Shirakawago, Minshuku pension

Japan

Een verblijf in een authentieke boerderij in de Shirakawago en Gokayama regio’s is een absolute must voor liefhebbers van het oude, ongerepte Japan.  Alle pensions (zogenaamde minshuku) zijn gevestigd in oude boerderijen gebouwd in de Gassho-zukuri stijl met hun typische puntige rieten daken.

Tijdens je verblijf kun je genieten van een traditioneel Japans ontbijt en diner.

Locatie

De pensions liggen verspreid door het dorp Shirakawago. Shirakawago is een klein dorp, je kunt de pensions gemakkelijk te voet bereiken vanaf het busstation. In Shirakawago zijn nauwelijks restaurants en je eet dan ook in je accommodatie. Er is een supermarkt aanwezig in het dorp.

Accommodatie

De pensions zijn eenvoudig, maar de authentieke sfeer vergoedt veel. De minshuku hebben geen eigen badkamer en toilet bij de gastenkamers; je deelt de badkamer met andere gasten.
De kamers hebben uiteraard Japanse tatamimatten, waarop een futon-matras gespreid wordt.

Voorzieningen

De eigenaren van de pensions koken fantastische Japanse diners van meerdere gangen, veelal bereid met lokale ingrediënten. Het nuttigen van het diner en ontbijt in de eetzaal met andere gasten is een gezellige en vaak onvergetelijke toevoeging aan dit verblijf op het Japanse platteland.    

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën