Naoshima, Tsutsujiso Lodge

Japan

Een bijzonder hotel, met Mongoolse yurts, caravans and cottages. De ligging is prachtig; aan de Setozee. Het hotel is ontworpen door de architect Kazuhiro Ishi. De kamers zijn eenvoudig, u gebruikt dit hotel vooral als uitvalsbasis voor het bezoeken van de musea en kunstprojecten op het eiland. Verwacht hier geen luxe.

Locatie

Het hotel ligt aan zee op het eiland Naoshima, op korte afstand van het Benesse House Museum. Het eiland is te bereiken per ferry vanuit Uno (nabij Okayama) en Takamatsu. Vanuit de haven van Miyanoura en Honmura rijden er bussen naar het hotel. In de omgeving zijn geen winkels of restaurants.

Accommodatie

Er zijn 3 verschillende type accommodaties: Pao yurts (tenten), Trailers (caravans) en Japanese Cottages. De kamers huurt u voor eigen gebruik en worden niet met andere gasten gedeeld. Als u in een Pao yurt of Trailer verblijft deelt u wel de douches en toiletten met andere gasten. De douches kosten 100 yen per 10 minuten, u dient zelf handdoeken en zeep mee te nemen. Er zijn ook baden, die kosten 1.080 yen per uur incl. handdoeken en zeep.

 

Kamertypen:

  • Pao yurts: deze tenten beschikken over 4 bedden, een koelkast, waterkoker, verwarming en ventilator. Er is geen douche en toilet in de tent, dit deelt u met andere gasten.
  • Trailers: in deze caravans kunnen maximaal 3 personen verblijven, maar zijn comfortabeler met 2 personen. Er is een stapelbed en het zitgedeelte kan ook worden omgebouwd tot een bed. Verder beschikken de caravans over airconditioning, koelkast en een waterkoker. De bedden zijn kort en niet geschikt voor lange personen. Er is geen douche en toilet in de caravan, dit deelt u met andere gasten.
  • Japanese Cottages: houten bungalows in 2 varianten, een kleine voor maximaal 4 personen en grotere cottages voor maximaal 8 personen. Deze cottages hebben en eigen badkamer met douche en toilet. Verder zijn de cottages voorzien van airconditioning, koelkast, waterkoker, handdoeken en zeep.
Voorzieningen
  • Wifi-internet
  • Café waar de maaltijden worden geserveerd (maaltijden dienen vooraf te worden gereserveerd, dit kan niet ter plekke. Geeft u maaltijd voorkeuren bij boeking aan ons door)
  • Winkeltje
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën