.

In het voor- en najaar wordt het Takayama Festival gehouden; één van de bekendste festivals in Japan. Tijdens het festival worden elf rijkversierde praalwagens door de stad gedragen, vergezeld door mensen in traditionele kleding.

 

Overnachting in Takayama.

Inclusief ontbijt

Fietstocht Hida Furakawa
Takayama

Fietstocht Hida Furakawa

Een leuke fietstocht door landelijk Japan. De fietstocht start in Hida Furakawa. U neemt eerst de trein vanuit...

Dag 9 Takayama

H_5710 Japan-Takayama-Monument_1_351051 Japan-Takayama-Straten

Takayama kunt u gemakkelijk te voet verkennen. Dagelijks zijn er twee ochtendmarkten in Takayama: de Jinya-mae-markt voor de tempel Takayama Jinya en de Miyagawa-markt langs de Miyagawa-rivier. Op beide markten worden snacks en lokale producten verkocht.

 

In de middag kunt u een mooie wandeling maken door de tempelstad van Takayama (Teramachi), Shiroyama-park en de plek waar vroeger het kasteel van Takayama stond. U loopt door een bosrijke omgeving, langs diverse tempels en heiligdommen en de ruïnes van het kasteel. Deze Higashiyama-wandelroute is 3,5 kilometer lang.

 

Ook al kunt u het Takayama Festival niet meemaken, dan is het toch mogelijk om de mooie praalwagens te bewonderen. In het museum Matsuri no Mori zijn miniaturen (een derde van het origineel) te zien en enkele originele praalwagens. Het museum is buiten het centrum gelegen en is bereikbaar per bus of taxi. Ook in het Takayama Matsuri Yatai Kaikan zijn enkele praalwagens te bewonderen. Dit museum is aan de noordkant van het oude centrum gelegen. Een ander leuk museum is Hida Folk Village. In dit openluchtmuseum zijn 30 traditionele huizen uit de Hida-regio te zien. De huizen zijn gebouwd in de Edotijd en zijn in 1971 vanaf hun originele locatie verhuisd naar het museum. U kunt diverse soorten huizen van binnen bekijken, waaronder de typische gassho-zukuri huizen. Deze boerderijen met typische rieten daken zijn afkomstig uit de omgeving van Shirakawago, dit dorp staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het openluchtmuseum ligt iets buiten het centrum van Takayama, op ongeveer een half uur lopen vanaf het station of 10 minuten rijden per bus.

 

Overnachting in Takayama.

Inclusief ontbijt

Dag 10 Takayama - Kyoto

U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. Met een limited express-trein reist u van Takayama naar Nagoya. Hier stapt u over op een hogesnelheidstrein, shinkansen naar Kyoto. De totale reis duurt ongeveer 3 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Kyoto:

Deze voormalige keizerlijke hoofdstad kent een lange en rijke geschiedenis. Kyoto was lange tijd de hoofdstad van Japan, van 794 tot 1868. De stad is meerdere malen verwoest door aardbevingen, branden en oorlogen, maar is gelukkig gespaard gebleven van luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog. Vele tempels, heiligdommen en andere cultuurhistorische bouwwerken zijn nog steeds te bewonderen. Deze stad vormt een absoluut hoogtepunt van uw reis!

Brengt u in de avond een bezoek aan Pontocho, in deze sfeervolle straat zijn vele restaurants gevestigd, variërend van goedkope ‘fastfood’ restaurants tot prijzige traditionele restaurants met ‘Kyoto Cuisine’. Ook leuk is een bezoek aan de Nishiki-markt. Hier wordt veel verse vis en groenten verkocht en alles wat met eten te maken heeft, zoals messen en ander kookgerei. Het is een uitstekende plek om de specialiteiten van Kyoto te proeven.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt, treinen

Dag 11 Kyoto

Japan-Kyoto-Dansvoorstelling(24) Japan-Kyoto-tempel-1_1_351069

U kunt Kyoto goed te voet of per fiets verkennen. De bezienswaardigheden die verder weg zijn gelegen, zijn ook gemakkelijk met de metro bereikbaar. U kunt niet alle tips die wij vermelden op één dag bezoeken, u zult keuzes moeten maken.

 

Centraal gelegen in Kyoto staat het Nijo Kasteel. Het kasteel is gebouwd door de shogun Tokugawa Ieyasu, maar is later in gebruik genomen als keizerlijk paleis. Het paleis staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is één van de best bewaard gebleven kastelen in Japan. Het kasteel heeft een prachtig interieur en is bekend vanwege de nachtegaalvloer (als u er op loopt hoort u vogelachtige piepgeluiden) om indringers te verraden. In het centrum staat ook het keizerlijk paleis. Het is alleen mogelijk om de tuinen te bezoeken en de gebouwen van buiten te bezichtigen. Iets zuidelijker staan de Hinganji-tempels. U krijgt hier een goed beeld van het moderne Japanse boeddhisme.

 

In het oostelijke deel van Kyoto ligt de beroemde geishawijk Gion. U ziet hier nog vele traditionele houten koophuizen. Er zijn hier vele theehuizen gevestigd, waar geisha's (in Kyoto geiko genoemd) nog steeds hun gasten vermaken. Er zijn verder vele (dure) restaurants te vinden. U bent in de buurt van de tempel Kiyumizudera. De Kiyumizudera (betekenis is zuiver water) is één van de bekendste tempels van Kyoto. Bezoekers van de tempel drinken uit één van de drie bronnen, in de hoop op een lang leven, succes op school of geluk in de liefde. Vanaf de 13 meter hoge centrale hal heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omliggende bergen. De weg naar de tempel toe voert langs een steile weg omhoog. Deze wijk, Higashiyama genaamd, ademt nog een historische sfeer. U krijgt een beeld van het traditionele Kyoto. Er zijn hier vele winkeltjes en restaurants gevestigd. Ook staat hier de Kodaji Tempel met prachtige Zen-tuinen.

 

Iets meer naar het noorden ligt het filosofenpad en de tempels Ginkakuji en Nanzenji. Het filosofenpad is vooral tijdens de kersenbloesemperiode populair, vanwege de honderden kersenbomen langs het pad die dan in bloei staan. Maar ook de rest van het jaar kunt u hier een mooie wandeling maken van ongeveer 2 kilometer. Het pad start bij de Ginkakuji (Zilveren Paviljoen). Deze Zen-tempel is gebouwd naar voorbeeld van de Kinkakuji (Gouden Paviljoen). Langs het filosofenpad zijn verschillende restaurants, cafés en winkels te vinden, evenals enkele kleine tempels. De wandeling eindigt bij de Nanzenji, één van de belangrijkste Zen-tempels van Japan. Deze tempel is mooi gelegen aan de voet van de Higashiyama-bergen. Tevens treft u hier de tempel Eikando aan, bekend vanwege de prachtige herfstkleuren.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt

Theeceremonie
Kyoto

Theeceremonie

‘Sado’, de Japanse benaming voor de theeceremonie, betekent letterlijk ‘Weg van de thee’. De theeceremonie is...

Dag 12 Kyoto

Een andere populaire tempel is de Kinkakuji (Gouden Paviljoen), in het noordwesten van de stad. De bovenste twee verdiepingen van de Zen-tempel zijn volledig bedekt met bladgoud. In de buurt staat de tempel Ninnaji. Deze tempel staat op de werelderfgoedlijst. U bezoekt deze tempel vooral vanwege de Goten; het vroegere woonverblijf van de hoofdpriester. Het verblijf is gebouwd in de stijl van het keizerlijk paleis en voorzien van mooie beschilderde schuifdeuren en omgeven door een prachtige rotstuin met vijvers. De Ryoanji-tempel is beroemd vanwege de rotstuin. In de rechthoekige rotstuin liggen 15 rotsen in kleine groepjes. Het ontwerp is zo gemaakt dat vanuit ieder standpunt minimaal één rots niet zichtbaar is. Er zijn verschillende opvattingen over de reden van het ontwerp. De tempel is gelegen in een groot park met wandelpaden. Wanneer u verschillende soorten Zen-tuinen wilt zien, brengt u dan een bezoek aan de tempel Daitokuji. De verschillende subtempels hebben hun eigen rotstuin, allemaal in een andere stijl. Zuidelijk van de Daitokuji staat de Myoshinji, een ander tempelcomplex met circa 50 subtempels. Een aantal tempels en Japanse tuinen kan worden bezocht. Een stukje buiten het centrum, in Arashiyama, ligt het bekende bamboebos. Een prachtige omgeving met beboste heuvels.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Kyoto

Japan-Nara_2 Japan-Nara-Monument

Vanuit Kyoto kunt u diverse dagtochten maken. Een aanrader is een bezoek aan Nara, de eerste hoofdstad van Japan. De stad ligt op ongeveer een uur rijden van Kyoto en wordt bewoond door vele hertjes. De herten lopen voornamelijk in het park, waar ook de meeste bezienswaardigheden zijn gesitueerd. Nara heeft vele historische gebouwen, waaronder de grootste en oudste tempel van Japan; Todaiji. Deze tempel is gebouwd in 752. In de tempel staat het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan, met een hoogte van 15 meter. Aan de zijkanten staan twee bodhisattva’s. Populair is ook de pilaar met een opening aan de onderkant. Men gelooft dat degenen die door de opening passen verlicht worden in hun volgende leven. Vlakbij Todaiji liggen twee Japanse tuinen Yoshiki-en en Isui-en. Naast de tuin is een museum met een collectie aardenwerk, spiegels en andere objecten uit het oude China en Korea. In het Nara National Museum wordt naast Japanse boeddhistische kunst, ook schatten uit de Todaiji-tempel tentoongesteld. De Kasuga Taisha is het beroemdste shinto-heiligdom in Nara en is gesticht in de 8e eeuw. In het complex staan en hangen honderden lantaarns die zijn gedoneerd aan de tempel. Twee keer per jaar worden de lantaarns aangestoken; tijdens de Lantern Festivals in februari en augustus. Naast de tempel is een botanische tuin en een schatkamer met relikwieën van het heiligdom.

Vlakbij het station staat de Kofukuji-tempel met twee pagodes van vijf en drie verdiepingen en een schatkamer waar boeddhistische kunst ten toon wordt gesteld. In de oude wijk van Nara, Naramachi, staan verschillende traditionele woon- en pakhuizen. Aan de smalle straatjes zijn allerlei winkeltjes, cafés, restaurants en musea gevestigd.

 

Verder van het centrum staan ook nog enkele tempels, zoals de Horyuji-tempel, Chuguji-tempel, Toshodaiji-tempel en Yakushiji-tempel. Deze tempels zijn bereikbaar per trein of bus vanuit het centrum van Nara. Ook het Heijo Palace ligt ook iets buiten het centrum van Nara. Het paleis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een aantal gebouwen is de afgelopen jaren gereconstrueerd.

Een bezoek aan Nara kunt u goed combineren met een bezoek aan de Fushimi Inari Shrine. Dit heiligdom is gewijd aan Inari, de god van de rijst, en staat bekend om de duizenden torii-poortjes. Een wandeling naar de top van de berg duurt 2 à 3 uur, maar kortere wandelingen zijn ook mogelijk.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Kyoto - Himeji

U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Kyoto naar Himeji. De rit duurt 30 tot 45 minuten. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Himeji:

Het kasteel van Himeji wordt door velen beschouwd als het mooiste kasteel van Japan. Het kasteel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is één van de twaalf originele kastelen in Japan. Het is één van de weinige kastelen met bijgebouwen. Het kasteel is vanbinnen niet gemeubileerd, alleen op de bovenste verdieping is een klein heiligdom. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een fraai uitzicht over de stad. In de naastgelegen Japanse tuin Koko-en ziet u negen verschillende tuinen, die zijn ontworpen aan de hand van diverse stijlen uit de Edoperiode.

Als u voldoende tijd heeft kunt u een bezoek brengen aan Mount Shosha (bereikbaar per bus en kabelbaan). Geniet van de prachtige natuur in deze bosrijke omgeving. Tijdens de wandeling loopt u langs diverse tempels.

 

Overnachting in Himeji.

Inclusief ontbijt, trein

Bezoek Himeji Castle met gids
Himeji

Bezoek Himeji Castle met gids

Bij het station in Himeji wordt u opgehaald door een Engelssprekende gids. U brengt een bezoek aan het kasteel...

Dag 15 Himeji - Naoshima

Japan-Himeji-Tempel(6)

U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Himeji naar Okayama. De rit duurt ongeveer een half uur. U reist vervolgens met een lokale trein van Okayama naar het station Uno. U vaart met een ferry over naar het eiland Naoshima. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Informatie Naoshima:

Het eiland Naoshima ligt voor de kust van Okayama, tussen het hoofdeiland Honshu en het eiland Shikoku in. Het eiland is bekend vanwege de moderne kunst en architectuur. De meeste kunst op het eiland is geplaatst door de Benesse Corporation. De musea zijn ontworpen door de Japanse architect Ando Tadao. Andere openbare gebouwen op het eiland zijn ontworpen door de architect Ishii Kazuhiro. De musea zijn gelegen aan de zuidkant van het eiland. Deze zijn te bereiken per bus. Naoshima kunt u ook uitstekend per fiets verkennen. Bij de ferryterminal in Miyanoura is het mogelijk om fietsen te huren.

Het Benesse House is het bekendste museum. Het complex is ontworpen door de architect Ando Tadao en bestaat uit 4 delen: Museum, Oval, Park en Beach. Ieder gedeelte wordt gekenmerkt door unieke kunststukken. In het museum ziet u kunstwerken van verschillende kunstenaars die zijn geïnspireerd door de natuurlijke omgeving van Naoshima. Ook buiten zijn verschillende kunstobjecten te zien. Deze staan verspreid door de tuin en aan de kust en zijn zo ontworpen dat deze opgaan in de natuurlijke omgeving.

 

Overnachting  op het eiland Naoshima.

Inclusief ontbijt, diner,  treinen

Dag 16 Naoshima

Vandaag heeft u de tijd om één of meerdere musea te bezoeken. In het Chichu Art Museum ziet u moderne kunst van onder andere Claude Monet, James Turrel en Walter de Maria. Het gebouw is een kunstwerk op zich; dit ontwerp van Ando Tadao is deels in een heuvel gebouwd en kijkt uit over de zuidkust van het eiland. De kunstwerken worden enkel door daglicht verlicht en wordt daardoor beïnvloed door de natuurlijke omstandigheden. In het nabijgelegen Lee Ufan Museum wordt het werk van de Koreaanse kunstenaar Lee Ufan tentoongesteld. Ook dit museum is ontworpen voor Ando Tadao. In het havenstadje Honmura, aan de oostkust, staat het Art House Project. Een verzameling van verlaten huizen, werkplaatsen, een tempel en een schrijn zijn omgevormd tot kunstinstallaties. De huizen staan verspreid door Honmura en zijn ontworpen door verschillende kunstenaars. In de Honmura Lounge komt u meer over dit project te weten. In Honmura staat tevens het Ando Museum. Bij het ontwerp van het interieur is veel gebruik gemaakt van beton, het materiaal dat de kunstenaar ook in veel van zijn andere ontwerpen gebruikt. Aan de andere kant van het eiland, in de havenplaats Miyanoura, staat het badhuis en tevens museum I Love Yu. Een unieke ervaring, waar u tijdens het baden de kunstwerken kunt aanschouwen.

 

Overnachting op het eiland Naoshima.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 17 Naoshima - Takamatsu

Naoshima-Eiland-3(12) Naoshima_1_351222

Dag 17 Naoshima - Takamatsu

U gaat op eigen gelegenheid terug naar de haven. U vaart met de ferry naar Takamatsu. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Informatie Takamatsu:

Takamatsu is een belangrijke toegangspoort tot het eiland Shikoku. Vlakbij de haven staat het kasteel van Takamatsu. Het kasteel is verwoest, alleen de muren, slotgracht, de Asahimonpoort en twee torens zijn te zien. U kunt een wandeling maken door de goed onderhouden tuin. Het meest bezienswaardig in Takamatsu is de landschapstuin Ritsurin Koen. Volgens kenners één van de mooiste landschapstuinen in Japan. Via de langste overdekte winkelstraat van Japan loopt u van het kasteel naar Ritsurin Koen. In de landschapstuin kunt u een wandeling maken langs verschillende vijvers, oude bomen en paviljoenen. In het noordelijke geel van het park is een tuin in westerse stijl, het zuidelijke deel is ontworpen in Japanse stijl. De tuin wordt omgeven door groene heuvels.

Probeert u zeker de beroemde Sanuki udon, deze stevige noedels zijn een specialiteit in deze regio. In Takamatsu zijn vele restaurants te vinden die deze lokale specialiteit bereiden.

 

Overnachting in Takamatsu.

Inclusief ontbijt

Dag 18 Takamatsu - Iyavallei

De komende dagen heeft u de beschikking over een huurauto. Het reizen met een huurauto is een uitstekende manier om kennis te maken met Japan. U bent volledig flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt en u komt ook op de plekken die met het openbaar vervoer lastig te bereiken zijn. Veel wegen in Japan zijn tolwegen en zijn goed onderhouden. De tolkosten zijn niet inbegrepen, u betaalt dit ter plekke. Er wordt links gereden, maar u zal merken dat dit snel went.

U rijdt vandaag van Takamatsu naar Iya Onsen, een hotspringresort dat verscholen ligt in de bergen van Shikoku. Zonder tussenstops bent u ongeveer 2 uur onderweg, maar er is onderweg zoveel moois te zien dat u ook uw tijd kunt nemen. Ongeveer halverwege komt u langs het dorpje Kotohira. Hier vindt u Kompirasan, een indrukwekkend shinto-heiligdom die onderdeel is van een groter complex met verschillende schrijnen. U moet er wel wat voor doen om er te komen: na een klim van 1.368 treden bereikt u het heiligdom, gelegen op de helling van Mount Zozu. U heeft hier een prachtig uitzicht op Kotohira en de landelijke omgeving. Onderaan de berg komt u verschillende leuke souvenirwinkeltjes en eethuisjes tegen. Probeert u zeker de lokale specialiteit Sanuki Udon bij één van de noedelrestaurants. Brengt u ook een bezoek aan het Kanamaruza Theater, het oudste originele Kabuki-theater in Japan. Als er geen voorstellingen zijn kunt u het theater van binnen bekijken. Vanaf Kotohira is het nog ongeveer een uur rijden naar de Iyavallei.

 

Informatie Iyavallei:

De Iyavallei is een afgelegen gebied in het binnenland van het eiland Shikoku. Een prachtig gebied met steile heuvels en kloven. Ver weg van de moderne steden kunt u genieten van de rust en het traditionele, landelijke leven. U kunt hier heerlijk tot rust te komen in de warmwaterbronnen (onsen) van de ryokan waar u de komende nachten verblijft.  

 

Overnachting in Iya Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 19 Iyavallei

Botanische tuin

U kunt vandaag het gebied rond Iya Onsen verkennen. De voornaamste bezienswaardigheden in Iya Onsen zijn de hangbruggen. 3 van de oorspronkelijke 13 bruggen verbinden nog steeds beide zijden van de Iyarivier. De Iya-Kazurabashi is de bekendste brug en ligt vlakbij Iya Onsen. Met een huurauto heeft u veel bewegingsvrijheid en u kunt ook de Oku-Iya-hangbruggen bekijken. Doordat deze op een afgelegen locatie in de bergen zijn geplaatst, is het er veel rustiger dan bij de Kazurabashi. Dat komt de serene sfeer die in de vallei heerst natuurlijk ten goede!

 

Ook leuk is een boottochtje van ongeveer 30 minuten door de Oboke-kloof. U ziet de Iyavallei dan van een heel ander perspectief. De boten vertrekken in de buurt van Oboke Station, gelegen op 15 tot 30 minuten rijden van uw accommodatie. In de warmere maanden, van april tot november, worden er ook excursies zoals raften en kanoën georganiseerd.

 

Overnachting in Iya Onsen.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 20 Iyavallei - Matsuyama

Vandaag rijdt u naar Matsuyama. Als u besluit langs de noordkust te rijden, dan komt u langs een flink aantal van de 88 heilige tempels van Shikoku. Erg bijzonder om bij deze tempels de in het wit geklede pelgrims te zien. Enkelen van hen lopen in 2 á 3 maanden het hele eiland rond! U kunt de rit met gemak een aantal malen onderbreken en 4 á 5 uur onderweg zijn. Als u liever veel tijd in Matsuyama besteedt neemt u dan de snelweg; dan bent u in circa 2,5 uur op uw bestemming. U levert uw huurauto in bij het kantoor van de verhuurder. U gaat vervolgens op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Matsuyama:

Matsuyama is de grootste stad op  het eiland Shikoku. In het centrum van de stad staat het mooie gelijknamige kasteel. Het is één van de 12 originele kastelen in Japan. Het kasteel is op een heuvel gelegen, Mount Katsuyama, en vanaf het kasteel heeft u een mooi uitzicht over de stad en de zee in de verte. In het kasteel is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Matsuyama. Het kasteel is bereikbaar met een kabelbaan of stoeltjeslift. Uiteraard is het ook mogelijk om naar boven te lopen, een wandeling (klim) van ongeveer 15 minuten. Aan de voet van Mount Katsuyama ligt Ninomaru Garden. Vroeger was dit een onderdeel van het kasteel, maar de gebouwen bestaan helaas niet meer. Het is nu omgevormd tot een park.

 

Overnachting in Matsuyama.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 21 Matsuyama

U kunt van een prachtig uitzicht genieten in de omgeving van Matsuyama, Japan

In het oosten van de stad ligt Dogo Onsen, één van de oudste hotspringresorts in Japan. Een sfeervolle wijk met enkele mooie authentieke badhuizen en vele ryokan. Het badhuis Dogo Onsen Honkan stamt uit 1894. Dit badhuis is een doolhof van trappen, gangen en kamers en zou een inspiratiebron zijn geweest voor de maker van de film ‘Spirited Away’ van Studio Ghibli. Het station stamt uit 1895 en geeft een duidelijk beeld va de architectuur uit de Meijeperiode. Naast het station staat de fraaie Botchan Karakuri-klok. Ieder uur ziet u de karakters uit de roman ‘Botchan’ tot leven komen als de klok slaat. U mag gratis gebruik maken van het voetbad naast de klok. Nabij Dogo Onsen staat de tempel Ishiteji. Dit is tempel nummer 51 van de 88 tempels langs de pelgrimsroute door Shikoku. De kans is groot dat u pelgrims, gekleed in het wit, in de tempel ziet.

 

Overnachting in Matsuyama.

Inclusief ontbijt

Dag 22 Matsuyama - Miyajima

U gaat op eigen gelegenheid naar de haven. U vaart van Matsuyama naar Miyajimaguchi nabij Hiroshima. Hier stapt u over op de ferry naar het eiland Miyajima. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Informatie Miyajima:

Miyajima is een klein eiland voor de kust van Hiroshima. Officieel heet het eiland Itsukushima, maar is bekender onder de naam Miyajima, wat ‘Shrine Island’ betekend. De aanleiding van de bijnaam is de Itsukushima-tempel. Op het eiland leven vele herten. De herten zijn tam en worden als heilig beschouwd vanuit het shinto-geloof. Miyajima wordt voornamelijk bezocht als dagtocht vanuit Hiroshima. Overdag is het druk met toeristen, maar zodra de laatste boot vertrokken is kunt u genieten van de rust.

 

Overnachting op het eiland Miyajima.

Inclusief ontbijt, diner, ferry’s

Dag 23 Miyajima

Japan-Miyajima-strand(9) Japan-Miyajima-Horen-Zien-Zwijgen

De Itsukushima-tempel is één van de belangrijkste tempels in het shingon-boeddhisme. Deze eeuwenoude tempel is boven het water gebouwd en lijkt te drijven bij vloed. De enorme torii-poort is een icoon voor Miyajima. Als het vloed is lijkt deze te zweven boven het water. Iets verderop staat de Senjokaku Hall, letterlijk paviljoen van de duizend tatami-matten, en de naastgelegen pagode met vijf verdiepingen. Aan de voet van Mount Misen staat de tempel Daisho-in. In de verschillende gebouwen zijn standbeelden en andere religieuze voorwerpen te zien. Vanaf de tempel leidt een wandelpad naar de top van Mount Misen. De wandeling naar boven duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het is ook mogelijk om met een kabelbaan naar boven te gaan, maar het is dan alsnog een kilometer lopen naar de top. Maar ook voor een minder intensieve wandeling zijn er genoeg mogelijkheden; er zijn verschillende wandelpaden rondom het dorp.

 

Overnachting op het eiland Miyajima.

Inclusief ontbijt, diner

Dag 24 Miyajima - Osaka

U gaat op eigen gelegenheid terug naar de haven. U vaart van Miyajima naar het 'vasteland'. Vanaf het station Miyajimaguchi reist u met een lokale trein naar Hiroshima Station. U reist per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Hiroshima naar Osaka. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Osaka:

Osaka is de tweede grootste stad van Japan en staat ook wel bekend als culinaire stad. Bekend zijn vooral okonomiyaki (soort pannenkoek met witte kool en vlees of vis) en takoyaki (soort poffertjes met stukjes octopus erin). Zeker proberen! Overal in de stad zijn restaurantjes en kraampjes die deze gerechten verkopen. Veel reizigers slaan Osaka over, maar de stad heeft veel te bieden en is een ideaal uitgangspunt voor het maken van dagtochten in de omgeving. U kunt een bezoek brengen aan diverse interessante musea, één van de meest spectaculaire aquaria van Japan en het pretpark Universal Studios.

 

Overnachting in Osaka.

Inclusief ontbijt, ferry, treinen

Foodtour met een local
Osaka

Foodtour met een local

Culinair gezien staat Osaka bekend om soul food. Vanavond gaat u op stap met een lokale gids in het centrum...

Dag 25 Vertrek Osaka

U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U neemt de Nankai Rapit-trein vanaf Namba Station naar de luchthaven, Kansai Airport. De rit duurt circa 30 minuten.

 

Inclusief ontbijt, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Deze rondreis is goed te combineren met deze bouwstenen:
Nikko-National-Park-1
Het eiland Honshu

Bouwsteen Japan: Cultureel Japan

Honshu-eiland

 

Centraal-Honshu: het bekende Nikko > Aizuwakamatsu, het voormalige samurai-dorp > Ouchi Juku, postdorp > eindig uw reis in de bruisende metropool Tokyo.

Op-ontdekking-op-het-eiland-Miyajima
Het eiland Honshu

Bouwsteen Japan Actief

Honshu-eiland

 

Zuid-Honshu: Miyajima, klein eiland voor de kust van Hiroshima, wandelen > Sensuijima, kajakken > Shimanami Kaido > fietstochten.

Pelgrimsroute bewandelen, Kumano Kodo - Japan
Het eiland Shikoku

Bouwsteen: Wandeling pelgrimsroute Shikoku

Shikoku-eiland

 

West-Shikoku: Matsuyama: Een bijzondere wandeling langs de pelgrimsroute op het eiland Shikoku. U bezoekt enkele tempels van de bekende 88-tempelroute.