Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Kwart dag

Een onvergetelijke ervaring waarbij u een training van sumoworstelaars meemaakt. Sumoworstelen is een traditionele Japanse sport, waarbij rituelen vanuit het shinto-geloof heel belangrijk zijn. Sumo is in Japan een populaire sport en gedurende het jaar worden verschillende toernooien gehouden. Ryogoku is de wijk in Tokyo waar ook het Sumo-stadion is gelegen. In deze wijk leven en trainen de worstelaars. In totaal zijn er ongeveer 700, verdeeld over verschillende 'stallen'.
Onder begeleiding van een gids bezoekt u één van de sumostallen in de wijk Ryogoku. De sumoworstelaars wonen en trainen gezamenlijk in de sumostal. In de stal gelden strenge regels en er wordt van u verwacht dat u zich tijdens het bezoek aan deze regels houdt. Dit houdt in dat u de training niet verstoort; u zit gedurende de training op de grond, u mag niet praten, niet eten en drinken en alleen foto’s maken zonder flits. De dojo beschikt over een oefenruimte van ongeveer 12x12 meter. Vanaf een verhoging erom heen bekijkt u, samen met de eigenaar van de stal en de andere reizigers, de training. De training bestaat uit opwarmoefeningen en een enkele onderlinge wedstrijden. Na de training is er de mogelijk een foto te maken met de worstelaars. De gevechten zijn intens en het is al snel duidelijk dat dit meer is dan een partijtje 'uit de ring duwen'. De sport is explosief, vergt veel kracht en concentratie.
Indien u na het bezoek aan de stal het museum in het stadion wilt bezoeken, vraagt u dan aan de gids of dit mogelijk is. Het museum is niet alle dagen geopend.
Deze excursie duurt 1 tot 2 uur en kan alleen geboekt worden in de maanden januari, februari, april t/m juni, augustus t/m oktober en december. Op zondagen is er geen bezoek mogelijk. De minimum leeftijd voor het boeken van deze excursie is 13 jaar. Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.
Inbegrepen: Engelssprekende gids.

 

Overnachting in Tokyo.

Ontdek ook deze excursies
Sakeproeven
Tokyo

Sakeproeven

Een perfecte gelegenheid om meer te weten te komen van de nationale drank van Japan. Tijdens deze 2 uur...

Stadswandeling
Tokyo

Stadswandeling

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids gaat u de stad verkennen. De gids haalt u op bij uw hotel en...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen